Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή συγκέντρωση στη Φλώρινα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τη Δευτέρα 15/10/2012, στις 6:30΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης, σε συνδυασμό με τα νέα χαράτσια και την ακόμη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν.
Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να προχωρήσει, από τον Οκτώβρη, στην περαιτέρω αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην εξομοίωσή του με εκείνο του πετρελαίου κίνησης. Πρόκειται για ενέργεια, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη αύξηση στην τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οδηγώντας επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην πλήρη αδυναμία προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης και αντιμετώπιση των συνεπειών του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ειδικότερα για την περιοχή μας, που πλήττεται από βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα, οι επιπτώσεις στη λαϊκή οικογένεια, τα μικρομάγαζα και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και για τα σχολεία (αφού οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο), τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα, κλπ., θα είναι ακόμα πιο δραματικές.
Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης είναι ένας ακόμα κρίκος στην κλιμακούμενη επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στο λαό. Αποτελεί πρόσχημα το «επιχείρημα» της κυβέρνησης ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτυπηθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, αφού αφήνεται ανέγγιχτο όλο το κύκλωμα διακίνησης καυσίμων και τα υπερκέρδη των εταιρειών πετρελαιοειδών. Αποτελούν κοροϊδία οι δήθεν «ενισχύσεις» από την υποτιθέμενη επιστροφή του φόρου, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που δικαιούνται επίδομα.
Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε άμεσα. Να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, για να μην περάσει αυτό το μέτρο. Για το σκοπό αυτό, οι Φορείς που συμμετείχαμε στην ανοιχτή σύσκεψη, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΕΕΕΝ) και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (μέλος της ΟΓΕ), καλούμε, τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη 2012, - πρώτη μέρα εφαρμογής της νέας αυξημένης τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, - στις 6:30΄ το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, σε ανοιχτή συγκέντρωση, με προοπτική την παραπέρα κλιμάκωση.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης – τρόϊκας - ΕΕ, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Να μην ισχύσει η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. – Να καταργηθεί πλήρως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΕΕΕΝ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.