Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια. Να σταματήσουμε τον φασισμό»

Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στην λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη. Σχεδόν τρία χρόνια τώρα οι κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν το σύνολο του κόσμου. Η είδηση δεν είναι τα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης αλλά οι αγώνες που δίνονται από την κοινωνία. Μέσα από αυτούς τους αγώνες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου αντλούν κουράγιο για να δώσουν τις δικές τους μάχες.
Η επίθεση που δεχόμαστε σήμερα είναι μια επίθεση ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Βιώνουμε ένα τεράστιο πλιάτσικο απέναντι σε όλες τις μορφές δημοσίου πλούτου. Μοναδικός τους στόχος η διασφάλιση των προνομίων και της κερδοφορίας των λίγων. Οι ίδιοι που πλούτισαν στον καιρό της «ανάπτυξης» προσπαθούν σήμερα να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη με την πιο αντικοινωνική πολιτική που έχει εφαρμοστεί στην χώρα από την μεταπολίτευση και μετά.
Η μνήμη όμως της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό. Ο φασισμός που γεννήθηκε μέσα από την τεράστια πολιτική και οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1920, σε αντίθεση με όσα έλεγαν οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των οικονομικά ισχυρών και βύθισε τους λαούς στην φρίκη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης. Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των συνεργατών με τον κατακτητή διεκδικούν ξανά πολιτικό ρόλο. Όπως και τότε όμως ο πραγματικός τους εχθρός είναι ο λαός που τρία χρόνια τώρα παλεύει ενάντια στους οικονομικά ισχυρούς, που παλεύει για δημοκρατία. Ακριβώς γι’ αυτό δεν συμμετείχαν σε κανένα από τους μεγάλους αγώνες του λαού όπως οι εργατικές κινητοποιήσεις ή το κίνημα των πλατειών.
Σήμερα η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα περνάνε μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν. Περνάνε μέσα από τον αγώνα για μια άλλη πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της λογικής της, τις ανάγκες της κοινωνίας, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια και όχι το κέρδος. Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια, να σταματήσουμε το σχέδιο κοινωνικού κανιβαλισμού των φασιστών. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό.
Την ιστορία την γράφουν οι αγώνες, την γράφουν οι λαοί! Θα νικήσουμε!

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.

3 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ Κ ΟΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΩΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗ. ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ Κ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ; ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ; ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ Κ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩς Ο ΤΟΤΕ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΙΤΑΛΩΝ-ΓΕΡΜΑΝΩΝ Κ ΑΛΒΑΝΩΝ-ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ,ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑς ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΙΧΝΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ Κ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΤΕ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΆΟ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΙΡΟΙ ΕΙΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να και οι Ροζ-Χμερ! που τους ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΟΧΙ!!!!!!!
    Τα ροζοπούπουλα οχιοπούλια γεννημένα από τα μεταλλαγμένα κόκκινα αυγά του παλιού κόκκινου φιδιού μετά από την διατροφή τους με τροφή Δυτικής Νεοκαπιταλιστικής βαμβακόπιτας!Βυζανιάρικα της Δύσης που θέλουν να διαχειριστούν το ντόπιο λιγοστό όμως γάλα αλλά κυρίως να έχουν λόγο στην μεγάλη ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! Ψιλοντρέπονται για την καταγωγή τους από το κακό ΚΟΚΚΙΝΟ φίδι! Πασάρονται σαν αυγά άλλου φιδιού πιο σύγχρονου!Το οποίο είναι ΚΑΛΟ και δεν είναι ΚΑΚΟ!Κρύβουν την ανατροφή τους από τον Πράσινο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ χαμαιλέοντα που τα ετάιζε και τα προστάτευε ΜΑΖΙ με την ΕΛΙΤ της ντόπιας ΠΟΛΥΧΡΩΜΗΣ αστικής τάξης και τα χάιδευε σαν παιδιά του κάνοντας τα της ΜΟΔΑΣ!!ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΡΝΗ ΜΑΣ!ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ!
    Τα πράσινα σαυράκια που "γέννησε" ο χαμαιλέων αλλάξανε χρώμα και από πράσινα έγιναν ΡΟΖ είναι τώρα όλα μαζί με τα οχιοφιδάκια φτύνοντας το ΓΑΛΑ που ήπιαν!
    ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
    Τα ροζούλια όμως ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ από τα κόκκινα αδερφάκια τους!
    Θέλουν να ερμηνεύουν το παρελθόν όπως τα ΑΔΕΡΦΙΑ τους αλλά δεν τα αγαπάνε!Ερμηνεύουν(δήθεν)την ιστορία με την πομπώδη μαρξιστική πρακτική αλλά με ύφος λόρδου και μαρκησίου που δεν τον νοιάζει η αμφισβήτηση γιατί έχει γαλαζοαίματη καταγωγή και σνομπάρει τους πάντες και τους μαλώνει και από πάνω λες και είναι υποτακτικοί τους.. ρίχνει που και που και κάτι απειλές!
    ΑΤΟΦΙΟΙ ΑΣΤΟΥΛΗΔΕΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ! ΧΑΙΔΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ!
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΜΠΑΤΣΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΓΚΟΜΕΝΑ!
    Έχουν όμως ρε τέτοια απαλότητα στα χέρια τους που σε χειραψία με έναν εργάτη ο εργάτης ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΝΕΙ από την αίσθηση που "δίνει" η αφράτη αρόζιαστη με το καλοκομένο νυχάκι της παλάμη τους...στην απαλότητα ξεπερνά και αυτή ενός φωτομοντέλου!Γι αυτό πολλοί τους δίνουν το χέρι! Δώστε και σεις και θα καταλάβετε τι εννοώ!Εδώ που φτάσαμε θα μου πεις…..κάτι είναι και αυτό!
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!
    Ο κασμάς το μυστρί το σφυρί νομίζουν ότι είναι εργαλεία της προβιομηχανικής εποχής!Την οξυγονοκόληση την περνούν για φλογοβόλο του Β΄Παγκοσμιού πολέμου!και αν δουν κάποιον να την κρατά τον περνάνε για χρυσαυγίτη που βγήκε στο δρόμο για να κάψει μετανάστες!
    Δε μιλάμε για άλλα εργαλεία εκεί μπερδεύονται ΠΟΛΥ!
    Αλλά είναι σύγχρονοι! Έχουν ύφος παγκοσμίου ηγέτη τύπου Γ.Α.Π.(…ίδιο γάλα ίδια τροφή…) τρέμει η γη στο πέρασμά τους!.
    Είναι οι αλάθητοι ερμηνευτές της ζωής!
    Έχουν λύση για όλα.
    Τους λείπουν οι υπηρέτες όμως!
    Μόνοι δεν μπορούν!
    Θέλουν εμάς για να μας διοικήσουν και να μας σώσουν από τα χρέη που φορτωθήκαμε από τον πράσινο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ χαμαιλέοντα και τους ΑΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ των ροζοπούπουλων με τα τα αφράτα απαλά χεράκια που πληγώνονται που και που από τα ιλουστρασιόν φύλλα κάποιου καταλόγου εκδηλώσεων του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ή άλλου κρατικοδίαιτου ΕΘΝΙΚΟΥ-ΔΙΕΘΝΟΥΣ αλλά "ΔΗΜΟΣΙΟΥ"(κατά την μαρξιστικήν αντίληψη)ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ τέχνης ή πολιτισμού!!
    Μας δουλεύουν όπως όλοι τους τόσα χρόνια!
    Σε αυτούς και σε όλους τους άλλους....λέμε.....ΟΧΙ!
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ!....ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
    ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!
    ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!
    ΟΧΙ ρε πολύχρωμες "οχιές"!
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!
    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o s;yriza florinas einai stin kiriolexia gia ta panigiria ektos topoy kai xronoy i paroysia toys ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.