Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Δίκτυο Μουσικών Κέντρων από το Ωδείο Φλώρινας

Το Ωδείο Φλώρινας (Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας) στα πλαίσια ενός μοντέλου ανάπτυξης που επιχειρείται από το τρέχον εκπαιδευτικό έτος εγκαινιάζει το Δίκτυο Μουσικών Κέντρων στις έδρες των τοπικών κοινοτήτων της Περιφέρειας Φλώρινας.
Στόχος είναι η παροχή υπεύθυνης και ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας στον τόπο διαμονής τους σε όσα παιδιά ενδιαφέρονται αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης προς το κεντρικό Ωδείο ή το παράρτημα Αμυνταίου.
Στην κατεύθυνση αυτή το Ωδείο Φλώρινας δημιουργεί Κέντρα Μουσικής τα οποία θα φιλοξενούνται είτε στους χώρους των κατά τόπους δημοτικών σχολείων είτε σε χώρους των δημοτικών διαμερισμάτων.
Την ευθύνη και την επίβλεψη της λειτουργίας θα έχει η Διεύθυνση του Ωδείου Φλώρινας. Τα μαθήματα θα ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του Ωδείου και θα διδάσκονται από καθηγητές που ανήκουν στο προσωπικό του. Η γραμματειακή υποστήριξη θα ασκείται από τη Γραμματεία του Ωδείου Φλώρινας.
Στα πλαίσια μιας πρώτης γνωριμίας διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου μια Εναρκτήρια Συνάντηση, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους καθηγητές και να ακούσουν μαθητικά σύνολα του Ωδείου (παιδική χορωδία, μοντέρνο και παραδοσιακό σχήμα κ.λ.π.).
Την συνάντηση θα τιμήσουν με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, Σύμβουλοι της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας κ. Βασίλης Κίτσος και ο Υποδιευθυντής κ. Γιάννης Παυλίδης θα λύνουν τις όποιες τυχόν απορίες και διευκρινήσεις ζητηθούν.
Το πρόγραμμα έχει ως έξης:
ΑΜΜΟΧΩΡΙ, 9.30, Δημοτικό Σχολείο
ΜΕΛΙΤΗ, 11.00, Πολιτιστικό Κέντρο Τοπικής Κοινότητας
ΦΙΛΩΤΑΣ, 13.00, Δημοτικό Σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.