Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ελληνογαλλική συνεργασία σε θέματα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας

Η «Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου» ξεκίνησε χθες στη Φλώρινα με προβολή ταινίας και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τον τίτλο «Les cafes litteraires», ενώ θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.
Παράλληλα όμως, ο πολιτισμός είναι και η αφορμή να αναπτυχθούν στενές σχέσεις και σε θέματα επιχειρηματικότητας. Εκεί αποσκοπούσε άλλωστε η παρουσία στη Φλώρινα της αντιπροέδρου του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Μαρίας Βοζίκη, η οποία συμμετείχε σε σύσκεψη με το δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο και το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier. Ανάμεσα σε αυτά που συζητήθηκαν στη σύσκεψη ήταν η πιθανότητα προβολής των προϊόντων της Φλώρινας ακόμα και μέσα στο Παρίσι και η ένταξή τους σε μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, καθώς και η τουριστική προβολή της Φλώρινας στη Γαλλία, ακόμα και στο Μουσείο του Λούβρου (με αντικείμενο τους αρχαιολογικούς θησαυρούς), αλλά και η προβολή της τοπικής κουζίνας.
Στα του πολιτισμού, η έκθεση με αντικείμενο φωτογραφίες από λογοτεχνικά καφέ του Παρισιού άνοιξε τις πύλες της στην πινακοθήκη του «Αριστοτέλη» και θα διαρκέσει έως και τις 6 Μαΐου (κατά τις ώρες 5:00 μ.μ. έως και τις 10:00 μ.μ.).
Οι προβολές των ταινιών θα συνεχιστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας:
Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
9:00μμ, Προβολή της ταινίας «Villa Amalia»

Σάββατο 28 Απριλίου 2012
9:00μμ, Προβολή της ταινίας «Μικρά αθώα ψέματα»

Κυριακή 29 Απριλίου 2012
12:00μ, Προβολή της ταινίας «Άρθουρ 3: Ο πόλεμος των δύο κόσμων»
8:30μμ, Προβολής της ταινίας «Τα ομορφόπαιδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.