Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο Σουμπάσης στους τελικούς της Αθήνας

Αυτό το Σάββατο ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Για πρώτη φορά οι Σάρισες επέστρεψαν από μία σημαντική διοργάνωση έχοντας στις αποσκευές τους μία μεγάλη πρόκριση. Ο 16χρονος αθλητής μας Σουμπάσης Γιάννης διέπρεψε στους προκριματικούς αγώνες του ατομικού αντρών, σημείωσε μόνο νίκες και έτσι πανηγυρικά προκρίθηκε για τους τελικούς, που θα γίνουν στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη 3-4/11/2012. Συνολικά πήραν μέρος σε αυτούς 135 άντρες και 40 γυναίκες από την Κ. Μακεδονία, Δ. Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο διεκδικώντας τις έξι μόνο θέσεις που οδηγούσαν στους τελικούς. Οι Σάρισες συμμετείχαν στους αγώνες μόνο με νεαρούς αθλητές στηρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια. Πήραν μέρος οι: Σουμπάσης Γι., Παπαδόπουλος Μ., Παπαδόπουλος Α., Λυγούρας Α., Λυγούρας Σ., Ιωαννίδης Κ., Αραβιάδης Ο., Ευθυμίου Α.
Πρώτα οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε γκρουπ των τριών, από τους οποίους προκρίνονταν μόνο ο πρώτος. Στη συνέχεια ακολούθησαν αγώνες νοκ-αουτ μέχρι να μείνουν οι έξι πρώτοι.
Όπως προαναφέραμε ο Σουμπάσης Γιάννης ήταν ασταμάτητος. Σημείωσε έξι συνεχόμενες νίκες, έχοντας ως αντιπάλους του ενήλικες και έμπειρους αθλητές.
Πολύ σημαντική επιτυχία σημείωσε και ο Λυγούρας Σωτήρης (12 χρονών), ο οποίος κατόρθωσε και έφτασε μέχρι τη φάση των 24, όπου ηττήθηκε από ανώτερο αντίπαλο. Οι υπόλοιποι σταμάτησαν στη φάση των ομίλων, όπου όμως έκαναν νίκες επί αντιπάλων που βρισκόταν σε ψηλότερες θέσεις στον πίνακα κατάταξης. Έτσι, παρόλο τον αποκλεισμό απέκτησαν και βαθμολογικούς πόντους, αλλά και αυτοπεποίθηση και βέβαια πολύτιμη εμπειρία.
Συνοπτικά η εμφάνιση των αθλητών μας θεωρείται ως άκρα επιτυχημένη. Το να συμμετέχει ένας νεαρός αθλητής από τη Φλώρινα στους τελικούς στην Αθήνα, όπου θα λάβουν μέρος οι 42 καλύτεροι αθλητές της χώρας, αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το πινγκ πονγκ της πόλης μας σε όλη την Ελλάδα. Η πρόκριση του Σουμπάση, η υψηλή θέση του Λυγούρα Σ., αλλά και οι νίκες των άλλων παιδιών σε τόσο απαιτητικούς αγώνες φανερώνει τη συστηματική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο. Αποδεικνύει ότι με την υπομονή και την εντατική προσπάθεια έρχονται οι επιτυχίες. Πιο πολύ όμως δείχνει την αγάπη των παιδιών για το πινγκ πονγκ και αντανακλά τους κόπους και τις προσπάθειες αυτών και των προπονητών τους.
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ σταθερά εμπιστεύονται τους/τις νεαρούς αθλητές/τριες, έχουν πίστη για τις δυνατότητές τους και τους δίνουν ευκαιρίες να το αποδεικνύουν. Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα τον Γιάννη και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.