Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη της Ρ.Δούρου και του Θ.Γερμανίδη στο Ε.Β.Ε. Φλώρινας

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Ρένα Δούρου και Θανάσης Γερμανίδης επισκέφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Νοεμβρίου 2012, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας και ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο τοπικών προϊόντων του Ε.Β.Ε., ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων για μια σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κλάδος της περιοχής.
Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου, αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα τόνισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη που από την αρχή της κρίσης, τόνιζε τον ευρωπαϊκό και συστημικό της χαρακτήρα και υποστήριξε πως «η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος καθώς και αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας αποτελούν βασικούς παράγοντες για έξοδο από την κρίση». Η βουλευτής Β’ Αθηνών υπογράμμισε πως η σημερινή κυβέρνηση «βλάπτει την επιχειρηματικότητα, γιατί μέτρα όπως η ρήτρα απόκλισης, σε συνδυασμό με τη βαθιά ύφεση, δε σημαίνουν μόνο νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σημαίνουν και στράγγισμα της αγοράς και το θάνατο της επιχειρηματικότητας».
Και οι δύο Βουλευτές, ως μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τόνισαν πως μία από τις βασικές τους προτεραιότητες είναι και άσκηση οικονομικής διπλωματίας. Στο πλαίσιο αυτό, η συνέργεια, η αλληλεγγύη και η συνδιαμόρφωση προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θεωρείται απαραίτητη για την ολοκλήρωση και υιοθέτηση από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, με ασπίδα προστασίας των κοινωνικά αδύναμων, με στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με την ανάπτυξη της δημόσιας επιχειρηματικότητας.
Ο Θανάσης Γερμανίδης, από την πλευρά του τόνισε πως «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακριτική περιοχή είναι γνωστά σε εμάς τους Φλωρινιώτες. Οι πολιτικές που εφαρμόζει η τρικομματική Κυβέρνηση θα εξαθλιώσουν το λαό και αυτό θα το καταλάβουμε καλύτερα με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου». Επισήμανε επίσης, το κρίσιμο πρόβλημα της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως πολλά σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και νοικοκυριά έχουν ήδη σοβαρά προβλήματα. Τέλος, δεσμεύτηκε πως και ο ίδιος προσωπικά, ως εκπρόσωπος του Νομού, αλλά και το κόμμα του θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

2 σχόλια:

  1. Αντε για τον Σαπαλιδη ξερουμε οτι ειναι ΣΥΡΙΖΑ και οτι ο επόμενος στοχος του ειναι η βουλευτικη εδρα του νομου ( θανάση πρόσεχε). Ο Ταλίδης όμως με το Δημητρόπουλο τι ρολο βαράνε; Ξεχάσανε οτι ειναι δεξιοί η μας τη γυρναν την πλάκα τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σύριζα είναι η επόμενη κυβέρνηση και καλά κάνουν και έχουν επαφές με βουλευτές του Σύριζα.

      Μπράβο που ξεπέρασαν τα διαχωριστικά μεταξύ δεξιών και αριστερών αυτά στις μέρες της κρίσης δεν έχουν σημασία πλέον.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.