Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου Ιτέας

Η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και ο Διευθυντής του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς, κ. Κώστας Μαραγγός, διοργάνωσαν κοινή συνάντηση Γονέων, Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών του Σχολείου την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:30 – 21:00 μμ., στο Δημοτικό Σχολείο Ιτιάς.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύκλου ενημέρωσης των γονέων για τα εκπαιδευτικά δρώμενα και τη σχολική ζωή με σκοπό τη συνέχιση της αγαστής συμπόρευσης των εκπαιδευτικών και τους γονείς και την κοινή τους δράση προς όφελος των παιδιών με τη διαρκή βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας. Η ενημέρωση, που έγινε με τη μορφή ενδοσχολικής επιμόρφωσης, είχε ως κεντρικό θέμα: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», και είχε σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο σπουδαιότερων πόλων της ανατροφής, της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών.
Η έναρξη έγινε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή του Σχολείου, κ. Κώστα Μαραγγού, και ακολούθησε σύντομη εισήγηση από τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, για το πλαίσιο συνεργασίας Σχολείου και Οικογένειας, τις προϋποθέσεις μιας γόνιμης και καλής συνεργασίας μεταξύ δασκάλου και γονιών και την επικέντρωση στον κοινό στόχο της αγωγής και της μόρφωσης των παιδιών μας, ο καθένας μας μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους. Οι γονείς ενημερώθηκαν για τους εκπαιδευτικούς στόχους της σχολικής χρονιάς που διανύουμε στα σχολεία της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, επισημάνθηκε η σημασία της δημιουργίας Σχολής Γονέων για την ενίσχυση του ρόλου των γονιών και κατατέθηκαν προτάσεις επιμόρφωσης των γονέων σε θέματα ανατροφής και υποστήριξης των παιδιών τους.
Κατόπιν, υποβλήθηκαν ερωτήματα σχετικά με θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους γονείς των μαθητών και αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων. Η συμμετοχή των γονέων ήταν εξαιρετικά θερμή και πολυπληθής, παρότι οι περισσότεροι είναι κάτοικοι γειτονικών χωριών, κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη βελτίωση των σχέσεων γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών και οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη λειτουργία του νεοσύστατου συγχωνευμένου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς.
Ο κύκλος της ενημέρωσης των γονέων συνεχίζεται και με τα άλλα Σχολεία της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.