Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο συγγραφέας Σάκης Τότλης στη Λέσχη Πολιτισμού

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 , στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (κτήριο Ωδείου Φλώρινας), όπου θα παρουσιάσει την ενδιαφέρουσα θεωρία του συγγραφέα Σάκη Τότλη με θέμα «Χωρο Χρονική και Συναισθηματική θεωρία για τη δημιουργία και την ερμηνεία των ονείρων».
«Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται κάτι τόσο επαναστατικό που αφορά τα όνειρα, αφού σύμφωνα με τη θεωρία, τα όνειρα συμβαίνουν με θυμική ενέργεια που εκκρεμεί μέσα μας με συγκεκριμένο τρόπο από μόλις τη χθεσινή μέρα, η οποία ενεργοποιεί παρόμοιες χωροχρονικά εικόνες από το παρελθόν που είναι καταγραμμένες στη μνήμη μας, για να ξοδευτεί η ίδια.
Το όνειρο, δηλαδή, είναι ένας πανούργος ελιγμός της «ψυχής» που συμβαίνει μυστικά για να την απαλλάξει από κάποιο εκκρεμές και ενοχλητικό ενεργειακό θυμικό φορτίο χωρίς να αφήσει πουθενά έγκυρα ίχνη.

Ο Σάκης Τότλης γεννήθηκε στην Εδεσσα, όπου ζει ως σήμερα και έχει εκδώσει αξιόλογα βιβλία.

Η θεωρία του για τα όνειρα με τίτλο «ST+E Dream Theory» δημοσιεύθηκε στο γνωστό αμερικανικό περιοδικό Dreamtime κατά τη διάρκεια του περσινού χειμώνα. Η πρώτη δημοσίευση της θεωρίας του έγινε στο έγκυρο ελληνικό επιστημονικό περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.