Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οι Πρέσπες υποψήφιες για βράβευση σε Αυστραλιανό διαγωνισμό για τους υγρότοπους του κόσμου

Τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, διεξάγεται στη Μελβούρνη Διαγωνισμός για τη βράβευση φορέων και οργανισμών που έχουν βοηθήσει στη σωστή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε ολόκληρο το πλανήτη.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση και η βράβευση γίνονται από το 1999 και πλέον είναι γνωστή σε όλους τους λάτρεις του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο. Το βραβείο που θα λάβει ο νικητής ονομάζεται «Thiess International Riverprize» και η όλη εκδήλωση διοργανώνεται από το International River Foundation της Αυστραλίας.
Η περιοχή των Πρεσπών εκπροσωπείται στο διαγωνισμό από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, η οποία συμμετέχει με το έργο «Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας», ένα έργο που είναι πάρα πολύ ελπιδοφόρο για να προστατευτούν είδη πουλιών που απειλούνται σε όλη τη Γη, όπως ο αργυροπελεκάνος.
Μετά από δύο στάδια αξιολόγησης, η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών έχει προκριθεί μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων που διεκδικεί το βραβείο. Γι' αυτόν το λόγο, θα επισκεφθεί τη Μελβούρνη συνεργάτης της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών με σκοπό να παραστεί στην εκδήλωση απονομής αλλά και να διαφημίσει τις λίμνες των Πρεσπών, καθώς και το οικοσύστημα που τις περιβάλλει, σε όλους τους παρευρισκομένους που θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, από πολλές περιοχές του κόσμου, για να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.