Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Σε συμβολική κατάληψη του εργοταξίου προχώρησαν την Τρίτη 5 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Σαμαρτζής «προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια γιατί εξαντλήθηκε η υπομονή μας. Ήδη είμαστε απλήρωτοι ένα τρίμηνο και όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε σε αδιέξοδο.
Μέχρι σήμερα η εργοδοσία, μας υπόσχονταν ότι θα μπουν τα χρήματα, αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε πάρει τίποτε και είμαστε σε αδιέξοδο. Μας λέει ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Παυλίδης ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τους έχουν καταβληθεί τα χρήματα από τη ΔΕΗ.
Δυστυχώς είχαμε και ένα περιστατικό προχθές, η εταιρία απέλυσε έναν εργαζόμενο μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων και ζητάμε την επιστροφή στην εργασία».
Στο πλευρό των εργαζόμενων βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος για να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζόμενων. Μας δήλωσε ότι το πρόβλημα για τους εργαζόμενους είναι πολύ σοβαρό και επιβάλλεται να επιλυθεί άμεσα γιατί ο νομός δεν αντέχει και άλλους ανέργους.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους και δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.



Πηγή: anapodoi.blogspot.gr

6 σχόλια:

  1. Πες τα ρε Σαμαρτζή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!!!
    ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
    ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ ΕΣΕΙΣ
    ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ
    ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΟΝ ΛΟΚΟ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΚΑΠΝΙΖΕΙ Η ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΜΕ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΠΟ
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ( ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ)
    ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΚΟΖΑΝΗ (ΠΡΟΣΗΛΙΟ )
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ
    Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
    ΛΙΓΝΙΤΗ .
    ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ
    ΤΙΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΧΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΠΙΡΟΣ ΒΟΛΕΨΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΛΧΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ... ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΑΙΡΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΑ ΞΟΔΕΥΑΝ ΑΛΛΟΥ..........
    ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΤΕ. ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΟΤΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΧΛΑΔΙΩΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.