Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός – ισολογισμός 2011 του δήμου Φλώρινας

Υπό την Προεδρία της Προέδρου κας Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κου Γιάννη Βοσκόπουλου, πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 02 Οκτωβρίου ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, όπως προβλέπεται στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη, «Απολογισμός- Ισολογισμός Χρήσης 2011» με εισηγητή τον κο Κρουσοράτη Δημήτριο, υπάλληλο του Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Κατά την πρώτη τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Γιάννης Βοσκόπουλος και ως απάντηση στις τοποθετήσεις της Αντιπολίτευσης και στις μομφές περί ελλιπών στοιχείων είπε:
«Το γραφείο της Προέδρου είναι ανοιχτό για όποιον Δημοτικό Σύμβουλο θέλει περαιτέρω στοιχεία. Ό, τι υπάρχει στο γραφείο της Προέδρου μπορεί να δοθεί και είναι στη διάθεση κάθε Συμβούλου. Επίσης μπορεί να εξυπηρετηθεί από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δεν αρνείται να δώσει στοιχεία σε κανέναν Σύμβουλο. Οπότε δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε για ελλιπή στοιχεία. Εμείς όταν ζητηθούν, τα δίνουμε. Εσείς δεν τα ζητήσατε.
Όσο για το θέμα του Απολογισμού- Ισολογισμού, κύριε Ασπρίδη, δεν εκπλήσσομαι που δεν θα το ψηφίσετε. Αυτό το περίμενα και δεν είναι κάτι καινούριο ή κάτι διαφορετικό. Αλλά δεν με πείθετε ότι δεν έχετε κάποια προκατάληψη και θα σας εξηγήσω το γιατί.
Θα με πείθατε ειλικρινά και θα έλεγα “ναι, έχετε δίκιο” εάν τα χρήματα που βλέπατε αναρωτιόσασταν και από πού είναι. Από χρέη δηλαδή που έχει ο Βαρβούτης στον πρώην Δήμο Μελίτης, που ήταν Δήμαρχος ο κύριος Τσακμάκης, από χρέη του πρώην Δήμου Περάσματος, που ήσασταν Δήμαρχος εσείς, από χρέη του πρώην Δήμου Φλώρινας ή του πρώην Δήμου Κλεινών. Δε δημιουργήθηκαν αυτές οι απαιτήσεις τώρα, άρα δεν τις διεκδικήσατε σωστά εσείς. Εμείς βρήκαμε μια κατάσταση, η οποία αποδεικνύει ότι δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας και οφείλουμε να κάνουμε κάτι, για να διεκδικήσουμε αυτά που δε διεκδικήσατε εσείς τόσα χρόνια, τα οποία δεν ξέρουμε και αν μπορούμε να τα διεκδικήσουμε. Γιατί απ΄ ότι ξέρω για τον Βαρβούτη δεν κάνατε προσφυγές το χρονικό διάστημα που έπρεπε να γίνουν και δίνουμε αγώνα με τη διάνοιξη του ορυχείου της Βεύης για να απαιτήσουμε αυτά τα ποσά από τα Υπουργεία, διότι τα χρωστάει στο πρώην Δήμο Μελίτης.
Από το 1999 μέχρι το 2010 Δήμαρχος ήσασταν εσείς, κύριε Ασπρίδη. Εσείς δηλαδή, δεν είχατε προχωρήσει σε συστήματα παρακολούθησης των επιχορηγήσεων και θέλετε σε μία μέρα, με το νέο Καλλικρατικό Δήμο να τα κάνουμε όλα εμείς; Δε γίνονται όμως όλα αυτά σε μια μέρα. Και να ξεκινήσουν τώρα, τα αποτελέσματα θα φανούν σε μια δεκαετία. Παρ’ όλα αυτά, το θέμα το συζητήσαμε με τον Ορκωτό Λογιστή, ο οποίος δεν είναι συνεργάτης μας, όπως θέλετε να λέτε, αλλά μας κάνει έλεγχο ως ανεξάρτητη αρχή και αποφασίσαμε το σύστημα παρακολούθησης να ξεκινήσει από 1-1- 2013.
Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, έχετε προκατάληψη και καλύτερα να πείτε ξεκάθαρα ότι δε θέλετε να ψηφίσετε τον Ισολογισμό- Απολογισμό γιατί είστε Αντιπολίτευση και μη προσπαθείτε να αιτιολογήσετε τη στάση σας με αναιτιολόγητους ισχυρισμούς.»
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισαν οι κύριοι Α. Ασπρίδης, Κ. Τσακμάκης, Γ. Απιδόπουλος, Μ. Τσιώκας, Ν. Καρυπίδης, Ε. Κωτσαλίδου, Τ. Πετκάνης, Γ. Σταύρου, Γ. Σαχινίδης, Α. Ακριτίδης, Β. Καραντζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.