Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πόλη φάντασμα ή…;

της Δόμνας Γκίνη

Στην άκρη της Ελλάδος υπερήφανα οπλισμένοι με θάρρος, υπομονή και δύναμη για να αποδείξουνε την αξία τους, την σημαντικότητα τους, παλεύοντας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής (όπως συνηθίζεται να το αποκαλούν), στο κύμα της κρίσης, οι Ακρίτες "θαλασσοπόροι" της στεριάς δίνουνε μάχη καθημερινά για επιβίωση, μιας και η πόλη τους αρχίσει σιγά-σιγά να "στοιχειώνει". Καταστήματα με λουκέτο και ιδιοκτήτες στο έλεος των τραπεζικών εξοφλήσεων, εναπομείναντες επιχειρήσεις με την βαλίτσα στο χέρι με "όνειρο" ένα καλύτερο αύριο σε γείτονα χώρες, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που απειλούνται συνεχώς.. Αν δεν τους προορίζουν για "ευθανασία" τότε ποια είναι η μοίρα τους;
Όταν ο λιγοστός οβολός θα πρέπει να καλύπτει πολλαπλές ανάγκες και "νεοσύστατες" απαιτήσεις, χαράτσια, εφορίες, τέλη, σχολικές και "παρασχολικές" υποχρεώσεις μα και έναν βαρύ χειμώνα διάρκειας 6 μηνών τουλάχιστον και με πολικές πλέον θερμοκρασίες.
Ποιά διαδρομή είναι αυτή που θα τους οδηγήσει εκτός περιθωριοποίησης και θα τους παρέχει λύση; Μήπως τελικά ήθελαν να "κατασκεύασουν" μια πόλη που θα την αποκαλέσω "Σαμψωνιάδα πόλη" την όμορφη Φλώρινα, καθώς την "κουρεύουν" καθημερινά, αφαιρώντας και το λίγο που της έχει απομείνει για να ξαναδυναμώσει; αναγκάζοντας έτσι το βιοτικό επίπεδο τους να κατρακυλήσει σε "λοιμοκτονικά" σύνδρομα άνευ επιστροφής.
Στηρίξτε τον τόπο σας, και εσείς οι ντόπιοι, και εσείς που πατάτε την γη της Φλώρινας κάντε την να "ανθίσει" γιατί της αξίζει..!!

3 σχόλια:

  1. ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ??
    ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ....
    ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ? ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ??
    ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΖΑΚΙΩΝ, ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ), ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΠΑΛΑΜΕΙ, ΟΧΙ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ, ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ?
    ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ, ΡΟΥΧΑ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΚΑΦΕΔΕΣ- ΠΟΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ¨?
    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ? ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ??
    ΣΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥΣ? ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ? ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ? ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΟΥΤΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΡΑΔΕΣ ΣΟΥ, ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ Ο ΠΛΥΘΥΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι και να μας πεις ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν ξεκρεμαστοι; Χρωστάνε μόνο όσοι κατα χρεώθηκαν απο αμέλεια τους. Καλα να πάθουν. Σιγά μην τους βαλω στην ίδια κατηγορία με ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες. Καλα να πάθουν να μην χρησιμοποιουσαν τον σταθερό μισθο παντού για να παίρνουν δάνεια. Είναι οι τελευταίοι που θα λυπηθω. Εαν δεν τους αρέσει ας βγουν στο ελεύθερο επάγγελμα να δουν πως βγαινει το μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ !!!
    ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ !!!
    ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΣΦΙΖΕ ΑΠΟ ΖΩΗ !!!
    ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΚΩΜΑΧΕΙ ΜΕ ΤΑΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ !!!
    ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ Η ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ;
    ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Θ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ;
    Κ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.