Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ανεκμετάλλευτη η ανακαινισμένη σιδηροδρομική γραμμή Μεσονησίου - Φλώρινας

Μια ακόμη γραμμή, που ανακαινίστηκε αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτη, είναι και η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Μεσονησίου και Καυκάσου στην Φλώρινα.
Η γραμμή η οποία κατά την λειτουργία της σύνδεε την Ελλάδα με τα Σκόπια, μεταφέροντας εμπορεύματα με εμπορικές αμαξοστοιχίες, σταμάτησε να προσφέρει της υπηρεσίες τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.
Άξιο απορίας είναι οι λόγοι που επέβαλαν την ανακαίνιση αυτού του τμήματος της γραμμής το οποίο δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί. Μια απάντηση από μέρους του ΟΣΕ θα έλυνε αυτή την απορία . Θα πρέπει να σημειώσουμε το τμήμα αυτό ανακαινίστηκε στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Σ.Σ. Άρνισσας-Σ.Σ. Αμυνταίου-Σ.Σ. Βεύης έως Σ.Σ. Φλώρινας και από Σ.Σ. Μεσονησίου έως Σ.Σ. Καυκάσου.

Πηγή: sidirodromikanea.blogspot.gr

3 σχόλια:


  1. MALON ESEIS POY ROTATE TETIA PRAGMATA DEN ZITE STIN ELLADA. NA SAS APANTHSO LIPON OSO PIO APLA MPORO MIAS KAI KSERO LIGA PRAGMATA APO FLORINA.
    O KOLITOS TOY KOLITOY THS KOLITHS ERGOLABOS PIESE KAI EFTIAKSE MIA GRAMH PLAYMOBIL GIA NA PEZOYNE OTAN DEN EXOYNE DOYLIA.
    FILIA POLA STIN OMORFH FLORINA KAI STO AGAPIMENO MOY FLAMPOYRO
    MANOLIS APO ATHINA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EDW H GRAMMH FLWRINA- THESSALONIKH EXEI HMEROMHNIA LHKSHS KAI ESEIS MOU THELETE SKOPIA...AN EINAI DUNATON.. DEITE LIGO PIO REALISTIKA TA PRAGMATA... DWSATE ONTOTHTA ST SURIZA GIA NA SAS POULHSOUN AKOMH MIA FORA KAI NA TREXETE SE POREIES KAI DIAMARTYRIES....STHRIZETE AUTOUS POU KAPOTE STAMHTHSAN TO TRENO KAI TA3IDEUAN ME KTEL XWRIS NA PLHRWNOUN KAN EISHTHRIA KAI TWRA EPANERXONTAI ME NEES SYMBASEIS (KAI KALA)... KALHMERA SAS LOIPON!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ ότι πέραν απο αυτούς που έχουν αγνά κίνητρα όπως λ.χ. όσοι ΘΕΛΟΥΜΕ πραγματικά το τραίνο στην φλώρινα όλη αυτή την ιστορία- λοβιτούρα καπελώσαν και αναδειχθήκαν οι ανύπαρκτοι φιόγκοι και περικοκλάδες μέχρι χθές του σύριζα στην Φλώρινα.Η "άλλη" πλευρά΄των ελαφρά την καρδίαν δεξιών και του ανύπαρκτου κκε φλώρινας ( δέν μιλάμε για τους φοιτητές κνήτες) αδιαφορούσε για το θέμα και έφαγαν μία συντριπτική ήττα τουλάχιστον στο πεδίο των εντυπώσεων. Και γιατί καπελώθηκε η ιστορία απο τον σύριζα?..διότι γνώριζε και ήταν παρασκηνιακοί συνεργάτες της τραινοσέ και του αριστερού γυρολόγου τυχοδιώκτη συγγενή τους βούγια που έκλεισε επι υπουργείας του την γραμμή για παίζουν θέατρο τα πλέιμομπίλ με το τραίνο οι φίλες του σύριζα φλώρινας. Τώρα θέλουν να τραβήξουν το παιχνίδι πιό λάρτζ. σύνδεση με τα..σκόπια μιάς και μείναν χωρίς το πλέιμομπίλ να κοροιδεύουν τους φλωρινιώτες. Πέραν αυτού και στο θέμα της θέρμανσης και στο πρόσφατο "αυθόρμητο" προσκλητήριο στήριξης φτωχών με άλλοθι την υποκίνηση της τοπικής κοινότητας Φλώρινας το ίδιο πλέιμομπίλ παίζουν υπο την αβάντα πολλών . Άν ψάξετε εξονυχιστικά έναν έναν μία μία ποιοί είναι εκλεγμένοι στους περίφημους συλλόγους και φορείς συλλόγους ομίλους που διαφημίζοντε με κάθε τρόπο ότι συνεισφέρουν στον (κομματικό) έρανο για φτωχούς...είναι άτομα του πρώην πασοκ μερίδα του καμμένου αδιάβαστοι δεξιοί και άτομα που απο πασόκ μεταπηδούν στον σύριζα σάν τα ποντίκια που εγκαταλήπουν το ναυάγιο του πασοκ και σε τοπικό επίπεδο. Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για τα κίνητρα τους απο την επέκταση τρομάρα τους του τρένου στα..σκόπια μέχρι τις πολυδιαφημιζόμενες εθελοντικές κινήσεις εντυπωσιασμού .Πίσω απο όλο αυτό το θέατρο κρύβοντε οι συμφεροντολόγοι του σύριζα στην φλώρινα με υποκινητή τους εκείνον τον γενειοφόρο υποκριτή βουλευτή τους που μέχρι χθές έγραφε κομικότητες και ποιηματάκια σχεδόν σε όλα τα έντυπα του συγκεκαλυμένου αριστερού χώρου και πρόσφατα εκ του βήματος τηλεοπτικού σταθμού σε "¨΄ωρες αιχμής " τους ¨.Συγκολλητική ουσία στο όλο πλέιμομπίλ τους διάφοροι ¨καρδιοχειρούργοι μάγισσες και δημοσιογράφοι εντός και εκτός της Φλώρινας . Τίποτα δέν είναι δέν γίνεται με αθώα κίνητρα στην Φλώρινα πίσω απο όλα αυτά απο το τραίνο μέχρι τα χαρίζω και δωρίζω και γιορτάζω κρύβοντε αυτοί του σύριζα και όλων των πρώην πασοκονεοδημοκρατών βολεμένων σε δημόσιες υπηρεσίες. ¨Αν ένας λογιστής ψάξει τις φορολογικές τους δηλώσεις όλων αυτών θα πιάσει πολλά συριζα λαβράκια....

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.