Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Με υπουργική απόφαση παρατείνεται μέχρι την επόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2013 -που έληγε κανονικά σήμερα Δευτέρα- καθώς και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.
«Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, που λήγει σήμερα 31/12/2012, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και τις 08/01/2013» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Νωρίτερα, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, είχε προαναγγείλει ότι η πληρωμή των τελών αναμένεται να παραταθεί για «τη Δευτέρα ή την Τρίτη».
Μέχρι την Πέμπτη 860.000 πολίτες είχαν προσέλθει για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα. Την Παρασκευή, ο αριθμός εκτιμάται ότι ανήλθε «κοντά στο εκατομμύριο».
Τα έσοδα του Δημοσίου από τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται μέχρι στιγμής στα 950 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη. Ο στόχος του προϋπολογισμού είναι 1,25 δισ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής περίπου 80.000 φορολογούμενοι κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.