Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οικογενειακές διακοπές στον «Αρκτούρο»

Οικογενειακά προγράμματα υλοποιεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο Αρκτούρος καλώντας οικογένειες με παιδιά άνω των 8 ετών να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της οργάνωσης και να συμμετάσχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα «Αρθρούρος».
Κάθε οικογένεια μπορεί να διαμείνει από 3 μέρες μέχρι και μια εβδομάδα.
Οι εργασίες ξεκινούν από τις 9:00 το πρωί και διαρκούν μέχρι και τις 5:00 το απόγευμα και ορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.
Η υπόλοιπη μέρα είναι στη διάθεση των εθελοντών για να απολαύσουν δραστηριότητες στη φύση της ευρύτερης περιοχής.
Ο Αρκτούρος παρέχει στέγη στο σπίτι των εθελοντών και εσωτερική μεταφορά στις εγκαταστάσεις. Οι εργασίες με τις οποίες ασχολούνται οι εθελοντές είναι:
- Συμμετοχή στο παιδαγωγικό εργαστήρι «Αρκτουράκια», που λειτουργεί στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο
- Υποδοχή επισκεπτών, ξεναγήσεις
- Ταΐσματα, φροντίδα των χώρων (καταφύγια)
- Διάνοιξη μονοπατιών
- Κατασκευαστικές εργασίες εφόσον υπάρχει ανάγκη
- Πωλητήρια αναμνηστικών προϊόντων.
Οι οικογένειες εργάζονται μαζί, ενώ για τα παιδιά επιλέγονται εργασίες που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Εθελοντών, Μαρία Τσιτινίδου (2310 555920, mtsitinidou@arcturos.gr).

2 σχόλια:

  1. Ο ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΥΡΟΒΟΛΑ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να ερθει οικογενειακώς να κάνει διακοπές με τις αρκούδες στο Νυμφαίο Αδωνι πές αλεύρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.