Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το DrosopigiRace

Με σαμπάνιες, χρυσάνθεμα και μέσα σε ένα φθινοπωρινό τοπίο (με τις κορυφές του Βιτσίου στολισμένες σε αποχρώσεις του πράσινου – κίτρινου και πορτοκαλί) αποχαιρέτησε το DrosopigiRace το 2012.
92 αθλητές αγωνίστηκαν σε μία απαιτητική και συνάμα πανέμορφη διαδρομή. Τα 42km του ημιμαραθωνίου έγιναν ακόμα πιο δύσκολα λόγω της βροχόπτωσης που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Από την πρώτη κιόλας ανάβαση στο Ελατόρεμα ένα group αθλητών έδωσε ένα δυνατό ρυθμό στον αγώνα με βασικό συντονιστή τo Βασίλη Κουγιώνη του ΠΑΟΚ-BOTTECCHIA να “καταδιώκεται” απο τους Παραστατίδη και Μεταλλίδη της Βέλος- BOTTECCHIA ενώ λίγο πιο πίσω ακολουθούσε η δυνατή ομάδα των 1000 ΔΕΝΤΡΩΝ με “αρχηγό” τον Δημήτρη Παπανίκο.
Στο πρώτο τεχνικό κομμάτι του αγώνα στην περιοχή της Ελατιάς οι διαφορές ανάμεσα στους αθλητές άρχισαν να μεταβάλλονται καθώς η βροχόπτωση είχε κάνει τα tricky μονοπάτια ακόμα πιο απαιτητικά.
Το πέρασμα απο το πρωτο feed-service zone αποκάλυψε και το πρώτο μελανό σημείο της διοργάνωσης καθώς η αδυναμία παροχής service (λόγω απουσίας την τελευταία στιγμή του υπεύθυνου του service zone) ίσως να στοίχισε χρόνο στον Παπανίκο που αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα. Το δεύτερο μελανό σημείο του αγώνα ίσως να υπήρξε στο μονοπάτι προς την περιοχή Φόρος όπου πιθανότατα κάποιοι αθλητές κυριώς από την 3-δεκάδα να “παρέκαμψαν”. Οι διοργανωτές αδυνατούν να το επιβεβαιώσουν!
Η ανάβαση της Γκολίνας αλλά κυρίως η κατάβαση του δεύτερου και πιο τεχνικού κομματιού του αγώνα καθόρισε και την τελική γενική κατάταξη με τον Gobel Sylvan του Σ.Ο.Π.Π Πρέβεζας φωνάζοντας “τγέελααα!!!” να ξεκολλάει από το Βασίλη Κατσώνη της Yammm Racing Team και να τερματίζει 3ος.
Σε χρόνο 2.19.30 τερματίζει πρώτος και καταχειροκροτούμενος στο Αθλητικό Κέντρο της Δροσοπηγής, ο Βασίλης Κουγιώνης ακολουθούμενος από τον Θοδωρή Παραστατίδη και τον Sylvan Gobel.
Οι παραδοσιακές πίτες της Δροσοπηγής, οι χειροποίητες μπάρες δημητριακών και τα αποξηραμένα φρούτα αναπλήρωσαν το ενεργειακό έλλειμμα των αθλητών και μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα διεξήχθη η τελετή απονομών με παράλληλη κλήρωση δώρων προσφοράς του καταστήματος www.podilato.eu.
Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης είναι η παρουσία αθλητών από σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, δείχνοντας πλέον ότι οι Έλληνες αθλητές άρχισαν να εκτιμούν τους ποιοτικούς αγώνες.
Σε μια χώρα που πλέον φοράει τη φανέλα του παγκόσμιου πρωταθλητή μαραθωνίου mountainbike οι διοργανωτές του DrosopigiRace τήρησαν για άλλη μια φορά την υπόσχεση τους με έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών.
To DrosopigiRace θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές και συνοδούς που βρέθηκαν στη Δροσοπηγή Φλώρινας.

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΕΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΡΟΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. KEEP CYCLING

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.