Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση του δημάρχου Αμυνταίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

Δήλωση σχετικά με την απόφαση για την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, η οποία έχει ως εξής:
«Με οργή υποδεχτήκαμε οι συμπολίτες μου κι εγώ την ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς ήταν άλλη μία απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρει τους κυβερνώντες η αληθινή δικαιοσύνη και ισοπολιτεία, αλλά κυρίως τα επικοινωνιακά παιχνίδια και πως θα μας σερβίρουν τα μέτρα που λαμβάνουν.
Μετά λοιπόν από την ανακοίνωση καταλαβαίνουμε ότι ελάχιστοι θα λαμβάνουν επιστροφή του επιπλέον φόρου του πετρελαίου θέρμανσης. Τα κριτήρια που έχουν τεθεί απορρίπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών από την επιστροφή φόρου και αυτό σημαίνει ότι όλη η φιλολογία που προηγήθηκε και ο διαχωρισμός σε κλιματολογικές ζώνες ήταν κούφια λόγια. Το ερώτημα που πλανάται στα χείλη των συμπολιτών μου είναι εύλογο «Τι να το κάνω αν μου αναγνωρίζουν ότι ζω στην Α΄ Κλιματολογική Ζώνη της χώρας και θα ξοδεύω ετησίως 6.000 € για θέρμανση, εάν δεν παίρνω ούτε ένα ευρώ πίσω από τους αυξημένους φόρους;»
Δεν είναι τοπικιστικό, αλλά η περιοχή μας για άλλη μια φορά αδικήθηκε με οριζόντιου χαρακτήρα μέτρα. Θέλω να τονίσω ότι το μέτρο της εξίσωσης των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης πλήττει κυρίως περιοχές, όπως είναι το Αμύνταιο, που έχουν βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα. Έχουμε όλοι μας κουραστεί να ακούμε κενά λόγια για τους «ακρίτες» και «αυτούς που ζουν στα σύνορά μας», αφού ο καθένας καταλαβαίνει ότι με τα μέτρα αυτά τιμωρούν με έναν δυσβάσταχτο φόρο τους πολίτες που ζουν σε μία περιοχή με επτά μήνες το χρόνο χειμώνα.
Η αδικία που υφίστανται οι πολίτες της περιοχής του Αμυνταίου σε σχέση με τους πολίτες περιοχών όπως η Κρήτη ή η Καλαμάτα για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστική, καθώς θα επιβαρυνθούμε κατά 80% περισσότερο, παρά το επικοινωνιακό τερτίπι των κλιματολογικών ζωνών. Για το λόγο αυτό θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου, όπως και των συμπολιτών μου, για το άδικο αυτό μέτρο. Μέχρι και πέρυσι ζητούσαμε επιδότηση για πετρέλαιο θέρμανσης στους κατοίκους των περιοχών μας και αντί αυτού η Κυβέρνηση μας τιμωρεί με επιπλέον φόρους. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω το μέγεθος της απογοήτευσης, της πικρίας και της αίσθησης της αδικίας που νοιώθουμε.»

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ;;
    ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ;;;
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.