Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Χαιρετισμός του Εκπροσώπου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Φλώρινας στη χθεσινή κινητοποίηση

Ως μέλος της συντονιστική επιτροπής των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Φλώρινας, χαιρετίζω την μεγαλειώδη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εύχομαι ο σύσσωμος αγώνας των Φλωρινιωτών να φέρει αίσιο αποτέλεσμα.
Νομίζω αποδείχθηκε στην περίπτωση του Τρένου, ότι κάθε φορά που αγωνιζόμαστε με τόλμη αποφασιστικότητα και κυρίως μαζικά έχουμε αποτέλεσμα.
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων Δημοτικών –Γυμνασίων και Λυκείων προέβησαν σε κοινό ψήφισμα συμμετοχής στην σημερινή κινητοποίηση, για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και συνάμα διαμαρτύρονται για την γενικότερη υποβάθμιση της Παιδείας.
Εκφράζουμε λοιπόν την αντίθεση μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία οδηγεί σε απαράδεκτη αύξηση της τιμής του.
Η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με τη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης για την Παιδεία, θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε διακοπή της θέρμανσης όλων των σχολείων της περιοχή μας, ή σε διαφορετική περίπτωση για να μην το δούμε αυτό θα πρέπει να επιβαρυνθούμε εμείς οι γονείς με το κόστος θέρμανσης των σχολείων.
Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι ακόμα μία απαράδεκτη ενέργεια της Μνημονικής Κυβέρνησης, βάσει του οργανωμένου από την Τρόικα σχεδίου, που οδηγεί στην αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, με τη συνεχή υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, υγείας και όλων των κοινωνικών παροχών.
Η διαφαινόμενη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, οδηγεί στην ισοπεδωτική εξαθλίωση μας ως πολίτες.
Δεν είναι δυνατόν οι ολοένα και περισσότερες θυσίες μας, να οδηγούν σε μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής μας, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης μία δίκαιη και ευνομούμενη πολιτεία, έχει αυξημένο το χρέος να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους θεσμούς της κοινωνικής πρόνοιας παιδείας, υγείας, κοινωνικής μέριμνας…και σε καμία των περιπτώσεων να τους καταργήσει.
Το αντίθετο μάλιστα, συνιστά κατάφορα εγκληματική πράξη και εθνική προδοσία.
Προτείνουμε όσον αφορά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, την αποφορολόγηση του από τους ΕΦΚ και ΦΠΑ, καθώς και κάθε άλλη επιβάρυνση, προκειμένου να διατεθεί στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην αποφορολογημένη αυτή τιμή.
Δεν είναι δυνατό τα εφοπλιστικά καράβια να κινούνται με πολύ χαμηλή τιμή πετρελαίου και εμείς εδώ να παγώνουμε.
Εξυπακούεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης ως βασικό αγαθό επιβίωσης πρέπει να διατίθεται και στους λοιπούς καταναλωτές σε όσο το δυνατό χαμηλότερη τιμή.
Η φορολογική πολιτική των τελευταίων ετών, έχει φέρει αντίθετα εισπρακτικά αποτελέσματα και εκτιμούμε ότι στο τέλος της χειμερινής περιόδου τα κρατικά έσοδα από το Π Θ, θα είναι πολύ μικρότερα της αντίστοιχής περιόδου του 2008 όπου το πετρέλαιο διατίθετο στη μισή τιμή.
Αυτή η ανάλγητη πολιτική του κράτους δεν πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.
Ως γονείς και κηδεμόνες οφείλουμε να αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας και πρέπει να αντισταθούμε κατά των μέτρων λιτότητας, όπου μεταξύ άλλων απαιτούν την εξίσωση στις τιμές πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης.
Επιβάλλεται να πρωτοστατήσουμε για ένα καλύτερο αύριο.
Δεν θα επιτρέψουμε να παγώσουν το μέλλον των παιδιών μας.
Κλείνοντας θέλω να ξανατονήσω στους γονείς ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, όπως ανέφερα προηγουμένως, να δούμε κλειστά σχολεία ή στη καλύτερη περίπτωση τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα κουβαλώντας και κουβέρτες μαζί.
Θα ήταν πολύ λυπηρό να ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις και φυσικά όχι μόνο για τα παιδιά μας, αλλά και για μας τους ίδιους, να εργαζόμαστε και κινούμαστε στα σπίτια μας κατά αυτό τον τρόπο.
Γι’ αυτό σήμερα λέμε ένα μεγάλο όχι στις κυβερνητικές αποφάσεις εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Ένα όχι που δεν πρέπει να το ακούμε μόνο στις εθνικές επετείους ,αλλά και να μιμούμαστε αυτούς που το είπαν και αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα.
Σήμερα ο λαός της Φλώρινας στέλνει ένα μήνυμα, στους κυβερνώντες μας αλλά και στους τοπικούς άρχοντες, ότι έχουν χρέος να αγωνιστούν για αυτό το μεγάλο όχι.

Εκπρόσωπος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Φλώρινας

Παπούλκας Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.