Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κέρδισε με τη ψυχή στο στόμα ο Αμύντας

Επιτυχής η πρεμιέρα, για την ανδρική ομάδα του Αμύντα που επικράτησε πολύ δύσκολα στην Άρτα του νεοφώτιστου Αράχθου Κωστακίων 33-35, χωρίς ωστόσο να ικανοποιήσει με την απόδοση της.
Σε μια αναμέτρηση πλούσια σε γκολ αλλά φτωχή ποιοτικά, οι παίκτες των ομάδων αναλώθηκαν σε ένα ελεύθερο παιχνίδι, που ευνόησε την αποτελεσματικότητα τους στο σκοράρισμα.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τους Τσέλιο Γ. (10γκ), Τσέλιο Ν. (9γκ) και Ντάλα (6γκ) να αιφνιδιάσουν τον Αμύντα, χτυπώντας την ευάλωτη άμυνα του σε καίρια σημεία, οικοδομώντας μια διαφορά 4τερμάτων (12-8) με την συμπλήρωση 15λεπτών παιχνιδιού.
Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον Ζαφειρη Μπεκερίδη να καλέσει το πρώτο ταιμ-άουτ, για να αφυπνίσει τους παίκτες του. Με τον Ηλία (12γκ) να πετυχαίνει συνεχόμενα τέρματα από θέση εξτρέμ, ο Αμύντας πραγματοποίησε σερί 4-0 , φέρνοντας σε διάστημα 6 λεπτών το παιχνίδι στα ίσια (12-12) .
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα του Ζαφείρη Μπεκερίδη να παίρνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην αναμέτρηση με 1τέρμα (17-18).
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Αμύντα ,φάνηκε να ξεπερνούν το άγχος που τους διακατείχε, άρχισαν σταδιακά να επιβάλλουν το ρυθμό τους στην επίθεση (με κύριους εκφραστές τους Παναγιωτίδη 9γκ και Καντζη 6γκ), διευρύνοντας το προβάδισμα στα 4 τέρματα (21-25 στο 42λεπτό).
Σ κείνο ακριβώς το χρονικό σημείο, ο Δημητρίου αποβλήθηκε από το παιχνίδι (3 δίλεπτες αποβολές), αναταράσσοντας τις ισορροπίες του παιχνιδιού, καθώς ο Αμύντας δεν διέθετε πολλές επιλογές στο πάγκο.
Αυτή η εξέλιξη, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Αρτας, παίζοντας μαν του μαν τους Κάντζη και Παναγιωτίδη, να βραχυκυκλώσει την επιθετική λειτουργία των φιλοξενουμένων και να επιστρέψει έτσι δυναμικά στην διεκδίκηση της αναμέτρησης.
Τα τελευταία λεπτά 3λεπτα απέκτησαν δραματικό χαρακτήρα, με το σκορ στο 31-33, η μπάλα έμοιαζε να ζυγίζει πολλά κιλά, Οι παίκτες του Αράχθου Κωστακιών , έχασαν 2 φορές την ευκαιρία να ψαλιδίσουν την διαφορά από το σημείο του πέναλτι (συνολικά 2/8), με τα τέρματα των Κάντζη στο 58λ και Παπαιωάννου στο 59 να αποδεικνύονται χρυσά για τον Αμύντα.
Ο Περικλής Ηλίας, ένας εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, δήλωσε: Ήταν αναμενόμενο ,το άγχος της πρεμιέρας να μας επηρεάσει, παρουσιάσαμε πολλά αδικαιολόγητα κενά στην άμυνα, τα οποία ευτυχώς δεν μας στοίχισαν στο τέλος.
Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι βελτιωμένη στη συνέχεια και θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο με τις προσθήκες των υπολοίπων παικτών , οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για διαφορους λόγους με την αποστολή του συλλόγου.

Έπιασαν κορυφή οι γυναίκες

Οι παίκτριες του Αμύντα Αμυνταίου διεύρυναν το νικηφόρο τους σερί στο πρωτάθλημα της Α2 (3/3), καθώς επικράτησαν εκτός έδρας του ΑΟΑ Καστοριάς με 25-29, παίρνοντας παράλληλα ρεβάνς από την ήττα του κυπέλλου.
Η ομάδα του Αμύντα παρουσιάστηκε διαβασμένη στο παιχνίδι της Καστοριάς και με ηγέτιδες στο σκοράρισμα τις Τσιομπάνου (11γκ) και Γεωργιάδου (7γκ), κατάφερε μετά το πρώτο δεκάλεπτο , να πάρει προβάδισμα 3-4 τερμάτων, το οποίο διατήρησε εύκολα στη συνέχεια του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν μετά το πρώτο δεκάλεπτο να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με καλή αμυντική λειτουργία περιόρισαν τα επιθετικά ατού της Καστοριάς και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες στο σκορ 10-13.
Το συγκρότημα του Ηλία Ταρε προσπάθησε στο Β μέρος, να ανατρέψει τα δεδομένα του παιχνιδιού, παρά τις προσπάθειες των Παπαβασιλείου (9γκ), Ζύγουρα Α. (6γκ) και Ζύγουρα Ι. (5γκ), ο Αμύντας διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, έφτασε στην 3η διαδοχική νίκη.
Για τον Αμύντα, η Τζούλια Σκόδρα σχολίασε: «Η σημερινή νίκη έχει διπλή αξία, διότι αφενός κερδίσαμε μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας, αφετέρου η επιτυχία αυτή επετεύχθη στην έδρα της.
Είμαστε σε καλό δρόμο, η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκει τα πατήματα της και ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.