Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τρένο

Η Κίνηση Φίλων Τρένου, ο Σύλλογος Ενεργών Νέων και ο Σύλλογος Φοιτητών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου διοργάνωσαν πριν από λίγη ώρα, με τη συμμετοχή και πολιτών, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή του τρένου, τόσο στο σιδηροδρομικό σταθμό, όσο και στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης, που απευθύνονται προς τον υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι:
1. Η άμεση επαναλειτουργία του τρένου!
2. Η θωράκιση των δρομολογίων της Φλώρινας με την συμπερίληψή τους στις επιδοτήσεις των “άγονων γραμμών”.
3. Πλήρη δρομολόγια σε προσιτές τιμές.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε και αντικατάσταση της φθαρμένης σημαίας που υπήρχε στον σταθμό, «για να θυμίσουμε πως σε αυτόν τον ακριτικό τόπο νιώθουμε την περιθωριοποίηση και την εγκατάλειψη από την υπόλοιπη χώρα. Η υπάρχουσα σημαία αντικατοπτρίζει την κοινωνική και οικονομική κατάστασή μας. Θέτουμε ένα τέρμα σε όλα αυτά και το βροντοφωνάζουμε!» σύμφωνα με τους διοργανωτές.

1 σχόλιο:

  1. Η υποστολή της φθαρμένης σημαίας και η αντικατάστασή της πραγματοποιήθηκε. Οι ενέργειες συνεχίζονται. Μακάρι και οι πολίτες της Φλώρινας να είχαν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους αλλά και τι πραγματικά υφίστανται οι ίδιοι.Έχει έρθει ο καιρός να ξυπνήσετε και να δράσετε!!!Μπράβο σ΄αυτούς που δεν σταματούν,ας συμμετέχουν όμως και οι υπόλοιποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.