Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Στην εντατική τα… νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας «πάσχουν» από έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ το δικό τους «γολγοθά» περνούν σε καθημερινή βάση ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον προσπαθώντας να βρουν ένα άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ. Η κατάσταση με τις κλίνες ΜΕΘ είναι δραματική. Λόγω ελλείψεων προσωπικού, κάποιες μονάδες έχουν κατεβάσει ήδη ρολά, κάποιες άλλες λειτουργούν οριακά και οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεος του Θεού…

Δυτική Μακεδονία
Σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία μόνο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο νοσοκομείο υπάρχουν 6 κλίνες ΜΕΘ και η διοίκησή του με το προσωπικό της μονάδας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ανοιχτή τη ΜΕΘ που εξυπηρετεί όλη την περιφέρεια. Αυτήν τη στιγμή έχουν μείνει μόνο δύο γιατροί, οι οποίοι δίνουν μάχη για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας. Δεν μπορούν να αρρωστήσουν ή να πάρουν άδεια, ενώ στους νοσηλευτές χρωστούν μέχρι και 40 ρεπό.
Η μονάδα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης που διαθέτει 7 κρεβάτια, καθώς και η μονάδα του Νοσοκομείου Καστοριάς που έχει 6 κρεβάτια, έχουν βάλει λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού. Οσο για τα άλλα δύο νοσοκομεία της περιφέρειας (Γρεβενών και Φλώρινας), δεν έχουν καν ΜΕΘ.
Οι ασθενείς από Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα που πρέπει να εισαχθούν σε μονάδα για να σωθούν, μεταφέρονται αναγκαστικά σε άλλη πόλη. Τόσο οι ασθενείς όσο και οι συγγενείς τους υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία, ενώ, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η έλλειψη ΜΕΘ για τους αρρώστους είναι ανάλογη με την έλλειψη πενικιλίνης για τη θεραπεία της μηνιγγίτιδας!

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.