Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση αλληλεγγύης από την ελληνική κοινότητα Ιρλανδίας

Με αφορμή τα πρόσφατα απαξιωτικά σχόλια του Υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας για την Ελλάδα, η Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας διοργάνωσε χορευτική εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό Λαό στο κέντρο του Δουβλίνου την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.
Μέλη της Ελληνικής παροικίας, 32 στο σύνολο, συγκεντρώθηκαν και χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και διένεμαν έντυπο υλικό με επίσημη δήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα και οι Έλληνες από τα διεθνή ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης περαστικοί και φίλοι Ιρλανδοί χόρεψαν μαζί με τους Έλληνες και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας συζήτησαν μαζί τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Η εκδήλωση είχε επιτυχία καθώς είχαμε μια αξιοπρεπή και όμορφη παρουσία, προσελκύσαμε θετικό ενδιαφέρον προς τη χώρα μας και μεταδώσαμε αγωνιστικό πνεύμα και αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς.
Ευχαριστούμε τον αδελφό Ιρλανδικό Λαό για τη συμπαράστασή του και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε τέτοιου είδους πολιτιστικές διαμαρτυρίες στην Ιρλανδία για την ενημέρωση του κόσμου και για την αποκατάσταση του καλού ονόματος των Ελλήνων. Καλούμε όλες τις Ελληνικές Κοινότητες της Διασποράς να μας συντροφέψουν σε αυτήν τη προσπάθεια ώστε να προκαλέσουμε μια Ελληνική οικουμενική χορευτική επιδημία με σκοπό την αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους μας στην Ελλάδα αλλά και τη διατήρηση του καλού ονόματος των Ελλήνων διεθνώς.

Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας
Δρ. Θωμαΐς Κακούλη
Αντιπρόεδρος
Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας

Μπορείτε να δείτε video από την εκδήλωση εδώ, εδώ και εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα μια Φλωρινιώτισσα που τιμά και την Ελλάδα και την Φλώρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.