Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Εν Ελλάδι νεανίσκοι

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Η ανεργία έχει φτάσει στο απόγειο της. Όμως οι νέοι αν και κανείς δεν τους εγγυάται την επαγγελματική τους αποκατάσταση, μένουν ακόμη εδώ.
Εδώ στην μικρή Ελλαδίτσα γιατί ευελπιστούν πως «κάτι» θα αλλάξει. Αυτό το «κάτι» αποτελεί αλλαγή όλου του συστήματος. Αποτελεί μια μεγάλη ιδέα που αν και οι προηγούμενες γενιές την έχουν εγκαταλείψει, οι νέοι εξακολουθούν να την στηρίζουν. Έχουν πίστη, έχουν όνειρα που θα πολεμήσουν γι’ αυτά. Ευελπιστούν πως θα υπάρξει ένα καλύτερο «αύριο» με πρωταγωνιστές την αποκατάσταση της οικονομίας, της ανεργίας και την εξέλιξη της χώρας σε παραγωγική και προοδευτική. Δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, ιδίως αυτή τη δύσκολη στιγμή που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Κανείς τους δεν θέλει να δει τη χώρα του να καταρρέει και να χάνεται μες τη σκιά της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ». Τη χώρα που «κουβαλάει στις πλάτες της» πολύτιμη ιστορία και πολιτιστικές αξίες, όπου οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κληροδότησαν στις επόμενες γενιές.

Μαρτσούλης Αλέξανδρος

16 χρονών, μαθητής Β' Λυκείου

2 σχόλια:

  1. Αν σκέφτονται έτσι όλοι οι νέοι, υπάρχει ελπίδα να φτιάξουν τα πράγματα. Όσο για εμάς τους "μεγαλύτερους", μάλλον δεν θα μας θυμούνται οι επόμενοι για καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τους "μεγαλύτερους" θα τους μείνουν τα πάθη από τα λάθη που αυτοί έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.