Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Τσέπα με την Ειδική Γραμματέα του Ε.Σ.Π.Α.

Ο δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας συμμετείχε σε προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19-3-2012 στην Αθήνα, στο γραφείο της Ειδικής Γραμματέως Ε.Σ.Π.Α. κας Γεωργίας Ζεμπελιάδου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κο Ιωάννη Αντωνιάδη και τον Δήμαρχο Αμυνταίου κο Ιωακείμ Ιωσηφίδη, όπου συζητήθηκε ο συντονισμός για τη διεκδίκηση πόρων από ΕΣΠΑ.
Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή ενημέρωση για τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος στα Ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΙΡΑ Ελλάδα-Αλβανία & Ελλάδα-FYROM, LIFE+ κ.α.) και την εξέλιξη αυτών.
Επίσης έγινε παρουσίαση των υπαρχουσών μελετών και δόθηκαν κατευθύνσεις για την υποβολή νέων προτάσεων, όπου υπάρχει ωριμότητα μελετών και σε ποιους άξονες του ΕΣΠΑ να ενταχθούν, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές χρηματοδότησης νέων μελετών που αφορούν σημαντικά έργα και ενέργειες, οι οποίες προτάσεις κατατέθηκαν σε υπόμνημα προς την κα Ζεμπελιάδου.
Ενδεικτικά συζητήθηκαν τα παρακάτω:
1. Πορεία υλοποίησης δρόμου Φλώρινα- Βίγλα
2. Χρηματοδότηση μελέτης δρόμου Ανταρτικό- Ψαράδες
3. Χρηματοδότηση δρόμου Βατοχώρι- Ανταρτικό (υπάρχει οριστική μελέτη)
4. Χρηματοδότηση βιολογικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων όλων των Τ.Κ. του Δήμου
5. Χρηματοδότηση αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων με νέα σύγχρονα σε όλα τα Τ.Κ.
6. Χρηματοδότηση μελετών Πολεοδόμησης Πισοδερίου και Ανταρτικού
7. Χρηματοδότηση μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Κρυσταλλοπηγής
Από την μεριά της η κα Ζεμπελιάδου επεσήμανε τη δεδομένη στήριξή της σε όλο το φάσμα των αναγκών του Δήμου, την ανάγκη συχνής ενημέρωσης αμφοτέρων και την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών σε συνεργασία με τον Δήμο, αλλά και την εκ νέου ενίσχυση όπου απαιτηθεί των πιστώσεων του ΕΣΠΑ Δυτ. Μακεδονίας, ώστε τα ώριμα έργα που υποβάλλονται, να ενταχθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.