Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Επιστρέφουν στη χώρα τους πολίτες της ΠΓΔΜ που εργάζονται εποχικά στην Ελλάδα

Πολίτες της ΠΓΔΜ που εργάζονται εποχικά στην Ελλάδα επιστρέφουν στη χώρα τους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik). Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, από τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχουν πληγεί κυρίως οι κάτοικοι του Μοναστηρίου (Μπίτολα) και των περιοχών κοντά στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, οι οποίοι εργάζονταν στην Ελλάδα βοηθώντας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες, αλλά και φροντίζοντας ηλικιωμένους σε Φλώρινα, Έδεσσα και τα γειτονικά χωριά.
Στο δημοσίευμα εκτιμάται ότι, πιθανόν, φέτος θα είναι μικρότερος και ο αριθμός των νέων από την ΠΓΔΜ που θα εργαστούν ως σερβιτόροι στα ελληνικά νησιά, αλλά και ως γεωργοί στις φυτείες ροδάκινων. Οι περισσότεροι Σλαβομακεδόνες που εργάζονται στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι και ο μισθός τους κυμαίνεται από 350 έως 500 ευρώ το μήνα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι εργοδότες στην Ελλάδα είτε μείωσαν τα μεροκάματα είτε απέλυσαν κάποιους από αυτούς.
Τέλος, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των Σλβομακεδόνων που εργάζονται ως εποχικοί στην Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς, πριν από την οικονομική κρίση, ο αριθμός αυτός ήταν περίπου 30.000.

Πηγή: express.gr

3 σχόλια:

  1. Χωρίς προνοιακά επιδόματα 9 μεγάλοι Δήμοι της χώρας! Που και γιατί δε θα πάρουν χρήματα

    Εν μέσω προεκλογικής περιόδου τελικά όλα μπορούν να συμβούν και πολλοί Δήμοι της χώρας δεν ξεκαθάρισαν τα μητρώα με το ποιος δικαιούται και ποιος όχι τα προνοιακά επιδόματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν στους πραγματικούς δικαιούχους τα χρήματα. Ποιοι Δήμοι παίρνουν «κόκκινη κάρτα» και αφήνουν δικαιούχους χωρίς επιδόματα;


    Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Μπαλασόπουλος, πολλοί Δήμοι βρίσκονταν μέχρι χθες το μεσημέρι στο 0% της επεξεργασίας των στοιχείων για να αφαιρέσουν από τις λίστες τους «μαϊμού» αναπήρους.

    Έτσι το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσουν ούτε οι πραγματικοί ανάπηροι να πάρουν τα επιδόματά τους καθώς μαζί με τα …ξερά καίγονται και τα χλωρά.
    Βέβαια όπως υπογράμμισε ο κ.Μπαλασόπουλος θα υπάρξουν ειδικές διαδικασίες ώστε να μπορέσουν οι πραγματικοί δικαιούχοι να πάρουν τα χρήματά τους. Αν αυτό θα γίνει μέχρι τις 15 Ιουνίου οπότε και πρέπει να καταβληθούν τα επιδόματα, είναι άγνωστο.

    Μεταξύ των Δήμων που δεν επεξεργάστηκαν κανένα στοιχείο είναι: η Φλώρινα, η Καρδίτσα, η Τρίπολη, η Έδεσσα, το Ηράκλειο, η Κόρινθος και Άγιος Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σκοπιανοί αντικαταστάθηκαν από βούλγαρους ,πακιστανους ινδους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τήν ευχή της Παναγίας και χωρίς επιστροφή Αρκετά σκουπίδια αφήσαν παρέα με όλους τους λαθραίους στην χώρα μας. Στήν ευχή και στα...τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.