Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η ομιλία του προέδρου του Ε.Κ.Φ. Στέφανου Μπίρου

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και νέοι,...
Οι ….εταίροι μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ!!!
Ή θα υποτιμήσουμε τις ζωές μας ή θα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!!!
Η συγκυβέρνηση ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών και της Τρόικας, είναι έτοιμη να ψηφίσει το πιο αντιλαϊκό – αντεργατικό πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας ύψους 11,5 δις Ευρώ.
Από αυτά, πάνω από 6 δις Ευρώ πρόκειται να αφαιρεθούν άμεσα από τους εργαζόμενους και του συνταξιούχους μέσα από ένα νέο ακόμα πιο οδυνηρό πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και την επιβολή νέων δυσβάσταχτων χαρατσιών.
Πρόκειται, για το πιο βαρύ φορτίο αίματος που για μια ακόμα φορά καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Πρόκειται για μια κοινωνική λεηλασία χωρίς ιστορικό προηγούμενο.
Επί δυόμιση (2,5) χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει «ανίκητο» να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές.
Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ότι η συνταγή των μνημονίων είναι ΛΑΘΟΣ και ότι έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και κοινωνική πολιτική.
Σε κάθε νέο έλεγχο προσθέτουν κι ένα νέο κατάλογο περικοπών των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, προωθούν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, λες και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι οι ΕΝΟΧΟΙ και οι υπεύθυνοι της κρίσης.
Απαιτούν να αυξηθούν εξοντωτικά τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια και τα ελάχιστα χρόνια εργασίας από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα, γιατί αδυνατούν ή δεν θέλουν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων.
Οι νέες απαιτήσεις τους, σε συνέχεια των προηγούμενων αποτυχημένων, θα ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ΕΛΠΙΔΑ.
Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται θεαματικά, οι μισθοί, τα ημερομίσθια, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η αγορά έχει οδηγηθεί σχεδόν σε στάση πληρωμών, οι εισπράξεις και τα δημόσια έσοδα παραμένουν πενιχρά, ενώ η ανάπτυξη και η απασχόληση είναι στα αζήτητα.
Ενώ το επίπεδο των μισθών και των συντάξεων έχει υποχωρήσει κατά μία δεκαετία, η κερδοφορία των μεγάλων πολυεθνικών παραμένει και συνεχώς αυξάνει τα κέρδη της. Οι μικρές επιχειρήσεις με τις αποφάσεις που θέλουν να πάρουν και τη νέα φορολογική πολιτική που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις ισοπεδώνουν και τις οδηγούν στη χρεοκοπία και τα λουκέτα.
Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαια ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Η ελληνική κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές και την ακρίβεια και αυτοί ζητούν και απαιτούν νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα και περικοπές που το κύριο βάρος τους το επωμίζονται ξανά οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.
Η Κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΨΥΧΕΣ με δικαιώματα και απαιτήσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Επί 3 χρόνια ξηλώνουν τα πάντα και συνεχίζουν την καταστροφή της ζωής μας, πετώντας στα αζήτητα της ανεργίας 1.500.000 εργαζόμενους και ισοπεδώνοντας μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων.
Μετά την κατάργηση των συλλογικών μας συμβάσεων, την ανεξέλεγκτη μείωση των μισθών μας μέσα από εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, τη διευκόλυνση των απολύσεων χωρίς αποζημίωση, τη διάλυση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος ξεριζώνουν ΤΩΡΑ και τα τελευταία υπολείμματα της εργασιακής νομοθεσίας.
Θέλουν να διαλύσουν οριστικά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε ο κατώτατος μισθός να ορίζεται ανεξέλεγκτα από την Κυβέρνηση σε επίπεδα Βουλγαρίας.

Θέλουν να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, να πετσοκόψουν και άλλο τις συντάξεις και να διαλύσουν τα επικουρικά μας ταμεία.

Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο, ώστε οι εργαζόμενοι να εργάζονται 60 – 70 ώρες την εβδομάδα, με συνολικό μισθό που δεν θα ξεπερνά τα 600Ευρώ.
Θέλουν να αποτελειώσουν τις αποζημιώσεις απόλυσης και γενικά κάθε τι που λέγεται «εργασιακό κόστος».
Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ), που θα έχει την πιο φθηνή και ευέλικτη εργασία σε όλη την Ευρώπη.

Εργαζόμενοι και κοινωνία βιώνουν τα πιο τραγικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων συνταγών των Τροϊκανών και των Ελληνικών κυβερνήσεων, των περικοπών και των φοροεπιδρομών.

Κυβέρνηση και Τρόικα αρνούνται να κατανοήσουν το αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι η εναλλακτική οικονομική και πολιτική πρόταση των συνδικάτων είναι η μόνη ρεαλιστική και δίκαιη ΛΥΣΗ για την ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση με φιλεργατικές αναπτυξιακής και κοινωνικές πολιτικές.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα και σε αυτές τις εξελίξεις, μία και μόνο μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων: ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑΣ σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί είναι «κοινός ο ένοχος και είναι γνωστή η αιτία» κι αυτός είναι η ηγετικός σκληρός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο νεοφιλελευθερισμός.
Στη χώρα μας, παρά το «κούρεμα του χρέους», τις εξοντωτικές περικοπές και ανατροπές σε μισθούς και συντάξεις, το πρόγραμμα δε βγαίνει, γι’ αυτό δρομολογούνται «νέες ιδέες» και νέες δραματικές περικοπές στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους, στους ελεύθερους επαγγελματίες με τη νέα φορολογική πολιτική ισοπεδώνοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Η τοπική μας κοινωνία βάλετε συνεχώς όχι μόνο από την πολιτική που ακολουθήται σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και από τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που επικρατούν στην περιοχή τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ασφυξία που έχουν προκαλέσει στην τοπική μας οικονομία οι πολιτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση και την τρόικα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στην εξαθλίωση, την ανέχεια και τη μετανάστευση του Φλωρινιώτικου λαού. Η συνεχής αύξηση των τιμών σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, τη ΔΕΗ, τη συγκοινωνία, τα καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης, όλα συντελούν στο να είναι απαγορευτικά προς κατανάλωση για κάθε νοικοκυριό, για κάθε σπίτι.
Η τιμή του πετρελαίου που καθορίζετε από το υπουργείο για δήθεν πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων είναι ένα μεγάλο ψέμα. Τα έσοδα που προσδοκούν σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν γιατί δεν αντέχει η κοινωνία. Αυτό που θα καταφέρουν είναι να μην μπορεί κανείς καταναλωτής να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης. Ο αγώνας ξεκινάει σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη. Η Φλώρινα δε θα δεχθεί σε καμία περίπτωση αυτή την πολιτική που βυθίζει την τοπική μας οικονομία.
Σας καλούμε όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε τον αγώνα, να είμαστε σε ετοιμότητα έως ότου καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους για την άδικη πολιτική που εφαρμόζεται στην περιοχή μας.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΩΣ ΕΔΩ !!!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.