Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τ. Κουίκ: «Το μνημόνιο απαγορεύει την Ελλάδα της ανάπτυξης»

Για «κράτος υποταγμένο στο μνημόνιο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μιλώντας χθες στη Φλώρινα στο πλαίσιο περιοδείας του στο νομό. Ο κ. Κουίκ τόνισε πως χρειάζεται καταγγελία του μνημονίου, το οποίο είναι απαγορευτικό για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά τοπικών και γενικών θεμάτων, όπως η ενέργεια, η ΑΟΖ, η λαθρομετανάστευση κ.ά.

Η περιοδεία
Το πρωί είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αμυνταίου Γιώργο Γιαννιτσόπουλο ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της φημισμένης τοπικής οινοποιίας.
Ο Τέρενς Κουίκ, τον οποίο συνόδευε ο υποψήφιος του νομού Κώστας Λιθοξοίδης, άκουσε τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Συνεταιρισμού που είναι αποτέλεσμα των τραγικών επιπτώσεων των Μνημονίων Σαμαρά και Βενιζέλου στην Αγορά, αλλά και τις εξαγωγές.
Απαντώντας, παρουσίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την ελληνική γεωργία, το ρόλο των συνεταιρισμών, όπως επίσης αναφέρθηκε και στον οινοποιητικό τουρισμό.
Ο Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε ακόμα, ότι σε καμία περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δε θα επιτρέψουν, σε εφαρμογή των Μνημονίων, την πώληση σε ξένους της Αγροτικής Τράπεζας η οποία και «κουβαλάει» όλες τις υποθήκες των αγροτών.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων. Είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με το στρατηγικό ρόλο της ΔΕΗ στην Ελλάδα.
Στη Φλώρινα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέφανο Μπίρο. Ο κ. Μπίρος παρέδωσε υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νομό σε θέματα της δικής του αρμοδιότητας, μέσα στα οποία προβάλλονται ιδιαίτερα:
1) Η έλλειψη προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας
2) Το οξύ ζήτημα της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τη διάρκεια εφαρμογής της σε ετήσια βάση.
3) Οι επιπτώσεις από την κατάργηση του τρένου από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα.
4) Η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Φλώρινας.
5) Η «εξόντωση» των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που είχε ο νομός.
Ο Τέρενς Κουίκ για όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Φ. έδωσε απαντήσεις βάσει της Εθνικής Αντιπρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος είχε συνάντηση και με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου «Λυγκιστής» των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Φλώρινα οι οποίοι του εξέθεσαν την έντονη ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Εταιρίας, αλλά και των ορυχείων λιγνίτη που διαθέτει, με προφανή στόχο το ξεπούλημά της.
Ο Τέρενς Κουίκ διαβεβαίωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δε θα επιτρέψουν τη «σαλαμοποίηση» της ΔΕΗ ούτε φυσικά την πώλησή της και ξεκαθάρισε ότι ο πλούτος του λιγνίτη όπως και ο κάθε πλούτος κάτω από τη γη ή κάτω από τις θάλασσες θα παραμείνουν αυστηρά στο ελληνικό κράτος.
Τέλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να ακολουθήσει μία σύντομη επίσκεψή του στην αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.
Ακούστε στο παρακάτω video όλη τη συνέντευξη:

2 σχόλια:

  1. Απλά εξαιρετικός ο Κος Τέρενς Κουίκ.
    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιδεικνύουν εξαιρετικό πολιτικό χαρακτήρα. Ένα κόμμα που χαίρεσαι να το παρακολουθείς στην εξέλιξη του και στο λόγο του.
    Καθαρές κουβέντες και λόγος που δεν αλλάζει από μέρα σε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Κουίκ, στην Πτολεμαϊδα δεν υπάρχουν Ορυχεία υπόγεια αλλά ανοιχτού τύπου. Μην λες ψέματα,η να προσέχεις τι σου λένε τα παπαγαλάκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.