Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μια Φλωρινιώτισα οινολόγος κατακτάει το Βερολίνο!

Η αγορά της Γερμανίας αποτελεί την σημαντικότερη ευρωπαϊκή αγορά κρασιού. Χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και οι ονομαζόμενες χώρες του ‘νέου κόσμου’ όπως η Αυστραλία, η Χιλή, η Η.Π.Α. τοποθετούν την Γερμανία σε υψηλό στρατηγικό στόχο πωλήσεων.
Με γνώμονα τον ποιοτικό διαχωρισμό των εισαγόμενων στην Γερμανία κρασιών , η Deutsche Weinmarketing GmbH ανέλαβε τα τελευταία χρόνια την ευθύνη της διοργάνωσης του Διεθνή διαγωνισμού οίνου Berliner Wein Trophy στην μητρόπολη του Βερολίνου, υπό την αιγίδα του OIV (Διεθνής Οργανισμός Οίνου και Αμπέλου) με αναγνώριση της Γερουσίας του Βερολίνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διαγωνισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο που οργανώνεται στην Γερμανία και από τους σημαντικότερους στον κόσμο.
Την χρονιά του 2012 ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις με τις συμμετοχές να ανεβαίνουν στον αριθμό ρεκόρ των 7.200 κρασιών!
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 8 ελληνικά κρασιά από 4 διαφορετικά οινοποιεία που παρακολουθεί επιστημονικά η οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη - Ρούφα.
Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού παρά το πολύ υψηλό επίπεδο ήταν πέρα από κάθε προσδοκία: 4 Χρυσά μετάλλια και 4 αργυρά μετάλλια!
Συγκεκριμένα:

Από την αμπελοοινική περιοχή του Αμυνταίου βραβεύτηκαν:
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ
1.ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΜΥΛΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2011
2.ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΜΥΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2011

ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ
1.ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΡΑΝΙΚΑ BRUT ΛΕΥΚΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ

Από την αμπελοοινική περιοχή της Καστοριάς βραβεύτηκαν:
ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
1.ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΣΠΡΗ ΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟΣ 2011
2.ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ 2008
3.ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ 2007

Από την αμπελοοινική περιοχή του Τσοτυλίου Κοζάνης βραβεύτηκαν:
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Α. ΠΑΡΤΣΑΛΗ
1.ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΛΕΥΚΟΣ 2009
2.ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΛΕΥΚΟΣ 2010
Μάλιστα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων βλέπει κανείς ότι το Λευκό Κτήμα Στεργίου Άσπρη Πέτρα κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταλάβει ελληνικό κρασί, το Καρανίκα Brut αφρώδες (σαμπάνια) είναι το πρώτο ελληνικό που κατακτάει παρόμοια διάκριση, ενώ η Άρτεμις αποτελεί την ελληνίδα οινολόγο που κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια που έχουν κατακτηθεί στο διαγωνισμό.
Η Άρτεμις Τουλάκη – Ρούφα μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, αλλά δηλώνει αθεράπευτα Φλωρινιώτισα. Η Φλώρινα άλλωστε αποτελεί την πηγή έμπνευσης της για τα κρασιά που οινοποιεί. Τα τελευταία χρόνια συμβουλεύει επιστημονικά 10 οινοποιεία στην Βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.