Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Διαμαρτυρία σπουδαστών για την «έξωση» τους από τις εστίες του ΤΕΙ

Διαμαρτυρία στη διεύθυνση των εστιών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, πραγματοποίησαν, το πρωί της Δευτέρας, σπουδαστές, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Εστιών. Απαίτησαν την κάλυψη των αναγκών όλων των σπουδαστών για δωρεάν στέγαση, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους επειδή οι οικογένειές τους αδυνατούν να πληρώνουν το κόστος στέγασης.
Μέχρι πέρσι στις εστίες της Φλώρινας φιλοξενούνταν 82 σπουδαστές σε δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια. Ικανοποιούνταν όλες οι αιτήσεις των σπουδαστών.
Φέτος, οι αιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν και το ΤΕΙ αποφάσισε να πετάξει έξω σπουδαστές που είναι σε μεγάλα εξάμηνα ή το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνάει κατ' ελάχιστο το προβλεπόμενο για τους δικαιούχους.
Όπως καταγγέλλουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εστιών, στην πλειοψηφία τους οι σπουδαστές των ΤΕΙ είναι παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών που βιώνουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Πολλοί σπουδαστές αναγκάζονται να εργάζονται με αποτέλεσμα να καθυστερούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Σήμερα αυτοί οι σπουδαστές, άλλοι σε μικρότερα εξάμηνα και άλλοι στο πτυχίο, οδηγούνται να εγκαταλείψουν οριστικά τις σπουδές τους, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος στέγασης.

Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.