Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο Θ. Γερμανίδης για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα - Θεσσαλονίκη

Μετά την απαράδεκτη διακοπή (Ιανουάριος 2011) της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Φλώρινα επανέρχεται από την Κυριακή 14/10/2012 το τρένο στη Φλώρινα. Αδιαμφισβήτητα το γεγονός αυτό είναι μια θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας. Σημαντικό ρόλο στην πίεση αυτή άσκησε η κίνηση πολιτών «Φίλοι του Τρένου». Επειδή κάθε επιτυχία έχει πολλούς «πατέρες», οι Φλωρινιώτες μπορούν να κρίνουν ποιοι πραγματικά πίεσαν, με κάθε τρόπο, και ποιοι εφησύχασαν. Σε ό,τι με αφορά, ως βουλευτής, θυμίζω ότι κατέθεσα προσωπική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ.Χατζηδάκη στις 13/7/2012 και μια ακόμη με άλλου τέσσερις (4) βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στις 2/8/2012.
Σε κάθε περίπτωση, για τοπικά θέματα στα οποία υπάρχει σύμπτωση διεκδικήσεων ο μόνος δρόμος είναι η ενότητα και η πάλη. Προσωπικά πιστεύω πως η προσθήκη και 4ου δρομολογίου [γιατί το τελευταίο είναι πολύ νωρίς (16:12)] θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους Φλωρινιώτες και τους φοιτητές. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και οι επόμενες κινήσεις μου.

Θανάσης Γερμανίδης

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.
Νομού Φλώρινας

7 σχόλια:

  1. Επειδή, όπως λέτε, η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες, ένας από αυτούς διεκδικείτε να είστε και εσείς σύμφωνα με το κείμενο σας.
    Παλαιοπολιτική σε όλο το μεγαλείο.
    Το καινούργιο δεν ήρθε ούτε με εσάς.
    Κρίμα πραγματικά για τις προσδοκίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ; ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ; ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ; ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
    Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως καταλαβαίνω πως μιλάει για τους ενεργούς πολίτες που το παλέψαν το θέμα, και μόνο αυτοί δικαιωματικά πρέπει να πάρουν τα εύσημα.

      Και για να μην αρχήσουν -που άρχησαν- τα όργανα για το τι έκανε ο ίδιος, τονίζει πως έκανε επερώτηση. Δεν βλέπω πάντως να λέει πως χάρη στην ερώτησή του έρχεται το τρένο.

      Ας μάθουμε να διαβάζουμε χωρίς παρωπίδες.

      Διαγραφή
    2. Παρωπίδες; Απορώ με θλίψη, απαγοήτευση και δε συμμαζεύεται πού περιμένουμε να φτάσουμε! Λες και ο εν λόγω κύριος και εσείς και εμείς και οι εξωγήινοι δεν ξέρουμε πως αν δεν υπήρχαν οι πιέσεις των πολιτών( ας πούμε, ίσως, μπορεί, θα μείνει το μεγάλο μας μυστικό), τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ από την άλλη όχι τρένο αλλά ούτε χωματόδρομος δε θα έφτανε εδώ..Έτσι αυτοί να χαίρονται και να νομίζουμε πως τους χρωστάμε κιόλας!Α, να μην παραλείψω αύριο να του πάω τυρί, ελιές και καμια μίζα ..από το χωριό μου φυσικά!

      Διαγραφή
  3. Έτσι για να μην σε ξεχνάμε,ε; Μπράβο σου λοιπόν που κατέθεσες προσωπική ερώτηση, πάντα μία προσωπική ερώτηση μπορεί να ανατρέψει μία κατάσταση...έλεος, έλεος, έλεος. Γιατί να μπω να διαβάσω αυτην την ανάρτηση τέτοια ώρα, γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνη την σύμβαση που πιεζατε να υπογραφεί την θυμάστε ή την ξεχάσατε; και τώρα που αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζονταν δεν θα μας πείτε κάτι; που σαι Θανάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ...ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΒΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ .ΦΤΥΣΕΤΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ...ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.