Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι κάτοικοι των Α. Κλεινών απαντούν στο δήμαρχο Φλώρινας

Ύστερα από πολύμηνο αγώνα με την εταιρεία "Τέρνα κατασκευαστική", εμείς οι κάτοικοι των Άνω Κλεινών και η Επιτροπή Αγώνα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αρνητική τροπή του θέματος του νταμαριού ως προς τα συμφέροντα του χωριού μας.
Την Τρίτη 6-11-2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας παίχτηκε η τελευταία παράσταση σχετικά με το θέμα, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου κ. Βοσκόπουλου πέρασε την εν λόγω διάταξη κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του νταμαριού στο χωριό μας.
Εμείς οι κάτοικοι και η Επιτροπή Αγώνα λυπούμαστε πραγματικά για την κοροϊδία από πλευράς του κ. Δημάρχου όλο αυτό το διάστημα όπου με θέρμη υποστήριζε τις θέσεις μας.
Μπορείτε να μας απαντήσετε κ. Δήμαρχε, γιατί μας εμπαίζατε όλο αυτό το διάστημα; Tι είχατε να κερδίσετε από αυτήν σας τη στάση; Τι σκοπό είχαν οι αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη μη δημιουργία νταμαριού τη στιγμή που στο βάθος του μυαλού σας ξέρατε πως τελικά θα υποχωρήσετε στις ορέξεις της παραπάνω κατασκευαστικής;
Πάντως θα πρέπει να ξέρετε πως ήσασταν υποχρεωμένος να υποστηρίξετε τα δίκαια των κατοίκων και Δημοτών σας μέχρι τελευταίας στιγμής κι ας χάναμε στο τέλος την υπόθεση! Έτσι θα λέγαμε πως δε ρίξαμε τις ασπίδες μας και πολεμήσαμε μέχρι τέλους όπως κάποτε έπραξαν ελάχιστοι πρόγονοί μας εναντίων ορδών κατακτητών, γιατί στο τέλος αυτό που μετράει είναι ο ανιδιοτελής και όμορφος αγώνας από όλους μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος, άσχετα που εμείς πιστεύουμε πως εάν στεκόσασταν δίπλα μας μέχρι τέλους σίγουρα θα βγαίναμε νικητές.
Θα πρέπει να γνωρίζετε πως ήσασταν υποχρεωμένος να φέρετε το θέμα σε δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πριν τη ψήφιση αυτής της απόφασης, αλλά κυρίως με τους κατοίκους του χωριού μας, να ακούσετε τη γνώμη τους και ύστερα να αποφασίσετε και φυσικά να μας είχατε καλέσει στη συνεδρίαση για την ψήφιση της πρότασης αυτής, τελικά όλα έγιναν ‘εν κρυπτώ’, είχατε να φοβηθείτε κάτι ή έχετε μάθει να λειτουργείτε με αυτόν τον αδιαφανή τρόπο; Φυσικά η γνώμη μας σχετικά με το νταμάρι δεν άλλαξε όλον αυτόν τον καιρό όπως πολύ καλά το ξέρετε, οπότε δημιουργείται μείζον θέμα ύστερα από την προχθεσινή απόφασή σας και μη μας πείτε πως τελικά δε γινόταν τίποτε και υποκύψατε στις πιέσεις άνωθεν. Ξέρετε πολύ καλά πως ήταν στο χέρι σας να ακυρώσετε αυτό το νταμάρι τη στιγμή που δύο χλμ. πιο πάνω λειτουργεί ήδη δανειοθάλαμος (φωτό) και μπορούσαν οι λήψεις χώματος να γίνουν από αυτό το σημείο χωρίς να σταματήσει η κατασκευή του δρόμου αυτού.
Μπορείτε να μας πείτε κ. Δήμαρχε με ποιο ποσό απαλλοτριώθηκε η έκταση αυτή η οποία ήταν κοινοτική και ανήκει στους κατοίκους του χωριού μας και όχι στο Δημόσιο, γιατί το έγγραφο του Υπουργείου μιλάει για απαλλοτρίωση και νομίζουμε πως αφού μιλάμε για απαλλοτρίωση θα πρέπει να δοθεί κάποιο συγκεκριμένο ποσό από τη μεριά της εταιρείας ή του κράτους, ή τελικά η έκταση αυτή δόθηκε χωρίς να δώσει η "Τέρνα κατασκευαστική" ή το κράτος ούτε ένα ευρώ στο χωριό ή στο Δήμο μας;
Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την ψήφιση αυτής της πρότασης και από τους Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής μας και θέλουμε να τους ρωτήσουμε, αυτό είναι το όραμά τους για την ανάπτυξη αυτού του τόπου; Μάλλον αυτήν την αντίληψη έχουν, γιατί δε δικαιολογείται αλλιώς η κατάντια της περιοχής μας όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι οι πολίτες της περιοχής να σκεφτούν την επόμενη φορά πολύ καλά ποιον θα αναδείξουν για αντιπρόσωπό τους στο Δήμο Φλώρινας.
Κάποτε σας είχαμε πει πως οι γενναίες αποφάσεις παίρνονται από γενναίους ανθρώπους, φάνηκε όμως από την τελική απόφασή σας πως δεν ανήκετε σε αυτήν τη σπάνια για τις μέρες μας οικογένεια.

Η Επιτροπή Αγώνα

1 σχόλιο:

  1. Ετσι η καθε εταιρια θα ερημωσει τον τοπο μας, ειτε ειναι νταμαρι, ειτε ορυχειο, ειτε φωτοβολταικο. Και υστερα θα εισαγουμε φρουτα κ λαχανικα απο μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.