Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

«Ψήφισε - δυνάμωσε το ΚΚΕ»

Πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των αυταπατών.
Στόχος των εκμεταλλευτών σου και των κομμάτων της ΕΕ είναι η μείωση του ΚΚΕ για να είναι ελεύθερα τα χέρια τους να σε τσακίζουν!
Το ΚΚΕ πρέπει να μείνει δυνατό και όρθιο!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ.

Το ΚΚΕ δεν σας είπε ποτέ ψέματα. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή. Δεν συμβιβάστηκε ούτε στιγμή με τα μεγάλα συμφέροντα, την εκμετάλλευση, την καταλήστευση του λαϊκού ιδρώτα. Εμπιστευθείτε το σε αυτά που λέει. Έχετε πείρα, σκεφθείτε.
Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς που γνωρίζετε την προσφορά του, προβληματίζεστε, έχετε πιθανόν παρατηρήσεις και επιφυλάξεις για τις θέσεις και την πολιτική του, καθώς και σε εσάς που δώσατε την ψήφο σας σε άλλο κόμμα, στο όνομα μιας κυβερνητικής λύσης υπέρ του λαού. Απευθύνεται σε εσάς που νιώθετε αριστεροί, ριζοσπάστες, προοδευτικοί: Μέσα στην ΕΕ, στο λεγόμενο ευρωμονόδρομο δεν χωράει φιλολαϊκή πολιτική. Δεν χωράει σεβασμός της λαϊκής κυριαρχίας με υπόκλιση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Τα λαϊκά δικαιώματα θα καταστρέφονται όσο κυριαρχεί το μεγάλο κεφάλαιο, όσο κυβερνούν κόμματα που δεν θέλουν ούτε μπορούν να συγκρουστούν με τα μονοπώλια.
Ξέρουμε ότι πάμε κόντρα στο ρεύμα της υποταγής, της ενσωμάτωσης, της αυταπάτης. Αυτό το ρεύμα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε παραπέρα μέτρα επιδείνωσης της ζωής του λαού, εναντίωσης στα συμφέροντά του. Ο δρόμος της ΕΕ με το σημερινό ή κάποιο τροποποιημένο Σύμφωνό της σημαίνει ανάπτυξη με μνημόνιο λιτότητας και πτώχευση διαρκείας. Κανένα νέο Σύμφωνο ή νέο Μνημόνιο, καμία νέα δανειακή Συνθήκη δεν μπορεί να βρεθεί σε αντιπαράθεση με το στρατηγικό στόχο της ΕΕ, που είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και η βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Καμιά διαπραγμάτευση με τη λυκοσυμμαχία δεν μπορεί να είναι υπέρ του λαού. Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει νέα μνημόνια. Η μόνη λύση είναι να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, να μην αναγνωρίσουμε κανένα χρέος -επαχθές ή μη επαχθές- να το διαγράψουμε μονομερώς με την διακυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.
Σκέψου τις μεγάλες αλήθειες που σου λέει το ΚΚΕ
Εδώ και πολλά χρόνια απευθυνόμαστε σε σας και σας λέγαμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τέλειωσαν, πρέπει να τους εγκαταλείψετε. Εάν μας ακούγατε έγκαιρα ίσως κάτι θα είχαμε προλάβει. Τώρα πρέπει ξανά να προβληματιστείτε για τη θέση που παίρνουμε απέναντι στο δίπολο «ευρωπαϊκή κεντροδεξιά» με κορμό τη ΝΔ και «νέα σοσιαλδημοκρατία» που κτίζεται με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το αδυνατισμένο ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που η πολιτική του και οι προβλέψεις του επιβεβαιώθηκαν. Λέει τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη. Το ΚΚΕ επαληθεύτηκε πολύ σύντομα, ακόμα και όταν οι προτάσεις του έμοιαζαν να είναι σε διάσταση με εδραιωμένες αντιλήψεις, με το «κοινό αίσθημα», μόνο του και «όλοι πλην Λακεδαιμονίων», όπως σήμερα.
Τα άλλα κόμματα της ΕΕ, δεξιόστροφα και αριστερόστροφα, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έως το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, δεν ζητάνε συγγνώμη από το λαό, για τις άσκοπες θυσίες που τον καλέσανε να κάνει, για τις ψεύτικες υποσχέσεις τους. Από τα χρυσά κουτάλια της ΕΟΚ μέχρι τη συνθήκη του Μάαστριχ που ψήφισαν όλοι τους, που όμως είναι δεσμά για το λαό, φτώχεια και κρίση για τους αδύναμους.
Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι καθαρές. Δεν τις αλλάζουμε ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος. Δεν απαιτούμε να συμφωνήσεις σε όλα μαζί μας. Δίχως όμως συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην κάλπη και στον αγώνα, δεν πρόκειται να ανατείλει ούτε υποψία θετικής εξέλιξης.
Το ΚΚΕ είναι κόμμα έμπειρο, δοκιμασμένο στις θύελλες. Είναι αποφασισμένο να μην σκύψει το κεφάλι σε όλες τις συνθήκες. Τέτοιο κόμμα χρειάζεται για να είναι δυνατός ο λαός.
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι στο πλευρό των ανέργων, των απολυμένων, των εργατοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των αγροτών, της νεολαίας, με αποτελέσματα.
Είναι ορκισμένος εχθρός της ιδιοτέλειας, του βολέματος σε βάρος των άλλων. Σύνθημά του και στάση ζωής είναι το «όλοι για έναν και ένας για όλους».
Το ΚΚΕ θεωρεί αναγκαία και συμφέρουσα για το λαό την κοινωνική - πολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Μια συμμαχία που παλεύει να κατακτά ότι καλύτερο μπορεί ο λαός σε αυτές τις συνθήκες, αλλά που έχει σταθερό στόχο την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένοι, με ασφάλεια, με σταθερή εργασία, με δωρεάν περίθαλψη και μόρφωση για όλους, χωρίς τους εκμεταλλευτές τους, ενώ η πλουτοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στιγμή χωρίς τους εργάτες, το λαό.
Στήριξε το ΚΚΕ! Κανένα άλλο κόμμα δεν υποστηρίζει ,στην ουσία, την κατάργηση του Μνημονίου!
Το ΚΚΕ με πρόταση νόμου που θα καταθέσει στη νέα βουλή θα ζητήσει να ψηφιστεί νόμος που θα καταργεί μονομερώς τα μνημόνια, τις αντιλαϊκές συμβάσεις, όλα τα μέτρα που ψηφίσθηκαν από την αρχή της κρίσης και ενδιάμεσα. Όλα όσα αφορούν στους μισθούς και τις συντάξεις, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, την υγεία - πρόνοια -περίθαλψη, τα χαράτσια και τα άλλα άγρια φορολογικά μέτρα.
Δεν αρκούν όμως ούτε όλα αυτά από μόνα τους για την ικανοποίηση των λαϊκών δικαιωμάτων. Χρειάζεται να δημιουργηθεί πλειοψηφικό ρεύμα ρήξης με τα μονοπώλια, με την ΕΕ. Το ΚΚΕ θα βρεθεί μπροστά στο κίνημα διεκδίκησης για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια.
Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά, «δεξιά» ή «αριστερά», πάντα ίδια στημένα σκηνικά.
Το πολιτικό σύστημα μεταμφιέζεται. Μπροστά στο λαό βάζουν ψεύτικα διλήμματα. Ισχυρίζονται ότι η αντίθεση είναι ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά, στους υποστηρικτές του ευρώ και σ' αυτούς που θέλουν τη δραχμή. Πρόκειται για μεγάλα ψέματα.
Η κεντροδεξιά είναι η δοκιμασμένη αντιλαϊκή λύση. Σ' αυτήν εντάσσεται και το κόμμα του Καμμένου. Η κεντροδεξιά επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, για να γιγαντώσει τον διπολισμό. Υποκρίνεται ότι θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ. Τον επιλέγει ως αντίπαλο γιατί της είναι εύκολος στόχος. Ο αντικομμουνισμός της ΝΔ έχει στόχο το λαϊκό κίνημα.
Συναγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δύο θα εκφράσει τη νέα κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι μια ακόμα δύναμη του «ευρωμονόδρομου». Άλλα λέει στο λαό, ενώ κλείνει το μάτι στα μονοπώλια. Δεν έχει σκοπό ούτε το Μνημόνιο να καταργήσει. Δεν έχει πολιτική σύγκρουσης με την πλουτοκρατία. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συναγωνίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσουν θέσεις στην κεντροαριστερά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, έχουν επιλεγεί για τη μεταμφίεση του πολιτικού σκηνικού, για τον εγκλωβισμό της ριζοσπαστικής διάθεσης, για την απονεύρωση του λαϊκού κινήματος και για την εκλογική συρρίκνωση του ΚΚΕ. ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!
Στις 17 Ιούνη καμία κυβέρνηση από αυτές που σου πλασάρουν δεν γίνεται να είναι φιλολαϊκή, από τη στιγμή που θεωρεί ότι ο λαός δημιούργησε τα χρέη και τα ελλείμματα και άρα πρέπει να τα πληρώσει.
Το λένε καθαρά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν τη ληστεία των 50 εδρών. Από τη μια υπόσχονται ανάπτυξη με όρκους πίστης στην ΕΕ και στους επιχειρηματικούς ομίλους. Από την άλλη μιλάνε για θυσίες του λαού. Οι εκβιασμοί που γίνονται από την ΕΕ έχουν πραγματική βάση, δεν είναι προπαγάνδα. Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα σενάρια είναι επικίνδυνος γιατί αφοπλίζει το λαό.
Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, του ΝΑΤΟ, έχει ανάγκη να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου. Έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που δεν θα συμμετέχει στους πολέμους και στις στρατιωτικές επεμβάσεις. Θεμελιακή αρχή αυτής της κυβέρνησης είναι η λαϊκή ευημερία. Αυτή η κυβέρνηση αξίζει στο λαό.
Δεν αξίζει στο λαό μια κυβέρνηση της ΝΔ. Ο στόχος για κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων είναι η άλλη όψη του νομίσματος των εκβιασμών και του εκφοβισμού της «ακυβερνησίας».
Θέλουν και το ΚΚΕ μαζί τους, για να μην έχουν δυναμική αντιπολίτευση, να μην υπάρχει ισχυρό λαϊκό αντίβαρο στην κοινωνία. Με εκβιασμούς και ομολογημένο στόχο το χτύπημα και εκλογικά του ΚΚΕ,ζητάνε να βάλουμε πλάτη στην πολιτική σε βάρος του λαού.
Να γιατί γίνεται η επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ: Γιατί αρνείται να μαντρωθεί σε τέτοιες κυβερνήσεις. Η αλαζονεία, οι πιέσεις και τα «θα σας αναγκάσουμε να συνεργαστείτε για κυβέρνηση», είναι στο χέρι και στην ευθύνη χιλιάδων αγωνιστών να απορριφθούν.
ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ!
Καλούμε κάθε τίμιο και ριζοσπάστη αγωνιστή, αριστερό, που «την τελευταία στιγμή» δεν ψήφισε το ΚΚΕ, να σκεφθεί παρά τις όποιες επιφυλάξεις, και να συμπορευτεί στην κάλπη με το ΚΚΕ. Καλούμε τους νέους και τα λαϊκά στρώματα που παρασύρθηκαν στη «Χρυσή Αυγή» να διορθώσουν την ψήφο τους, να εγκαταλείψουν αυτό το αντιλαϊκό ναζιστικό μόρφωμα.
Την επόμενη ημέρα των εκλογών χρειάζεσαι το κόμμα σου, τη δύναμή σου στον αγώνα για μισθούς - μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, για την κάλυψη των αναγκών σου σε φάρμακα, περίθαλψη, για προστασία από τα χαράτσια και τους φόρους. Χρειάζεται οργανωμένος αγώνας για να παρεμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων υπέρ του λαού.
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. – ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΚΕΨΟΥ ΞΑΝΑ - ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ- ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.