Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία του δήμου Φλώρινας

Κανονικά θα ανοίξουν την προσεχή εβδομάδα τα σχολεία του δήμου Φλώρινας, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς σύμφωνα με το δήμαρχο Γ. Βοσκόπουλο το πετρέλαιο που υπάρχει επαρκεί για τουλάχιστον 15 ακόμα ημέρες.
Ο δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι ακόμα σίγουρο αν στις 7 Ιανουαρίου 2013 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή, όλα τα σχολεία έχουν πετρέλαιο. Αν στις 7 Ιανουαρίου, δεν έχουμε, θα τα κλείσουμε. Το πετρέλαιο μας αρκεί για 15 μέρες, ενώ περιμένουμε και την τέταρτη επιχορήγηση, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
Πρέπει να σας πω ότι έχουν δραστηριοποιηθεί πολλές ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες και μας έκαναν προσφορές για το πετρέλαιο.
Να ευχαριστήσουμε και τον προμηθευτή μας κ. Ουλιάρη, ο οποίος μας έκανε πίστωση και βάλαμε πετρέλαιο σε σχολικές μονάδες για να μην κλείσουν».
Εν τω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, διατίθεται το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως για τις ανάγκες θέρμανσης και μεταφοράς μαθητών. Ειδικότερα, για τις περιοχές που βρίσκονται στην Α’ και Β’ ζώνη, όπου ανήκει και η Δυτική Μακεδονία, δίνεται επιπλέον το ποσό των 5 εκ. ευρώ.

6 σχόλια:

  1. 7 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία ή 8 Ιανουαρίου;Δευτέρα ή Τρίτη;Ας το ξεκαθαρίσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το άρθρο 4 περίπτωση δ του Π.Δ. 201/98 από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου διακοπές Χριστουγέννων.

      Διαγραφή
  2. πειτε μας ρε παιδια ποτε θα ανοιξουν τα σχολεια¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σχολεία ανοίγουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.