Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εκτιμήσεις για την μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων των πολιτών του Ν. Φλώρινας για το πετρέλαιο

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Φλώρινας και ο Όμιλος ΟΕΝΕΦ στάθηκαν από την αρχή ως το τέλος στο πλευρό της Συντονιστικής επιτροπής των Φορέων και Σωματείων του Νομού μας, θεωρώντας ότι αγωνίζεται για ένα δίκαιο αίτημα όλων των Φλωρινιωτών. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης, ήμασταν παρόντες στην κάθοδο στην Αθήνα ως απλοί πολίτες αλλά και ως μέλη των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της ΟΕΝΕΦ.
Θέλοντας να μοιραστούμε την εμπειρία μας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
• Η υπόσχεση για αύξηση του ποσοστού του τοπικού πόρου και της διανομής του για την επιδότηση των κατοίκων της περιοχής, ως αντιστάθμισμα στην αυξημένη δαπάνη θέρμανσης μας, δεν μπορεί να θεωρηθεί με κανένα τρόπο ότι δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα που βιώνουμε γιατί : η διαδικασία, αν ποτέ πραγματοποιηθεί - ξεπερνώντας και τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν - είναι χρονοβόρα αφού απαιτεί αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που ορίζει ότι ο τοπικός πόρος διατίθεται αποκλειστικά για έργα υποδομής.
• Προβληματιζόμαστε πόσο σκληροί θα είναι σε αυτή τη διαπραγματευτική προσπάθεια οι τοπικοί μας άρχοντες, δεδομένου ότι δεν διακρίναμε από την αρχή της διοργάνωσης, αυτή την ενωτική προσπάθεια από όλους, ενώ παρευρέθηκαν στην Αθήνα στο πλευρό της Συντονιστικής Επιτροπής την τελευταία στιγμή.
• Θεωρούμε βέβαια θετική εξέλιξη, την υπόσχεση που δόθηκε για άμεση οικονομική στήριξη των σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων ιδρυμάτων καθώς και των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας και περιμένουμε την υλοποίηση της.
• Θεωρούμε επίσης προς τη σωστή κατεύθυνση και επικροτούμε το αίτημα για απόδοση του λιγνιτικού τέλους στους πολίτες της Φλώρινας, στους οποίους δικαιωματικά έπρεπε να αποδίδεται εδώ και πολλά χρόνια αλλά οι υπεύθυνοι φορείς σιωπούσαν επιδεικτικά.
Ας είμαστε όμως σε ετοιμότητα για συνέχιση του αγώνα μας, γιατί για να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις δεν αρκεί η παραδοχή εκ μέρους τους του δίκαιου του αιτήματος μας, αλλά χρειάζεται συσπείρωση και συνεχή άσκηση πίεσης στους αρμόδιους, όπως απέδειξε και η εμπειρία της πρωτοβουλίας των πολιτών για το τρένο.
Θεωρούμε ότι ο αγώνας των πολιτών της Φλώρινας δυστυχώς δεν τελειώνει εδώ. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε ενέργεια των Φορέων και Σωματείων του Νομού μας για ολοκλήρωση και διεύρυνση της προσπάθειας (φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης, επέκταση του μέτρου επιδότησης και σε άλλες μορφές θέρμανσης), αγωνιζόμενοι στο πλευρό τους και διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα των πολιτών μας, - στους οποίους άλλωστε ανήκουμε όλοι μας – γιατί
το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Κυριακού Γιώργος (γονέας στο 5ο Δημοτικό)

Λιθοξοΐδης Κώστας (γονέας στο 3ο Δημοτικό
Μπάγιος Σπύρος (μέλος ΟΕΝΕΦ)
Παπούλκας Χρήστος (γονέας στο 3ο Δημοτικό)

7 σχόλια:

  1. Tί έγινε κύριοι επικεφαλής των γονέων;
    Στά μέσα του χειμώνα πήρατε χαμπάρι για τα καύσιμα των παιδιών;
    Σκεφτείτε να σας αναθέταν και άλλα πιό σύνθετα πράγματα δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων κα Κηδεμόνων υπάρχει από πέρυσι τον Οκτώμβριο όταν κάποια σχολεία μείνανε ή κινδύνευαν να μείνουν χωρίς πετρέλαιο και λόγω της παρέμβασης μας οι αρχες κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από πίεση μας.

      Κυριακού Γιώργος - ένα από τα μέλη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

      Διαγραφή
    2. Aλήθεια υπήρχαν οργανωμένοι γονείς από πέρισυ τον Οκτώβριο και περίμεναν το Σαπαλίδη φέτος το Νοέμβριο την ημέρα της ψήφισης των μέτρων;

      Διαγραφή
    3. Οχι δεν περίμεναν κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο υπέγραψαν κοινή διαμαρτυρία την οποία επέδωσαν στον κ. Δήμαρχο, και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη. Απλά στηρίζουν την οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία πολιτών.

      Κυριακού Γιώργος

      Διαγραφή
  2. συγνώμη που επεμβαίνω αλλα κοκορεβοσανσταν ολοι η ελλαδα ειναι μπλε..... ολοι η ελλαδα ειναι μπλε... ουτε συριζα ειμαι ουτε πασοκ ουτε χρυσή αυγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλε ήταν και άλλος αλλά δεν τον ήθελαν στη Ν.Δ γιατί δε μπόρεσε να τελειώσει ούτε το Λύκειο!
    Ετσι λένε οι κακιές γλώσσες, κουμπούρα στο σχολείο, λένε.
    Τώρα βάζει πλώρη για Δήμαρχος ή για Βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ.
    Αξιος άξιος αλλά ποιός είναι;
    Ο Στάθης πάντως όχι,αυτόν τον φορτώθηκαν στη Ν.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Γιώργο ,όσο και οι ανώνυμοι φίλοι που γράφετε τα σχόλια σας ,θεωρώ ότι στα πλαίσια της ελεύθερης λογοκρισίας και Δημοκρατίας πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις , αρεστές και μη αρκεί να διακατέχονται με καλοπροαίρετη διάθεση.
    Συνεπώς δεν πρέπει να ενοχλεί η κριτική ,αρκεί να μην αντιπαρερχόμαστε και χάνουμε το στόχο μας, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, που αν μη τι άλλο απαιτεί ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο.
    Όσον αφορά τους συλλόγους γονέων επειδή γράφονται και άλλα σχόλια στα λοιπά blog της Φλώρινας ,πρέπει να πούμε έτσι για να αρθούν κάποιες παρεξηγήσεις, ότι δεν είναι τα αρμόδια θεσμικά όργανα που έχουν την εκτελεστική και διαχειριστική ευθύνη για ότι συμβαίνει.
    Όσοι είναι μέλη αυτών των συλλόγων δρουν ομαδικά με φιλότιμο και κυρίως ανιδιοτελώς, προβάλλοντας κάθε φορά τα προβλήματα των σχολείων στους εκάστοτε αρμόδιους .
    Αυτοί που πρέπει να επιληφθούν και να λύσουν αυτά τα προβλήματα είναι άλλοι και νομίζω ότι προς αυτούς πρέπει να κατευθύνεται η οποιαδήποτε κριτική .
    Μέχρι σήμερα η δράση των συλλόγων γονέων στα σχολεία ιδιαίτερα της Φλώρινας ,ήταν ουσιαστική και καταλυτική στη επίλυση πολλών προβλημάτων.
    Καλώ λοιπόν όσους έχουν παιδιά να πλαισιώσουν αυτούς τους συλλόγους να προβάλλουν τη δική τους άποψη και δράση και πραγματικά μπορεί να πετύχουμε περισσότερα και γιατί όχι να διορθώσουμε τυχόν λάθη μας.
    Παπούλκας Χρήστος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.