Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ρεσιτάλ πιάνου με τους Α. Σελεμίδη και Δ. Τουλίκα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τους Α. Σελεμίδη και Δ. Τουλίκα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, το Σάββατο 24/11/12, ώρα 8 μ.μ.

Ο Αντώνης Σελεμίδης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1993. Άρχισε πιάνο το 2002, σε ηλικία 9 ετών στο Ωδείο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας στην τάξη του κ. Brame.

Από το 2003 συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές αρχικά τον κ.Ερωτόκριτο Καρύδη και στη συνέχεια με την κ.Άννια Χατζησυμεωνίδου. Το 2009 πήρε πτυχίο Αρμονίας με Άριστα, με καθηγητή τον κ.Γιάννη Παυλίδη.
Σήμερα φοιτά στο Γ’ Έτος Ανωτέρας στην τάξη της κ.Δόμνας Ευνουχίδου.
Για το έτος 2010-2011 κέρδισε υποτροφία ωδειακών σπουδών με τη χορηγία της οικογένειας Γ.Π.Λιβανού στα πλαίσια του προγράμματος Δράση
Εκτός Έδρας 2009-2010 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού και ως συνέχειά του, το καλοκαίρι του 2012 συμμετείχε στο Art Campus –Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις, που διοργάνωσε ο Σύλλογος “Οι φίλοι της Μουσικής”. Παρακολούθησε Master class πιάνου με την κ.Anna Fedorova και επελέγη, μετά από ακρόαση, να συμπράξει με την Camerata Junior, ως Σολίστ.
Συμμετείχε με επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2011, στις οποίες και αρίστευσε στα Ειδικά Μαθήματα Αρμονίας και Dictee και από το Σεπτέμβριο του 2011 είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, στην τάξη ειδίκευσης πιάνου με καθηγητή τον κ.Θεόδωρο Τζοβανάκη (ακ.έτος 2011-12) και από το Σεπτέμβριο του 2012 με καθηγητή τον κ.Ιγκόρ Πέτριν.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου στη Βλάστη με τις κ. Anna Borge, Borislava Taneva και Κατερίνα Σακκέτα, στο Νυμφαίο με την κ.Δόμνα Ευνουχίδου και σεμινάρια Masterclasses στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας με τον Prof. Hamish Milne. Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε το σεμινάριο Musicalta στο Rouffach της Γαλλίας με καθηγητή τον κ.Στέφανο Θωμόπουλο.

Ο Δημήτρης Τουλίκας άρχισε πιάνο σε ηλικία 7 ετών και πήρε το δίπλωμα του τον Ιανουάριο του 2012 με Άριστα παμψηφεί και Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως από το Ωδείο της Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην τάξη της κ. Δόμνας Ευνουχίδου.

Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου (Διαγωνισμός Φίλωνα, Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα και Ωδείου Βορείου Ελλάδος) καθώς και δεύτερα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στην Γερμανία και στην Ιταλία. Σε ηλικία 11 ετών ερμήνευσε κοντσέρτο του Μότσαρτ με την κρατική ορχήστρα του Βίντιν Βουλγαρίας. Τιμήθηκε με υποτροφία σπουδών από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με άλλη υποτροφία του ιδίου Ιδρύματος συμμετείχε στο Art Campus των Δελφικών Μουσικών Συναντήσεων. Έχει βραβευθεί από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης- Μακεδονίας εν Αθήναις σε συνεργασία με το ίδρυμα Gina Bachauer. Ηχογραφήθηκε από την ΕΤ-3 για λογαριασμό του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΑ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Anne Borg, Emilio Aversano, Micky Itoh, Γεώργιο- Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Taquina Adami , Cyprien Katsris, Yura kai Vitaly Margulis, Karl Heinz Kämmerling και Anna Fedorova . Έχει προσκληθεί να παίξει στο φεστιβάλ πιάνου Θεσσαλονίκης 2012.
Είναι φοιτητής του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.