Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Blog_αρισμένη επι_κοινωνία

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Florine@ διοργανώνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, στις 6.30 μ.μ. στο café "Οδός Ονείρων" Λ.Καραμανλή 66, Φλώρινα
Στρόγγυλο τραπέζι με ομιλητές τους:
Ρένα Δούρου, βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ.
Τέρενς Κουίκ, βουλευτή Ανεξάρτητων Ελλήνων
Θόδωρο Καρυπίδη, δημοσιογράφο-διευθυντή FLASH T.V
Στη συζήτηση θα παρέμβει ζωντανά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης

1 σχόλιο:

  1. Τολμώ να σχολιάσω την δυσαρέσκεια που μου προξένησε η κατ’ επανάληψιν (τέσσερις φορές) αρνητική αναφορά της Κας Δούρου στη Χρυσή Αυγή. Πρώτα επειδή δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε πολιτικά αποδεκτό σε μια δημοκρατία, να χρησιμοποιεί το γνωστό προσωπικό της επεισόδιο με τον κ. Κασιδιάρη, για να χαρακτηρίσει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, ο οποίος σήμερα εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, όπως ακριβώς και ο δικός της χώρος. Δεύτερο, γιατί επέμεινε στο χαρακτηρισμό «ΝΕΟΝΑΖΙ» για τα μέλη αλλά και τους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου χώρου, παραβλέποντας το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να αυτοπροσδιορίζεται. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αυτοπροσδιορίζονται ως Εθνικιστές και όχι ως ΝΑΖΙ, Παλαιοναζί ή Νεοναζί. Τρίτο γιατί τους χαρακτήρισε συγκαλυμμένα για μια ακόμη φορά: «κίνδυνο για τη δημοκρατία». Ξέχασε ότι τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της σημερινής βουλής, το κόμμα της ήταν αυτό που απαξίωνε την έννοια της δημοκρατίας, αποχωρώντας από την αίθουσα της ολομέλειας, αρνούμενο να ακούσει την αντίθετη άποψη ενός νέου κόμματος, που είχε πρωτοεισαχθεί στη βουλή των Ελλήνων και όχι στη βουλή του ΣΥΡΙΖΑ. (Αλήθεια, γιατί σήμερα δεν αποχωρούν; Μήπως γιατί σε πολλά πράγματα συμφωνούν με τις απόψεις της Χρυσής Αυγής; Θυμίζω ότι είδαμε σε διαδήλωση στην Αθήνα, να συμπαρίστανται στους διαδηλωτές, βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ). Αλλά και η ίδια και ο αρχηγός της κατά το παρελθόν είχαν επανειλημμένα δηλώσει (όπως και πλήθος άλλων πολιτικών όλων των χώρων) ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Πότε έλεγε την αλήθεια; Τότε ή τώρα; Αν την φοβίζει η αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, ας αλλάξει τακτική. Και η ίδια και όλοι οι άλλοι που χωρίς να τους επιτρέπει η αλαζονεία τους να το αντιληφθούν, με τις δηλώσεις τους και την εν γένει καθημερινή στάση τους, ρίχνουν νερό στο Μύλο της Χρυσής Αυγής και τη δυναμώνουν καθημερινά. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής χαίρονται κάθε φορά που κάποιος πολιτικός αντιπάλου κόμματος τους αντιμετωπίζει με τρόπο απαξιωτικό. Ας επιλέξουν άλλον τρόπο αντιμετώπισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.