Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή - πρόταση των florinistas προς το δήμαρχο Φλώρινας

Κύριε Δήμαρχε της Φλώρινας,
Η πόλη μας, η όμορφη Φλώρινα, την οποία εκπροσωπείτε, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον πρασίνου και απίστευτου φυσικού κάλλους, στο σώμα της είναι 'γυμνή'!!!
Αντιμετωπίζει, όπως και άλλες πόλεις της χώρας μας, τις συνέπειες της αντιαισθητικής δόμησης(πολυκατοικίες) και της αντιπαροχής των δεκαετιών του '60 και του '70...
Το πράσινο που την κυκλώνει, είναι ανύπαρκτο στο εσωτερικό της... Μια αντίθεση, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στον επισκέπτη και ιδιαίτερα στους κατοίκους της. Η πόλη είναι ΑΔΕΙΑ από ΠΡΑΣΙΝΟ!!!
Δρόμοι όπως: Μητροπόλεως, Μητροπολίτου Ιωαννικείου, Ταγματάρχου Ναούμ, Ταγματάρχου Φουλεδάκη, Κων/νου Παλαιολόγου, Ναούσης, Σαγγαρείου, Ικάρου, Σωκράτους, Ταγματάρχου Σωτηρίου, Σίνη Κοντογούρη, Άρεως, Θερμοπυλών, Νικολάου Χάσου!!!!, Παπασταύρου Τσάμη, Νικολούδη δεν απολαμβάνουν την παρέα ΚΑΝΕΝΟΣ δέντρου, ενώ δρόμοι όπως: Μητροπόλεως, Καλλέργη, Πρεσπών, Σπηλιάδου, Καπετάν Κώττα, Στεφάνου Δραγούμη, Αρχ. Παπαθανασίου, Μεγαρόβου, Τυρνόβου, Καραβίτη, Βασιλέως Φιλίππου έχουν 20 δεντράκια όλα κι όλα... Οι είσοδοι της πόλης, σχεδόν κανένα...!!!!
Για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε την αντίθεση αυτή, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ τη φύτευση δενδρυλλίων, με τη δική μας βοήθεια και όποιου άλλου ενδιαφέρεται για τον καλλωπισμό της πόλης μας, ΤΩΡΑ, που η εποχή είναι κατάλληλη...
Την ώρα αυτή, λοιπόν, που το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ δραστηριοποιείται πιο έντονα, αδράξτε την ευκαιρία και καλέστε σε σύμπραξη για ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ το λαό της πόλης... φορείς, συλλόγους... τον καθένα ξεχωριστά!!! Δεν πρέπει η όποια κρίση να μας καταβάλλει..!!
Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία κι ας δούμε με άλλο μάτι το πώς θα βελτιώσουμε την ΠΟΙΟΤΗΤΑ της ΖΩΗΣ μας!!! Δεν είναι ακατόρθωτο... Η Αθήνα, η 'άσχημη' πόλη κατά πολλούς, τα έχει καταφέρει πολύ καλά κι έχει αλλάξει πρόσωπο με τις Νεραντζιές της και τις Ελιές της... ΕΜΕΙΣ;;;;
Οι florinistas θα δώσουν το παρόν!!
Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση για να ομορφύνουμε την πόλη που αγαπούμε

4 σχόλια:

  1. Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να είναι διατυπωμένη αλλιώς. Και εμείς είμαστε οικολόγοι εθελοντές χωρίς Brant Name αλλά υπάρχει τεράστια απόσταση στην σύλληψη των ιδεών.

    Α) Λοιπόν η πρόταση διατυπωμένη αλλιώς.

    Κύριε Δήμαρχε της Φλώρινας

    Η πόλη μας, η όμορφη Φλώρινα, την οποία εκπροσωπείτε, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον βιομηχανικής ανάπτυξης και απίστευτου κέρδους για τους διαχειριστές και τις εταιρίες που αναπτύσσονται στη ευρύτερη περιοχή, στο σώμα της είναι «άφραγκη» ή «με άδειες Τζέπες» ή « δεν διεκδικεί αυτά που της αναλογούν».

    Β) Κύριε Δήμαρχε της Φλώρινας

    Η πόλη μας η Φλώρινα, την οποία εκπροσωπείτε, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον εξόρυξης λιγνίτη στα πεδία των ορυχείων και συνεχείς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στους σταθμούς παραγωγής, τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά οφέλη που αναλογούν για την ανάπτυξη της περιοχής /χες που επιβαρύνονται από αυτήν την εκμεταλευση ξοδεύονται σε μ@@@@@@ς και σε πανηγύρια.

    Γ) Κύριε Δήμαρχε της Φλώρινας

    Η πόλη μας η Φλώρινα, την οποία εκπροσωπείτε, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον πράσινου και απίστευτου φυσικού κάλλους, στην ουσία είναι αποκομμένη, από τον βασικό χειμερινό τουριστικό προορισμό, αυτόν της Βίγλας Πισοδερίου, καθώς το Χιονοδρομικό Κέντρο δεν ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΛΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑ ΣΤΟΝ κατά άλλα συμπαθή Δήμο Πρεσπών. Ο οποίος πάντα κοιτάει προς την άλλη πλευρά προς την Καστοριά.


    Δ) Κύριε Δήμαρχε της Φλώρινας.

    Η πόλη μας η Φλώρινα, την οποία εκπροσωπείτε, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον πράσινου και απίστευτου φυσικού κάλλους, στην ουσία είναι αποκομμένη, και δεν συγκαταλέγεται στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των Τουριστικών πρακτορειών που διοργανώνουν εκδρομές σε περιοχές με ανάλογο φυσικό και θεματικό χαρακτήρα.

    Προτείνω, με αφορμή τις τετριμμένες και πλέον ξεπερασμένες ιδέες και προτάσεις, οι οποίες δεν είναι πλέον εφαρμόσιμες, και για πιο λόγο άλλωστε, αφού υπάρχει υπηρεσία του Δήμου για να αναπληρώσεις αυτές στις δήθεν – μήθεν εθελοντικές οικολογικές εξορμήσεις με ένα υπόβαθρο πολιτικής εκμετάλλευσης, ο κάθε συνειδητοποιημένος Φλωρινιώτης να ξεκινήσει να αναπαράγει αυτά που ο ίδιος θεωρεί, και νομίζει ότι τον εκφράζουν.

    Κύριε Δήμαρχε της Φλώρινας

    Η πόλη της Φλώρινας, την οποία εκπροσωπείτε, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον …………………….στο σώμα ……

    Αυτές τις εθελοντικές μη εφαρμόσιμες πρακτικές, χωρίς νόημα και χωρίς προγραμματισμό, όπως να βάψουμε τους τενεκέδες, να καθαρίσουμε το ποτάμι, να φυτέψουμε δέντρα και ότι άλλο φανταστικό και κατά βάση εντυπωσιακό και απραγματοποίητο κατεβάζουν οι φωστήρες, μόνο σαν φούσκες από φθηνό νεροσάπουνο μου ακούγονται.

    Το πρόβλημα μου δεν είναι οι εθελοντικές ομάδες. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και όλα αυτά ακούγονται, ως εκφράσεις χωρίς περιεχόμενο. Στο τέλος θα συστήσουμε ομάδες για να μοιράσουμε κουβαδάκια για να ποτίσουμε τα φυτά.

    Εμπρός το μέλλον ανήκει στους νέους της Φλώρινας και σε αυτούς που διεκδικούν έχοντας προτάσεις και όχι εγχειρίδια διαβίωσης περασμένων δεκαετιών.

    ΜΟΥΘΑΣ 67.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα κάνε κάτι, κι ας βγει λάθος, παρά να είσαι στην απραξία, σερνόμενος, άβουλος, μοιραίος, κλπ, που λέει και το ποίημα.
      Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος!
      Εσύ με ποιο τρόπο λειτουργείς, συμμετέχεις και παρίστασαι στα τεκταινόμενα της πόλης σου;
      ΓΡ

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΦΥΤΑ

    ΘΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
    ΘΕΛΕΙ ΚΑΖΙΝΟ
    ΘΕΛΕΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
    ΘΕΛΕΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΚΑ
    ΘΕΛΕΙ ΦΩΤΙΣΜΟ
    ΘΕΛΕΙ AGORA -MALL-COSMOS

    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Εσύ με ποιο τρόπο λειτουργείς, συμμετέχεις και παρίστασαι στα τεκταινόμενα της πόλης σου"

    Αγαπητή ή αγαπητέ κε. ή κα. ΓΡ μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ανάλογες εθελοντικές πρωτοβουλίες του τύπου, παίρνω το ξεσκονόπανο και καθαρίζω τις αράχνες και τις πευκοβελόνες από τα πεύκα του Αγίου Παντελήμονα, ή το να φωτογραφίζομαι κρατώντας την μαύρη πλαστική σακούλα, με αυτόν τον τρόπο δηλώνω την όποια λειτουργία, συμμετοχή μου και να θεωρώ ότι παρίσταμαι στα τεκταινόμενα της πόλης μου...... μου φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ασκήσεις ετοιμότητας της ομάδας των Λυκόπουλων και του Συστήματος των Προσκόπων έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.

    Υ.Γ Λόγω της εκτροπής, επειδή πρέπει να επανέλθουμε στις προηγούμενες προτάσεις μας

    Αγαπητέ κύριε Χ Ψ Δήμαρχε.

    Η πόλη μας της οποία εκπροσωπείτε, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα περιβάλλον πράσινου και απίστευτου φυσικού κάλους, στην ουσία είναι αποκομμένη από τα οφέλη που έχουν αντίστοιχες περιοχές εντός του Νομού με τα ίδια χαρακτηριστικά, και θεωρούνται τόποι που έχουν υψηλή επισκεψημότητα όπως Πρέσπα, Νυμφαίο, και Βίγλα Πισοδερίου.

    Εάν ακόμα και τώρα δεν κατάλαβες με πιο τρόπο λειτουργώ εθελοντικά, συμμετέχω και παρίσταμαι στα τεκταινόμενα της πόλης μου... Δεν

    ΜΟΥΘΑΣ 67

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.