Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σπ. Λυκούδης: «Μπορούμε να βγούμε από την κρίση»

Οι εκλογές αυτές είναι οι κρισιμότερες μετά τη Μεταπολίτευση, τόνισε από τη Φλώρινα ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του κόμματος.
Ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε πως η χώρα βρίσκεται σε καμπή και πως η πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για έξοδο από την κρίση είναι αποτελεσματική και εφικτή. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει την παραμονή στη ζώνη του ευρώ, με παράλληλα απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.
Κάλεσε δε τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν τη ΔΗΜ.ΑΡ. «για να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε ουσιαστικά και παρεμβατικά στις εξελίξεις», ενώ πρόσθεσε πως για να βγούμε από την κρίση θα πρέπει να στηριχτούμε στους πυλώνες της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, αλλά και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαπαλλαγής και της διαφθοράς.

5 σχόλια:

  1. Ναι, καλά, πριν δυο βδομάδες λέγατε ότι θα σεβαστείτε τις δεσμεύσεις της παράνομης κατοχικής κυβέρνησης πασοκ-νδ. Ποιον κοροϊδεύετε;
    Εμπρός λοιπόν, με την Ρεπούση μπροστάρισσα να «συνωστηστούμε» σε νέα γρανάζια υποτέλειας στα διεθνή λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ....
    ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΦΕΤΙΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Χ Ω Ν Ι ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

    ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΛΠΕΟΝ...

    Η ΔΗΜΑΡ με τρελλο ερωτα για τον ΠΑΠΑΔΗΜΙΟ κ την σοβαροτητα του ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ της Μερκελ....ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.

    Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο, καθώς η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες (!!!)

    Σημειώνεται ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα που είναι κι αυτά αφορολόγητα.

    Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη...

    ΑΥΤΗΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ...ΑΝΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΛΟΓΟ Κ ΠΟΙΗΜΑ.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΙΧ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΣΚΕΤΑ...

    ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

    Η πρόεδρος της Αργεντινής Χριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ, αστή πολιτικός που διαδέχθηκε τον σύζυγό της Νέστορ Κίρσνερ (οχι σαν εμας πολιτικές οικογένειες ΑΙΩΝΑ) πήρε την πρωτοβουλία να προωθήσει τη λεγόμενη εθνικοποίηση του 51% της πετρελαϊκής εταιρείας YPF όπου το πλειοψηφικό πακέτο 57,3%, ανήκε ως τώρα στον ισπανικό ενεργειακό κολοσσό «Repsol» (Παπαρήγα είναι? Σαμαρααααα κουκου?).


    Η κίνηση αυτή αναδεικνύει την προσπάθεια της αστικής τάξης της Αργεντινής να αναβαθμίσει το ρόλο της στη διεθνή καπιταλιστική αγορά γι’ αυτό ο «πόλεμος» με την ισπανική κυβέρνηση και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

    Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε όταν έγινε γνωστό ότι η ισπανική πολυεθνική ήταν σε διαπραγματεύσεις με αντίστοιχο κινεζικό κολοσσό.

    Η κυβέρνηση Φερνάντες που έχει στοιχεία σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης του καπιταλισμού (όπως και πολλές λεγόμενες «αριστερές κυβερνήσεις» της Λατινικής Αμερικής) επιχειρεί για λογαριασμό μερίδων του ντόπιου κεφαλαίου να ελέγξει μέρος της ενέργειας της χώρας, πράγμα που η ίδια και κάποιες άλλες σοσιαλδημοκρατικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις και στη χώρα μας, εμφανίζουν ως κίνηση που δήθεν θα ωφελήσει τα λαϊκά στρώματα.

    Η συγκεκριμένη υπόθεση στην Αργεντινή όπου ανακαλύπτονται σημαντικά ενεργειακά αποθέματα και φουντώνουν οι ανταγωνισμοί μονοπωλιακών ομίλων, αναδεικνύει κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα: ότι για να μπει ο ενεργειακός πλούτος στην υπηρεσία της λαϊκής ευημερίας απαιτούνται βαθύτερες αλλαγές, ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, λαϊκή εργατική εξουσία.

    προσεξτε ΟΜΩΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΕΧΕΙ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Σ Μ Α !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Αριστερά ποτέ δε θα έλεγε ναι στην κατοχή και τα μνημόνια.
    Ούτε θα γινόταν εφεδρεία στο ξεπούλημα της χώρας και του λαού.
    Σβήστε τη λέξη Αριστερά από το κόμμα σας.
    Την απαντάμε ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.