Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Η Βασιλική στην κορυφή της Ευρώπης!»

45 μόλις ημέρες από το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Βασιλική Βουγιούκα απέδειξε περίτρανα ότι είναι ένα από τα φαβορί για Ολυμπιακό Μετάλλιο!
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λενιάνο της Ιταλίας κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο στο ατομικό της Σπάθης Γυναικών. Η Βάσω από την αρχή του τουρνουά κρατούσε την 1η θέση αφού ήταν αήττητη στον προκριματικό όμιλο (6 νίκες), πέρασε bye στις 32 και απέκλεισε στα νόκ άουτ κατά σειρά τις: Ρέκα Μπένκο (Ουγγαρία) με 15-9, Σοφία Βελίκαγια (Ρωσία) με 15-13, Μπόνια Γιόζβιακ (Πολωνία) με 15-12 και τη Γαλλίδα Μαριόν Στολτ με 15-9. Στον Μεγάλο Τελικό αντιμετώπισε την Ουκρανή Χάρλαν σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι το οποίο τελικά κρίθηκε στον πόντο με νικήτρια την Χάρλαν.
Σημειωτέον η Ουκρανή αθλήτρια θα είναι, πολύ πιθανά, αντίπαλος της Βάσως στην προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση της Γιάννας Χρήστου στους ίδιους αγώνες μετά από σχεδόν 4ετή αποχή από τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού. Στον προκριματικό όμιλο –φωτιά με 2 νίκες – 4 ήττες, από τις οποίες οι 3 κρίθηκαν στο πόντο, πέρασε στην φάση των 64 (βασικός στόχος). Εκεί αντιμετώπισε την Ιταλίδα Ντε Γκαρέτο από την οποία ηττήθηκε.
Κατά την διάρκεια των Αγώνων ο Πέτρος Τσώκας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και λάτρη της Φλώρινας, Γερμανό Μάξ Γκόιτερ με τον οποίο συζήτησαν θέματα που ενδιαφέρουν την περιοχή μας, όπως το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων (19,20 Οκτωβρίου 2012), την οργάνωση προπονητικού σεμιναρίου και την ίδρυση Ευρωπαϊκού Προπονητικού Κέντρου.

Από Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.