Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Με το ΚΚΕ πρωταγωνιστής ο λαός, χωρίς τα δεσμά της ΕΕ, με τον πλούτο στα χέρια του»

Αγρότη, κτηνοτρόφε.
Σου έλεγαν ότι με την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθείς στον παράδεισο και βρέθηκες στην κόλαση, καταχρεωμένος, αν και δουλεύεις σκληρά. Το εισόδημά σου συρρικνώνεται από την τοκογλυφική πολιτική της ΑΤΕ, τα χαράτσια σε ΕΛΓΑ, ΔΕΗ, πετρέλαιο, ΦΠΑ και την εκμετάλλευση των μονοπωλίων και των εμποροβιομηχάνων, που σου πουλάνε μόνο μετρητοίς και πανάκριβα τα αγροτικά εφόδια, αγοράζουν όμως πάμφθηνα και σε εξευτελιστικές τιμές την παραγωγή σου.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ σου λένε ψέματα για τη νέα ΚΑΠ, όπως σου έλεγαν και πριν. Υποθήκευσαν το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου.
Έχεις τώρα γνώση και πείρα για να κρίνεις ποιος είναι υπεύθυνος για τη φτώχια και τα βάσανά σου. Έχεις ‘όμως και τη δυνατότητα να θυμηθείς ποιό κόμμα σου έλεγε την αλήθεια για τον «ευρωμονόδρομο», αλλά και για το δρόμο ανάπτυξης που σε συμφέρει.
Σκέψου και βγάλε συμπεράσματα.
Αν και μπορούμε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες της χώρας και του λαού με ποιοτικά και φτηνά προϊόντα, είμαστε ελλειμματικοί σε όλα τα γαλακτοκομικά και ζωοκομικά προϊόντα, στο αλεύρι, στις πατάτες, στα όσπρια, σε κηπευτικά και άλλα, με αποτέλεσμα να εισάγουμε προϊόντα αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο. Εισαγωγές γίνονται ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα που παράγουμε σε αφθονία και μένουν αδιάθετα [Π.χ., ενώ το λάδι μένει απούλητο στις δεξαμενές, γίνονται εισαγωγές από Γερμανία(!) και Μαρόκο. Ενώ τα πορτοκάλια σαπίζουν στα χωράφια, γίνονται εισαγωγές από Βραζιλία και Ν. Αφρική. Το ίδιο ισχύει για τα φασόλια και τη σταφίδα που εισάγουμε από την Τουρκία, για το κρασί που εισάγουμε από τη Χιλή, κ.ο.κ.]
Καλύπταμε τις ανάγκες σε ζάχαρη και κάναμε και εξαγωγές. Τώρα έκλεισαν τα δύο από τα πέντε εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), ανεβάζοντας την ανεργία τευτλοκαλλιεργητών, εργατοϋπαλλήλων, μεταφορέων, μικροεπαγγελματιών, κλπ., ενώ προωθείται και πώληση όσων απέμειναν. Η καπνοκαλλιέργεια, που έδινε εισόδημα σε χιλιάδες παραγωγούς και τροφοδοτούσε την καπνοβιομηχανία, σήμερα έχει οδηγηθεί σε συρρίκνωση και τα καπνοχώρια σε οικονομικό μαρασμό. Επιδοτηθήκαμε για να ξεριζώσουμε αμπέλια, να καίμε τα ψαροκάϊκα, να θάβουμε πορτοκάλια και ροδάκινα. Αποσυνδέθηκε η επιδότηση από την παραγωγή. Δηλαδή οι ευρωκοινοτικοί πόροι ήταν για καταστροφή και όχι για ανάπτυξη, ήταν το τυράκι στη φάκα.
Τώρα, με κροκοδείλια δάκρυα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, – η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ που αντικαθιστά το ΠΑΣΟΚ στην ψεύτικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ, – μιλούν πάλι με παραπλανητικά συνθήματα για ανάπτυξη. Μιλάνε για «πράσινη ανάπτυξη» και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και εννοούν φωτοβολταϊκά και αλλαγή χρήσης των καλλιεργήσιμων χωραφιών, όπως προβλέπει η νέα καπ 2014 - 2020, που δεν την αμφισβητούν. Το σίγουρο είναι ότι η νέα ΚΑΠ θα οδηγήσει σε βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδες νοικοκυριά και σε μείωση της παραγωγής. Η επιδότηση θα είναι στη γη και όχι στην παραγωγή και μάλιστα δραστικά μειωμένη κάτω από τα 30 ευρώ / στρέμμα, ενώ και άλλες παραδοσιακά δυναμικές καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι, θα εγκαταλειφθούν.
Αναρωτήσου: Τι θα παράγει, πόσο και πως θα πουλάει ο παραγωγός; Αν μπορεί να ζήσει. Ευθύνεται ή όχι η ΕΕ και η ΚΑΠ, τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου για τη μείωση του εισοδήματος, την εγκατάλειψη καλλιεργειών, την ερήμωση των χωριών μας; Ποιος σου επέβαλε πρόστιμα συνυπευθυνότητας και περιορισμούς - πλαφόν στην παραγωγή; Ποιοι σου υποσχέθηκαν μια αγορά εκατομμυρίων ευρωπαίων καταναλωτών, ενώ, στην πραγματικότητα, η ελληνική αγορά έγινε πρόσφορη για την κερδοφορία των εισαγωγικών επιχειρήσεων, τα δικά σου προϊόντα έμειναν απούλητα και συνολικά αυξήθηκαν οι τιμές στη λαϊκή κατανάλωση;
Αναλογίσου: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν πάνω από 30 χρόνια. Τα αποτελέσματα τα βιώνεις στο πετσί σου. Αυτοί δεν αλλάζουν. Γι’ αυτό πρέπει να τους μειώσεις κι άλλο το ποσοστό στις εκλογές της 17ης Ιούνη.
Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και γνώριζε, ποτέ δεν ενημέρωνε για τις καταστροφικές επιπτώσεις της ΚΑΠ στην αγροτιά, αλλά και συνολικά στη χώρα, ούτε τα κατήγγειλε για να μην εκθέσει την ΕΕ, στην οποία υποκλίνεται. Αντίθετα, στήριξε αιτήματα υπέρ της ΚΑΠ, που χαντάκωσαν την αγροτιά. Στις αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν με το μέρος των φιλοευρωκοινοτικών και ενάντια στο κίνημα των μικρών και μεσαίων αγροτών. Οι προτάσεις του για τον αγροτικό τομέα ουσιαστικά είναι λιβάνισμα στην ευρωενωσιακή πολιτική. Σπέρνει αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλοαγροτική ΚΑΠ στη λυκοσυμαχία της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει από το παλιό ΠΑΣΟΚ τα κόλπα εξαπάτησης του λαού. Την ίδια πολιτική έχουν και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», ο Καμμένος και η ΔΗΜΑΡ.
Σε κοροϊδεύουν, είναι καιροσκόποι! Την ψήφο σου θέλουν να κλέψουν! Και να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ, για να μην έχεις στήριγμα στο δίκαιο αγώνα σου.
Θυμήσου: Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπάλεψε την ΚΑΠ μέσα και έξω από τη Βουλή. Το μόνο κόμμα που σου αποκάλυψε την αλήθεια, δεν σε κορόιδεψε ποτέ, μπήκε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης και πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η ενίσχυσή του στις εκλογές είναι δύναμη για σένα.
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ σημαίνει πως από καλύτερες θέσεις οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα οργανωθούν και θα αντεπιτεθούν στη νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται με ευρώ ή G-ευρώ, με την Ελλάδα στη δεύτερη ή και στην τρίτη πιο απομακρυσμένη τροχιά από τον πυρήνα της ευρωζώνης, με το υπάρχον ή ένα αναγκαστικά προσαρμοσμένο μνημόνιο, εξίσου αντιλαϊκό, αλλά πιο πρόσφορο για την εγχώρια καπιταλιστική κερδοφορία.
Μην εγκλωβίζεσαι σε διλήμματα που δεν αφορούν τη δική σου ζωή, τα δικά σου συμφέροντα.
Γίνε πρωταγωνιστής των εξελίξεων!
Ότι έχεις κερδίσει ήταν μέσα από σκληρούς αγώνες, κανένας δεν σου τα χάρισε. Μαζί σου, σταθερά και αταλάντευτα ήταν μόνο το ΚΚΕ. Ενίσχυσέ το με την ψήφο σου, γιατί δίνει προοπτική στον καθημερινό αγώνα σου, στις άμεσες διεκδικήσεις και ανάγκες σου, το δρόμο της οργάνωσης της παραγωγής, της οικονομίας συνολικά που σε συμφέρει: της λαϊκής οικονομίας και της λαϊκής εξουσίας. Αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με την ΕΕ και έξοδο από αυτήν, κοινωνικοποίηση των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, των μονοπωλίων, της γης και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, την αξιοποίησή τους με κεντρικό σχεδιασμό. Παράλληλα, θα ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των σκόρπιων αγροτοπαραγωγών σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με κίνητρο τη βελτίωση των όρων παραγωγής, την προστασία της από φυσικές καταστροφές, την άνοδο της παραγωγικότητας της εργασίας μέσα από τη συλλογικότητα στην οργάνωσή της, την εξασφάλιση ποιοτικά αναβαθμισμένων δωρεάν δημόσιων κοινωνικών παροχών για την αλματώδη άνοδο του βιοτικού επιπέδου της αγροτικής οικογένειας, την απαλλαγή της από το άγχος διάθεσης της παραγωγής και των απλήρωτων πουλημένων προϊόντων, τις εναλλακτικές επιλογές μόρφωσης –ειδίκευσης - εργασίας για τα παιδιά του αγρότη.
Αγρότη, κτηνοτρόφε.
Μην πέσεις στην παγίδα των ψεύτικων διλημμάτων και απατηλών ελπίδων που καλλιεργούν συντονισμένα όλα τα κόμματα που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο. Να εμπιστευτείς το ΚΚΕ γιατί έχει δικαιωθεί σε ότι είπε και έκανε. Να βάλεις εμπόδια στην επίθεση που δέχεται, ακριβώς επειδή δεν γίνεται στήριγμα μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης, μιας αστικής κυβέρνησης με αριστερό προσωπείο, που θα χρησιμοποιηθεί για να τσακίσει τη λαϊκή αντίσταση, διεκδίκηση και πάλη.
Απάντησε με την ψήφο σου για ισχυρό ΚΚΕ, - αντίβαρο στην αντιλαϊκή θύελλα και στη στημένη ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, προκειμένου να μείνει ουσιαστικά η ίδια η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.
Με το ΚΚΕ ισχυρό στη Βουλή και στο λαό, με το ΚΚΕ μπροστά,
υπάρχει ελπίδα και προοπτική στους αγώνες σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.