Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Στο παγκόσμιο τουρνουά χάντμπολ η ομάδα του «Φιλώτα»

Με φανταστικές εμπειρίες και πολύ ικανοποίηση γύρισε η αποστολή του «Φιλώτα» από το 40th Intreamnia World Cup (παγκόσμιο τουρνουά χάντμπολ) που πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά στο Τέραμο της Ιταλίας από τις 2-12/7/12.
Η αποστολή μας απαρτίζονταν από μικτό τμήμα παγκορασίδων - μίνι κοριτσιών και από τους προπονητές κ. Λιότσκα Θεανώ και κ. Κούπα Δημήτριο. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 7.900 αθλητές και συνοδοί από 80 χώρες και των 5 ηπείρων, ποιο συγκεκριμένα στην κατηγορία που αγωνίστηκαν τα κορίτσια μας υπήρχαν 3 όμιλοι των 7 ομάδων, εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι κατακτήσαμε την 3η θέση στον όμιλο μας και την 9η στην τελική κατάταξη στις ηλικίες 12-14.
Η πρώτη μέρα στο Τέραμο βρήκε τις νεαρές αθλήτριες ενθουσιασμένες από το νέο τοπίο και την διαφορετική νοοτροπία αλλά πάνω από όλα εντυπωσιασμένες από την αγάπη που τρέφει η τοπική κοινωνία για το χάντμπολ καθώς και από τον τρόπο που το περιβάλει και το στηρίζει. Με την πάροδο των ημερών και τους συνεχείς αγώνες με διαφορετικές ομάδες από όλο τον κόσμο, δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία για απόκτηση νέων χαντμπολικών εμπειριών, αγωνιστικών και προπονητικών, από διαφορετικές «σχολές» του αθλήματος. Τα κορίτσια γνώρισαν αθλητές/τριες από όλο τον κόσμο και αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις που αφορούν το χάντμπολ. Οι μέρες ήταν πάντα γεμάτες αγώνες και παρ’ όλη την κούραση στο τέλος της κάθε ημέρας η ενεργή συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν αυτονόητη (παρέλαση, συναυλίες, events, κτλ), δεν χανόταν καμία ευκαιρία παρακολούθησης αγώνων μερικών από των καλύτερων εθνικών ομάδων του κόσμου.
Την ημέρα που είχαν ρεπό όλες οι ομάδες διοργανώθηκε ημερήσια εκδρομή στην Ρώμη όπου η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην αρχαία αγορά με το Κολοσσαίο, στο Βατικανό και τον Αγ. Πέτρο αλλά και σε πολλές ιστορικές πλατείες και μνημεία της πόλης.
Εν κατακλείδι ήταν μια καταπληκτική εμπειρία την οποία θα θέλαμε να την επαναλάβουμε και να την μοιραστούμε στο μέλλον με ακόμα περισσότερους αθλητές/τριες. Αξίζει δε να ευχαριστήσουμε το σωματείο Α. Ο. Κοζάνης για την ευγενική παραχώρηση θέσεων στο λεωφορείο τους το οποίο διέθεσε ο Δήμος Κοζάνης κάνοντας το ταξίδι μας ακόμα ποιο εύκολο.

Από το Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.