Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης του Ε.Κ.Φ.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, δημοσίου δικαίου και ΔΕΚΟ, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι πολύτεκνοι, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα:

• Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό μας

• Άμεση διάνοιξη των ορυχείων της περιοχής
• Αύξηση επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια
• Κατασκευή της 2ης μονάδος του ΑΗΣ Μελίτη ΙΙ
• Άμεσες προσλήψεις από τη ΔΕΗ για την καταπολέμηση της ανεργίας
• Επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας
• Μείωση του ποσοστού των ενσήμων για χορήγηση της ανεργίας σε όλους
τους οικοδόμους του νομού μας.
• Άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας
• Άμεσες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
• Ειδικά κίνητρα για επενδύσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας
• Ολοκλήρωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς
• Άμεση επαναδρομολόγηση του τρένου Φλώρινα – Θεσσαλονίκη
• Επιτάχυνση διαδικασιών για την κατασκευή της τηλεθέρμανσης


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ – ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ πολιτικές

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη βύθιση της τοπικής οικονομίας και την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι συμπολίτες μας ότι πρέπει να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης


Η ομιλία του προέδρου του Ε.Κ.Φ. Στέφανου Μπίρου


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι

Είμαστε σήμερα εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι σε λάθος κατεύθυνση και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται τα μέτρα που επιβάλλουν χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας και του ελληνικού λαού.
Η άνευ όρων παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, η καταστρατήγηση του συντάγματος που κυρίαρχο λόγο έχει ο έλληνας πολίτης στην τρόικα και στους δανειστές, είναι καταδικαστέα και σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις τους δεν πρέπει να υιοθετούνται και να νομιμοποιούνται από την ελληνική κυβέρνηση.
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι πολύτεκνοι και όλη η ελληνική κοινωνία συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση για να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, ασφαλιστικά, φορολογικά και κοινωνικά μας δικαιώματα που στοχοποιούνται και εκτελούνται ανηλεώς από την κυβέρνηση και την τρόικα.
Επί δυόμιση (2,5) χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει «ανίκητο» να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές.
Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ότι η συνταγή των μνημονίων είναι ΛΑΘΟΣ και ότι έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική. Σε κάθε νέο έλεγχο προσθέτουν κι ένα νέο κατάλογο περικοπών των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, προωθούν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, λες και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι οι ΕΝΟΧΟΙ και οι υπεύθυνοι της κρίσης.
Απαιτούν να αυξηθούν εξοντωτικά τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια και τα ελάχιστα χρόνια εργασίας από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα, γιατί αδυνατούν ή δεν θέλουν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων.
Παρότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καυτηρίαζε και κατήγγειλε στο παρελθόν τη συνταγή και το φάρμακο των δανειστών και τόνιζε την ανάγκη επενδύσεων και ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων με ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, σήμερα συζητάει τα τελείως ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
Οι μαθητευόμενοι μάγοι (κομπογιαννίτες) της Τρόικα είτε δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν και πού οδηγούν το λαό και τη χώρα ή υπηρετούν ύποπτα και ακραία μεγαλοεργοδοτικά συμφέροντα.
Οι νέες απαιτήσεις τους, σε συνέχεια των προηγούμενων αποτυχημένων, θα ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ΕΛΠΙΔΑ.
Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται θεαματικά, οι μισθοί, τα ημερομίσθια, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η αγορά έχει οδηγηθεί σχεδόν σε στάση πληρωμών, οι εισπράξεις και τα δημόσια έσοδα παραμένουν πενιχρά, ενώ η ανάπτυξη και η απασχόληση έχουν καταβαραθρωθεί και αυτοί το ΒΙΟΛΙ τους. Επιμένουν, ενώ το επίπεδο των μισθών και των συντάξεων έχει υποχωρήσει κατά μια δεκαετία, η κερδοφορία (με τις θυσίες των εργαζόμενων) παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 2009 και η ανεργία σε αυτά του 1960.
Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαια ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Η ελληνική κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές και την ακρίβεια και αυτοί ζητούν και απαιτούν νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα και περικοπές που το κύριο βάρος τους το επωμίζονται ξανά οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι εισφοροφυγάδες, οι εξυπνάκηδες οικονομικά και κοινωνικά ισχυροί ως καλλιτέχνες της φοροαποφυγής συνεχίζουν ανενόχλητοι να βγάζουν τη γλώσσα στην κοινωνία και στα «κορόϊδα», αλλά βέβαια τα κέρδη τους στο εξωτερικό.
Τα προνόμια των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των εφοπλιστών παραμένουν ισχυρά, ενώ τα κυκλώματα και τα καρτέλ στα καύσιμα, στα βασικά προϊόντα, στα φάρμακα και στα ιατρικά υλικά κ.λ.π. συνεχίζουν το πάρτι της κερδοσκοπίας, ξεζουμίζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Με αυτές τις άδικες και προκλητικές πολιτικές οδηγούν τους πολίτες στην χρεοκοπία και την Ευρώπη στη διάλυση. Αυτά που μας «προσφέρουν» δεν είναι βοήθεια, αλλά ΘΗΛΕΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, χωρίς προοπτική και μέλλον.
Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως αυτές οι ΑΚΡΑΙΕΣ και ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις τροφοδοτούν και ενισχύουν ΑΚΡΑΙΕΣ κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές.
Η Κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΨΥΧΕΣ με δικαιώματα και απαιτήσεις.
Και εφόσον αυτοί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το αντιληφθούν οφείλει η Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να το αντιληφθούν και να το ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν και απαντούν:
έως εδώ, δεν πάει άλλο!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα,
τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.

Πρέπει να δώσουμε σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες!

Μάχες για να σωθεί η χώρα, μα πάνω και πρώτα από όλα, να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Απαιτείται λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγώνα και στην πάλη. Έτσι μόνο μπορούμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την πολιτική. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.
Απεργούμε - Απαιτούμε - Διεκδικούμε:
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική
κυβέρνησης και τροϊκανών
Να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές, να ενισχυθούν τα εισοδήματα
Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα,
εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει την κοινωνία
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

3 σχόλια:

  1. Μου έκανε εντύπωση η μαζική συμμετοχή του κόσμου....Καλά που ήταν οι πολύτεκνοι και ο παπασωτήρης με τη ντουντούκα και ακούστηκαν μερικά συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΧΑΧΑ
    να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα,
    τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.


    ΕΣΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ολοι αυτοι δεν δουλευαν στην ΔΕΗ θα καμναν απεργεια και συγκεντρωση;[προεδρος,αντιπροεδρος,απο τον ''Λυγκηστη''-ΔΕΗ-απο τον ''Σπαρτακο''-ΔΕΗ-απο την ''Ετε-δεη''κ.τ.λ.]!!!!!!Ολοι συνδικαληστες
    του Ρετιρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.