Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής

Ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δράμπης Κωνσταντίνος σε συνεργασία με το π. Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Φλώρινας διοργάνωσαν, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με θέμα:«Θεμελιώδεις αρχές δόμησης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στις ηλικίες ανάπτυξης».
Το σεμινάριο περιείχε σύνθεση γνώσεων των επιστημών: Διδακτικής, Μαθησιολογίας, Φυσιολογίας, Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής, Βιοχημείας και Αθλητικής Ψυχολογίας.
Στο πρώτο μέρος αναπτύχθηκαν: Οι κρίσιμες ηλικίες ανάπτυξης των φυσικών ικανοτήτων κατά φύλα, καθώς και οι κρίσιμες ηλικίες ανάπτυξης των βιολογικών προσαρμογών κατά φύλα.
Στο δεύτερο μέρος αναπτύχθηκαν: Οι μηχανισμοί παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας του οργανισμού, καθώς κι’ ένα χρονοδιάγραμμα δόμησης μιας ημερήσιας(ωριαίας) γύμνασης βασισμένης στους κανόνες που μας υπαγορεύουν οι παραπάνω αναφερθείσες επιστήμες.
Οι επί μέρους έννοιες που χρειάζονταν να αναλυθούν περισσότερο, αναλύοντο παρενθετικά κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
Το σεμινάριο διήρκεσε δυόμιση (2,5) ώρες, και το παρακολούθησαν 55 Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.