Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«Κοινωνικό Φροντιστήριο» προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Δεδομένου ότι οι συνθήκες κρίσης που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία έχουν μετατρέψει για πολλές οικογένειες τις δαπάνες για την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως είναι τα φροντιστηριακά μαθήματα, σε είδος πολυτελείας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας προωθεί την δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».
Στόχος μας είναι η δωρεάν παροχή μαθησιακής υποστήριξης σε μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα (άνεργων, πολύτεκνων, μονογονεϊκών, οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών), έτσι ώστε αφενός να μην δημιουργηθούν μεγάλες ανισότητες μεταξύ των μαθητών και αφετέρου να ελαφρυνθούν οι οικογένειές τους την ομολογουμένως δύσκολη αυτή περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτό ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και παρακαλούμε όλους τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τους Ιδιώτες Εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων να προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε άπορους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τη σχετική υπηρεσία.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή - μέχρι και τις 31/10 - στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Διοικητήριο, 4ος όροφος) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 με 14:00 προκειμένου να προβούμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πληροφορίες:

Ξανθοπούλου Ειρήνη (Αναπληρώτρια Διευθύντρια) τηλ. 2385054465
Κύρκου Άννα (Υπεύθυνη - Κοινωνιολόγος) τηλ. 2385054468

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.