Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Αύριο ο εορτασμός των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κέλλης

Ο δήμαρχος Αμυνταίου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κέλλης και ο Ιστορικός Πολιτιστικός Φορέας Ιερά Δρυς Κέλλας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα 5 Νοεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κέλλης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
7:30 - 10:00 π. μ. - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία - Δοξολογία
10:00 - 10:30 π. μ. - Επιμνημόσυνη Δέηση - Κατάθεση στεφάνων Παρέλαση
10:30 - 11:00 π.μ. - Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή Χασιώτη Ηλία
11:00 - 11:30 - Δεξίωση στο πολιτιστικό κέντρο

8 σχόλια:

  1. Αυτά τα 100 χρόνια δεν μας άφησαν να γευτούμε τα αγαθά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Ήταν χρόνια βάρβαρης καταπίεσης και ακραίας καταπάτησης των δικαιωμάτων μας. Μας ανάγκασαν να απαρνηθούμε την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορίας μας, τους συγγενείς μας, τους ομογενείς μας. Μας έκαναν μάλιστα να στρεφόμαστε εναντίον τους, κάνοντάς (Kyrkos,KAI S.Taskas) γενίτσαρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς οι Μακεδόνες δεν θα γιορτάσουμε τη συμπλήρωση 100 χρόνων ανελευθερίας ως απελευθέρωση. Θέλουμε να γιορτάσουμε το 2012 ως τον πρώτο χρόνο πραγματικής απελευθέρωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι:
    Η δημόσια και έμπρακτη συγγνώμη του κράτους για τον απάνθρωπο τρόπο που μας φέρθηκε.
    Η δημόσια καταδίκη των εγκλημάτων κατά του λαού μας.
    Η λήψη μέτρων για ελεύθερη καλλιέργεια της ντόπιας μακεδονικής κουλτούρας.
    Η διδασκαλία της δημιουργημένης στη Μακεδονία κυριλλικής γραφής και της μακεδονικής γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εσείς πολίτες αυτής της χώρας, και ειδικά όσοι διαμένετε στη Μακεδονία, αφυπνιστείτε και ευαισθητοποιηθείτε. Βλέπετε δίπλα σας τις ρατσιστικές διακρίσεις, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την τρομοκρατία που ασκείται σε βάρος των ντόπιων συμπολιτών σας και σιωπάτε, όπως ακριβώς σιωπούσαν οι Γερμανοί πολίτες βλέποντας τα εγκλήματα του φασιστικού καθεστώτος της χώρας τους κατά αλλοεθνών συμπολιτών τους. Έχετε εξοικειωθεί με αυτή την φασίζουσα κατάσταση και σας φαίνεται φυσιολογική. Φασισμός δεν είναι μόνο αυτός που εκδηλώθηκε στο εύρος και στις ακραίες του μορφές στη Γερμανία και την Ιταλία τη δεκαετία του 1940. Είναι και ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα τους μη ελληνόφωνους λαούς μετά την κατάκτηση των Νέων Χωρών πριν από έναν αιώνα. Η Μακεδονία πριν το 1912 δεν ήταν ελληνική, όπως σας έμαθαν να φωνάζετε, αλλά και από άγνοια να πιστεύετε. Εξελληνίστηκε με την εθνοκάθαρση, τον εποικισμό και τον βίαιο εξελληνισμό των μη ελληνόφωνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις ασφαλώς καλούμαστε να συμμετάσχουμε πρώτα και κύρια εμείς οι Μακεδόνες, γιατί εμείς είμαστε οι γηγενείς, οι Ντόπιοι, όπως μας αποκαλούν, κάτοικοι αυτού του τόπου και οι όποιες ιστορικές αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια εμάς. Καλούμαστε, όμως, να συμμετάσχουμε ως θεατές, χειροκροτητές και άβουλοι κομπάρσοι. Κανένας «κορυφαίος ιστορικός επιστήμονας» από αυτούς που θα συμμετάσχουν στα επετειακά ιστορικά συνέδρια δεν πρόκειται να τολμήσει να ιστορήσει την πραγματική ιστορία. Να καταθέσει τα όσα συνέβησαν στην πραγματικότητα πριν, κατά και μετά τα γεγονότα του 1912 και πόση σχέση έχουν εκείνα με την έννοια της απελευθέρωσης. Αυτήν την αποτίμηση οφείλουμε να την κάνουμε πρώτα και κύρια εμείς οι Μακεδόνες, οι γηγενείς της Μακεδονίας, οι Ντόπιοι όπως μας αποκαλούν. Να την κάνουμε και να την καταθέσουμε για να την γνωρίζουν οι νεότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ,ΠΟΤΕ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΕ Η Τ.Κ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ;ΜΗΠΩΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΔΡΥΣ ΚΕΛΛΑΣ;ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ;ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ;ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΩΣ ΠΕΡΣΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΑΤΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΦΕΤΟΣ ΜΗΠΩΣ ΠΙΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ(ΜΑΚΗΣ)ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΝ;Η ΑΠΛΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΓΗΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΛΑΒΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕ ΕΙΣΤΕ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΤΑΚΤΙΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟ ΠΕΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ!!!! ΚΑΤΑΚΤΙΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΛΑΧΙΚΗ ΓΗ!!!!!!
    ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!
    ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ ΕΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!!!!!
    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΠΟΣΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oi εξελληνισμενoi Νεοέλληναis! γενίτσαροi
      ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.