Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ποιες εφημερίδες για 6 μήνες έπαιρναν δημοσιεύσεις χωρίς να τις δικαιούνται και ποιοι τις έδιναν...

Στο τέλος κάθε έτους, ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες υποχρεούνται σύμφωνα με το Ν.3548/2007 (νόμος περί τύπου) να προσκομίσουν στην Γενική Γραμματεία ενημέρωσης, με καταλυτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του επομένου έτους, φάκελο με τα σχετικά δικαιολογητικά, που προβλέπει ο παραπάνω νόμος, προκειμένου να ελεγχθούν από την αρμόδια Επιτροπή της Γ.Γ. έτσι ώστε να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, στο οποίο αναφέρονται οι εφημερίδες που δικαιούνται την καταχώρηση δημοσιεύσεων επί πληρωμή του Δημοσίου, ΟΤΑ, κλπ.
Λίγες μέρες αργότερα εκδίδεται και ένα δεύτερο ΦΕΚ στο οποίο αναγράφονται οι εφημερίδες, ημερήσιες και εβδομαδιαίες (όσες δηλαδή πληρούν τις προϋποθέσεις) που δικαιούνται την δημοσίευση επί πληρωμή, ισολογισμών, προσκλήσεων, Α.Ε. Ε.Π.Ε κλπ. Έτσι και φέτος, μετά από σχετικό έλεγχο της Γενικής Γραμματείας, εκδόθηκε το ΦΕΚ στις 22 Φεβρουαρίου 2012 με αριθ. Φύλλου 412, στο οποίο καμία εφημερίδα της Φλώρινας δεν αναφέρεται μέσα στο εν λόγω ΦΕΚ και άρα δεν δικαιούνται να καταχωρούν δημοσιεύσεις του Δημοσίου επί πληρωμή. Στις 13 Μαρτίου 2012 εκδίδεται το ΦΕΚ, Τεύχος Δεύτερο με αριθ. 722 και στο οποίο αναγράφονται οι εφημερίδες που έχουν δικαίωμα δημοσίευσης Ισολογισμών. Και πάλι καμία εφημερίδα της Φλώρινας δεν υπάρχει.
Στις εφημερίδες που δεν εντάχθηκαν στα παραπάνω ΦΕΚ, η Γενική Γραμματεία, δίδει τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση θεραπείας, αφού προηγουμένως τους έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο έμειναν εκτός της λίστας. Έτσι λοιπόν, οι εφημερίδες που έχουν μείνει εκτός τις λίστας υποβάλλουν για δεύτερη φορά τα δικαιολογητικά που τους λείπουν. Πράγμα που έκανε και ο «Πολίτης». Στις 19 Μαρτίου 2012 εκδίδεται το ΦΕΚ με αρ. φύλλου 2012, στο οποίο ο «Πολίτης» αναγράφεται ως η μόνη εφημερίδα της Φλώρινας που δικαιούται να καταχωρεί επί πληρωμή δημοσιεύσεις του Δημοσίου, ΟΤΑ, κλπ. Ακολουθεί στις 3 Απριλίου 2012, το ΦΕΚ με αριθ. Φύλλου 1027, που αφορά τους ισολογισμούς και στο οποίο και πάλι μόνον ο «Πολίτης» δικαιούται να καταχωρεί τους Ισολογισμούς κλπ.
Η πρώτη μας κίνηση ως εφημερίδα ήταν να κοινοποιήσουμε τα σχετικά ΦΕΚ σε Δήμους, Περιφέρεια κλπ. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Δακής), Αντιπεριφέρεια Φλώρινας (Ηλιάδης), Δήμος Αμυνταίου (Ιωσηφίδης), Δήμος Πρεσπών (Τσέπας), ΔΕΗ, Περιφέρεια Ηπείρου κλπ, τηρούν το νόμο, με ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο ο οποίος συνέχισε (παρά το νόμο) για 6 περίπου μήνες να δίδει δημοσιεύσεις στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»!!!
Σημείωση: Τα σχετικά ΦΕΚ τα ενεχυρίασε προσωπικά στον Δήμαρχο ο εκδότης του «Πολίτη» και όχι ταχυδρομικά όπως κάναμε με τους άλλους δήμους και υπηρεσίες.
Ιούνιος 2012 Εταιρεία της περιοχής μας, έχοντας άγνοια για το ποιες εφημερίδες έχουν δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών, δίδει τον ισολογισμό της στο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» και ενώ οι υπεύθυνοι της εφημερίδας γνωρίζουν πως δεν δικαιούνται να δημοσιεύσουν τον δημοσιεύουν… Ο «Πολίτης» ενημερώνει τους λογιστές της εταιρείας και τους κάνει γνωστό πως η δημοσίευση δεν είναι νόμιμη και ότι μπορεί να ακυρώσει τον ισολογισμό. Όταν οι υπεύθυνοι της εταιρείας (με υπόδειξη του «Πολίτη») ζητούν από το «ΒΗΜΑ» να τους αποδείξουν με ΦΕΚ ότι δικαιούνται να δημοσιεύσουν τον ισολογισμό, τι κάνουν οι αθεόφοβοι: Τους κοινοποιούν το ΦΕΚ, όχι αυτό που αναφέρεται στους ισολογισμούς, αλλά εκείνο που αναφέρεται στης δημοσιεύσεις του Δημοσίου, ισχυριζόμενοι πως η εφημερίδα τους έχει αποκλειστεί από τις δημοσιεύσεις του δημοσίου και όχι των ιδιωτών!!! Όταν κοινοποιήσαμε στην εταιρεία το κανονικό ΦΕΚ, (περί ισολογισμών) η εταιρεία ακύρωσε τον ισολογισμό στο «ΒΗΜΑ» και τον δημοσίευσε στον «Πολίτη»!!!!
Αύγουστος 2012 Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» στην πρώτη του σελίδα, με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2012 και αριθ. Φύλλου 618, γράφει: Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» επικαλείται το φΕΚ 2289 της 6ης Αυγούστου 2012, την απόφαση καθορισμού ημερησίων και εβδομαδιαίων εφημερίδων που έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου, των οποίων έγιναν δεκτές οι αιτήσεις θεραπείας…. Ξεχνά (;) κι αυτός, όπως και το «ΒΗΜΑ» να κάνει αναφορά στο ΦΕΚ 2367 της 24 Αυγούστου, το οποίο αναφέρεται στο δικαίωμα δημοσίευσης Ισολογισμών. Και τι λέει το ΦΕΚ 2367 της 24 Αυγούστου; 1) Δεν λέει εντάσσουμε στους αντίστοιχους πίνακες των εφημερίδων που έχουν τη δυνατότητα δημοσίευσης προσκλήσεων Γενικών συνελεύσεων Α.Ε. και Ισολογισμών ΑΕ και ΕΠΕ., αλλά:

Πώς λέγεται η μη σύννομη επίκληση δημοσίου εγγράφου κύριοι του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»;

Ο εκδότης του «Πολίτη»
Γιάννης Δ. Νικολτσάνης

8 σχόλια:

  1. Tα ενεχείρισε στο Δήμαρχο είναι το σωστό.
    Οχι τα ενεχυρίασε στο Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ο Νικολτσάνης πρέπει να πίνει το ξύδι του αιώνα τώρα που δεν είναι πια κυρίαρχος της δημοσιογραφία της περιοχής... Είναι γνωστό πως ο μεγαλύτερος κλέφτης και παράνομος είναι ο ίδιος που έχει αντιγράψει όλο το internet που διαβάζουμε κάθε μέρα στην εφημερίδα του... Ευτυχώς που υπάρχει η δεσποινίς Νάστα, να διαβάζουμε κανένα τοπικό θέμα με ενδιαφέρον. Η πλάκα είναι ότι περιμένει και απάντηση από τις εφημερίδες, στα σιχαμερά δημοσιεύματα του, κάτσε στα αυγά σου απάντηση δεν θα πάρεις, ξέρουμε ότι είσαι ανεξέλεγκτος και ασταθής χαρακτήρας... Και όποιος του δώσει απάντηση θα κάνει λάθος. Αν δεν μπορείς κλείσε την εφημερίδα και μην εκτοξεύεις χολή προς τα υπόλοιπα μέσα, επειδή χάνεις συνδρομητές και λεφτά... Μην αποδίδεις ευθύνες σαν μωρό, στις άλλες εφημερίδες. Σαν έμπειρος εκδότης με 20 χρόνια παρουσίας, σαν σωστός επιχειρηματίας, θα έπρεπε να στρώσεις το κ@λο σου να βρεις πως θα σώσεις την επιχείρηση και όχι να κατηγορείς τις υπόλοιπες εφημερίδες επειδή έχεις πιάσει πάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ?
    2)ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ στις 8:57 έχεις δίκιο στο ένα κομμάτι δεν λέω…….. αλλά πες μας τι πίνεις εσύ??????
    “Χολή” η παρανόμια........?? ‘’Σιχαμερό δημοσίευμα’’ το κλέψιμο ….. ????
    Για να συνέρθουμε και να βλέπουμε και τι γραφούμε λιγάκι λέω εγώ !! Δηλαδή να κρύψουμε «τον κλέφτη» (γιατί για κλεφτές πρόκειται εφόσον αληθεύει ότι παράνομα δημοσίευαν )???? Φυσικά και πρέπει να απαντήσουν οι άλλες εφημερίδες, με ποιο δικαίωμα δημοσίευαν ή μάλλον να μας πουν, ποιος του έδωσε το δικαίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικολτσάνη, δηλαδή εσύ ήσουν νόμιμος τόσα χρόνια; Στην φράση "ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" σηκώνεις τη πέτρα και τη πετάς; Εγώ νομίζω ότι όλες οι εφημερίδες περνάνε κρίση. Ο παρατηρητής δεν έκλεισε ή κάνω λάθος; Οπότε τι εκτοξεύει βολές. Εξ'αλλου ο παρατηρητής ήταν εβδομαδιαία εφημερίδα αυτός τι ζόρι τράβηξε, ημερήσια δεν είναι η εφημερίδα του; Τώρα για το βήμα δε ξέρω αν έκλεψε όντως το δημοσίευμα αλλά και να το "έκλεψε" λίγη συναδεφλική αλληλεγγύη δεν βλάπτει έτσι δεν είναι; Τόσα χρόνια μοιράζονται τα "μέσα" της περιοχής θέματα. Αλλά όχι αλληλεγγύη στη παρανομία Νικολτσάνη νόμιμε και έμπειρε εκδότη (δεν αναφέρω αυτά που ξέρω γιατί .........) H ηχώ πάντως δημοσίευμα δεν έκλεψε αν έχεις αποδείξεις για το αντίθετο παρουσίασε τις... Και σιγά μην ασχοληθούμε με σένα στα δημοσιεύματα μας ρε Νικολτσάνη. Ξέρεις τι κρίση περνάμε εμείς; Άσε μας ρε άνθρωπε, κοίτα τη δουλειά σου και άσε τις άλλες εφημερίδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνέχισε Νικολτσάνη, μη μασάς!!! Βγάλτα όλα στην φόρα. Για να δει ο Φλωρινιώτης τι βρώμικα παιχνίδια έπαιζε και παίζει ο Βοσκόπουλος και οι φίλοι του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλο. Συναδελφικη αλληλεγγυη. Ετσι κανουν και οι πολιτικοι και τους βρίζουμε. Ακου τι λεει ο άνθρωπος. Στην κλεψια που λένε, χρειάζεται αλληλεγγυη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα περισσότερα θέματα στην εφημερίδα σου Νικολτσάνη είναι κλεμμένα απο το Ίντερνετ.

    Τι πάτε να μας πείτε τωρα;
    Βγάλετε τα ματιά σας (Με κάθε έννοια) και τώρα θέλετε να βγάλετε και των άλλων;

    Τα μεγαλεία και οι μεγάλες κουβέντες σε έφεραν στην κατάσταση που είσαι. Φυσικά κανένας απο την εφημερίδα σου δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό. Δυο κάνατε ότι κάνατε εκεί μέσα. Καιρός να συνειδητοποιήσεις πως με εντυπώσεις, λεφτά δεν βγαίνουν.

    Ας πληρώσει ο καθένας τώρα το κομμάτι που του αναλογεί. Άλλος την μουγκαμάρα του και άλλος την καλοπέρασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.