Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Άτυχη πρεμιέρα για τον Φιλυριακό

Την Κυριακή 14-10-2012 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του Γυναικείου πρωταθλήματος Β` Κατηγορίας. Ενός πρωταθλήματος που για μια ακόμη χρονιά ξεκινά με πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως για τα σωματεία. Άλλωστε κάθε χρόνο ιστορικά σωματεία αποχωρούν από τα Γυναικεία πρωταθλήματα γιατί δεν αντέχουν την οικονομική επιβάρυνση των αγώνων.
Στον αγώνα της πρεμιέρας ο Φιλυριακός στάθηκε άτυχος. Απέναντι στο Μέντεκα Καλαμαριάς ήρθε ισόπαλος 2-2 στον αγώνα που διεξήχθη στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο, αν και βάσει των πολλών ευκαιριών θα μπορούσε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης.
Ο Φιλυριακός μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ όταν στο 5` λεπτό σε κόρνερ που εκτέλεσε η Λυπίτκα, η Μάϊνου βρήκε τη μπάλα και με πλασέ έκανε το 1-0. Ο Φιλυριακός 6 λεπτά αργότερα είχε μια πολύ σημαντική ευκαιρία όταν η Κάτη σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Ο αγώνας είχε ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα με το Φιλυριακό να προσπαθεί συνεχώς να βγάζει φάσεις, ενώ ο Μέντεκας προσπαθούσε να πλησιάσει τα αντίπαλα καρέ αλλά η άμυνα του Φιλυριακού δεν του το επέτρεπε, εκτός από 2 φάσεις που χρειάστηκαν οι παρεμβάσεις της Σιώμου και της Τσαμπάζη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος από την εστία της Φλωρινιώτικης ομάδας.
Στο 45` λεπτό όμως το δυνατό, ψηλοκρεμαστό σουτ της Τσελέκογλου βρήκε δίχτυα και οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν ακριβώς στη λήξη του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φιλυριακός είχε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Στο 46` λεπτό κιόλας η Μπασούρη βγήκε μόνη της με την τερματοφύλακα αλλά η τελευταία απέκρουσε και έσωσε την ομάδα της από το γκολ. Στο 58` λεπτό ύστερα από εκτέλεση φάουλ της Μπουλγουρτζή, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και έτσι ο Μέντεκας πήρε το προβάδισμα σε μια στιγμή του αγώνα που ο Φιλυριακόςέίχε πάρει τα ηνία της αναμέτρησης.
Ακολούθησε πίεση από το Φιλυριακό η οποία καρποφόρησε στο 80` λεπτό όταν η Πέικου επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και ισοφάρισε τον αγώνα σε 2-2.Πάντως και πριν αλλά και μετά το γκολ ο Φιλυριακός είχε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει τέρμα, αλλά χάθηκαν άδοξα. Δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ είχε η Μάινου από δεξιά με τα δύο σουτ να περνούν δίπλα από το δοκάρι και να καταλήγουν άουτ, ένα πολύ καλό σουτ είχε η Κάτη που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και από ένα σουτ επικίνδυνο είχαν η Καρατζά και η Λυπίτκα.
Το τελικό σκορ μπορεί να μη βρήκε πικραμένες τις ομάδες, έβαλε όμως σε σκέψεις τους υπεύθυνους του Φιλυριακού.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ( Ποζατσίδης Δ.): Σιώμου, Πάντου, Κάτη, Τσαμπάζη Φ., Ζήκου, Βασιλείου, Τσιλοφύτη (46`Καρατζά), Πέικου, Λυπίτκα, Μάινου, Μπασούρη(79` Παπασωτηρίου).
ΜΕΝΤΕΚΑΣ(Μπαλασόπουλος Αντ.):Κουτλόγλου, Νούσια, Κώπα(27` Κατσαρού,78` Ναλπάντη), Ησαϊα, Πλακίδου, Τσακάκου, Τσελέκογλου, Γεωργάντζη, Καλοψικάκη, Μπουλγουρτζή, Κυριακοπούλου(46` Ευστρατίου).
Διαιτητικό τρίο: Πανυσίδης Κ., Ιωαννίδης Β., Τζώρτζος Ι. (Κοζάνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.