Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.) αντί των προβλεπόμενων ευχών για αυτή την μεγάλη γιορτή αφιερώνει σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες στελέχη και εφέδρους των Ενόπλων Δυνάμεων μας το παρακάτω απόσπασμα ομιλίας του Πρωτοπρ. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού, Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» είναι εορτή και πανήγυρης όλου του Έθνους, το όποιο σεμνύνεται για τον Στρατό όλων των Όπλων και αποτίνει φόρο τιμής στα εκλεκτά τέκνα του, που επωμίζονται εκούσια την υψηλή αποστολή να προασπίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας από οποιαδήποτε απειλή, διασώζοντας συνάμα την ελευθερία της. Μαζί δε με τα μόνιμα μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων μας συμμετέχουν στην χαρά σας και όλοι οι Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, που έχουν την τιμή να έχουν φορέσει ή να φορούν σήμερα την τιμημένη στολή σας, εκπληρώνοντας το ιερό χρέος προς την Πατρίδα με την στράτευση τους. Έσχατος πάντων συνεορτάζει μαζί σας και ο ομιλών, που αυτή την στιγμή αναπολεί την διετία της στρατιωτικής του θητείας, μία από τις ιερότερες και ευεργετικότερες γι' αυτόν περιόδους της ζωής του».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΦ. ΥΠΛ/ΓΟΣ Π.Ζ/ΕΙΔ. ΔΥΝ.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΦ. Λ/ΓΟΣ Π.Ζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.