Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Με άρωμα απ’ τα παλιά…»

Μετά την πολύ πετυχημένη περσινή μουσική παράσταση «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Από το χθες στο σήμερα», στην κεντρική συναυλία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2011, φέτος θα έχουμε τη συνέχεια, με μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, «αποχαιρετώντας» έτσι με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι (υπό το φως της δεύτερης πανσεληνου του Αυγούστου). Η φετινή παράσταση θα έχει το όνομα «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 2: Με άρωμα απ’ τα παλιά…» αφιερωμένη στους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, οι οποίοι έχουν αφήσει πλούσια κληρονομιά στον πολιτισμό μας, με τα σπουδαία τραγούδια τους, τα οποία έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο, «μεγαλώνοντας» πολλές γενιές.
Οι πολύ καλές κριτικές που απέσπασε από το κοινό που παρακολούθησε την περσινή παράσταση, οδήγησαν στην επανάληψή (η καλύτερα συνέχεια) της, σε μια βραδιά που «υπόσχεται» να μαγέψει το κοινό της Φλώρινας, καθώς φέτος θα ακουστούν τραγούδια μιας άλλης εποχής, τα οποία όμως μοιάζουν τόσο επίκαιρα, με όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα. Τραγούδια που μέσα από τη «νοσταλγία» μιας άλλης εποχής, αναμένεται να μας γεμίσουν συναισθήματα, «χτυπώντας» κατευθείαν στις καρδιές μας σαν «δροσερό» καλοκαιρινό αεράκι. Θα είναι η τελευταία μουσική παράσταση των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2012.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Η βραδιά θα ξεκινήσει σε χαμηλούς τόνους, με κάποια απαλά τραγούδια, τα οποία θα μας ταξιδέψουν σε όμορφους κόσμους του νου και της καρδιάς, ακολουθώντας τις υπέροχες μελωδίες τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα «μαγική» κάτω από την πανσέληνο. Στη συνέχεια οι ρυθμοί θα ανέβουν, με κάποιες από τις ωραιότερες συνθέσεις των Μάνου Λοϊζου και Διονύση Σαββόπουλου, φτάνοντας μέχρι τον «Ψηλορείτη» της Κρήτης και τις «εκρηκτικές» στιγμές που πάντα δημιουργούσε η φωνή του Νίκου Ξυλούρη. Θα ακολουθήσει ένα μικρό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, για να κλείσει η βραδιά μέσα σε όμορφους λαϊκούς δρόμους.
Σε ένα τρίωρο συναυλιακό πρόγραμμα, θα ακουστούν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής μουσικής (δεκαετίες ’60-’70-’80), μεγάλων συνθετών (Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Λοΐζος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Βασίλης Τσιτσάνης κ.α.), σπουδαίων στιχουργών (Νίκος Γκάτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Τριπολίτης, Μιχάλης Γκανάς, Μάνος Ελευθερίου κ.α.) τα οποία έχουν πρώτο-ερμηνεύσει οι σημαντικότεροι Έλληνες τραγουδιστές/στριες (Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Ξυλούρης, Γιώργος Νταλάρας, Χαρούλα Αλεξίου, Σωτηρία Μπέλλου, Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλης Λέκκας, Αρλέτα, Δήμος Μούτσης κ.α.).
Η ίδια πετυχημένη ομάδα μουσικών - τραγουδιστών της περσινής συναυλίας θα απαρτίζει το συγκρότημα επί σκηνής, παρουσιάζοντας ένα εντελώς νέο πρόγραμμα σε σχέση με πέρσι (έντεχνο και στη συνέχεια λαϊκό), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες «εκπλήξεις» με «guest» καλεσμένους. Η παράσταση θα είναι οπτικο-ακουστική, καθώς παράλληλα με τα τραγούδια, θα προβάλλονται διάφορα βίντεο των καλλιτεχνών, αλλά και κάποια τοπία με την τεχνική «Time Lapse» στο «video wall» πίσω από τη σκηνή.

* Μισή ώρα πριν την έναρξη, θα προβληθούν στο video wall αποσπάσματα από την περσινή συναυλία «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».


Φωνή - ακουστική κιθάρα: Κλήμης Ρέμπελος

Φωνή: Χριστιάνα Τσουμίτα
Μπάσο - φωνητικά: Παντελής Πέτρου
Βιολί: Κυριάκος Πέτρου
Πιάνο: Αντώνης Σελεμίδης
Ακουστική κιθάρα - μπαγλαμά: Βαγγέλης Αγγελόπουλος
Μπουζούκι: Θωμάς Μυλωνάς
Τύμπανα - Κρουστά: Βασίλης Μαδαρός
Τύμπανα - Κρουστά: Νίκος Γεωργίου

Συγκρότημα: «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ»


Επιλογή μουσικών/οργάνωση συναυλίας/επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Ιωαννίδης

3 σχόλια:

  1. sixaritiria se olou sas mbravo sta pedia eine pragmatikoi kai alithinoi kalitexnes. kalo tha eine na prosexete ton hxo dioti kata tin diarkia olon ton ekdiloseon ston topo toy sxolioy ypirxan provlimata akoystikis prosoxi lipon ston hxo kai ola tha pane kala. kali epitixia paidia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την περιμέναμε αυτή τη συναυλία... Συγχαρητήρια για τις επιλογές σας, φαίνεται πως σέβεστε το καλό ελληνικο τραγούδι... Καλή επιτυχία για απόψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν το παλιό, αγκαλιάζει το νέο, (ως προς το τραγούδι εννοώ - μην γίνουμε και δακτυλοδεικτούμενοι), είναι ευχής έργον η όλη προσπάθεια!

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.