Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ε.Ε.Τ.

Προς Υπουργείο Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Γραφείο Υπουργού κ. Γ.Μπαμπινιώτη

Την Κυριακή 25η Μαρτίου του 2012, ημέρα εθνικής εορτής, σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας στην οδό Στεφάνου Δραγούμη και ώρα περίπου 11:00, δεκαοχτάχρονος συμφοιτητής μας δέχθηκε απροκάλυπτα επίθεση από τρία αστυνομικά όργανα ντυμένα με πολιτικά, με την αιτιολογία ότι έβγαζε παράνομα φωτογραφίες.
Αναλυτικότερα, ο συμφοιτητής μας ενώ είχε την απλή πρόθεση να φωτογραφίσει στιγμιότυπα της παρέλασης για την Εθνική μας εορτή καθώς και κομμάτια του αστικού τοπίου της Φλώρινας, δέχθηκε την επίθεση των οργάνων τα οποία με βίαιο τρόπο του απέσπασαν την φωτογραφική μηχανή, τον κακοποίησαν σωματικά αλλά και ψυχολογικά και στην συνέχεια τον μετέφεραν δεμένο με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές του ΤΕΕΤ δέχονται τις παράνομες αλλά και παράλογες επιθέσεις των αστυνομικών οργάνων της Φλώρινας. Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά που φοιτητές της σχολής έχουν συρθεί αναίτια με υποτιμητικό τρόπο στο τμήμα, όπου έχουν υποστεί την εξευτελιστική διαδικασία του σωματικού ελέγχου.
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο προαναφερόμενος φοιτητής επιθυμεί την ανωνυμία του, καθώς στο παρελθόν έχει καταγγείλει σε κλειστό κύκλο συμφοιτητών του ότι τυγχάνει παρακολούθησης από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν παρανόμως εισβάλει και στο σπίτι του.
Γνωρίζουμε πολλαπλές περιπτώσεις συμφοιτητών μας που λόγω της παράνομης συμπεριφοράς των οργάνων, φοβούνται να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά που τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά παρατηρούνται στη Φλώρινα.
Εμείς, ως σύλλογος φοιτητών του ΤΕΕΤ Φλώρινας, καταγγέλλουμε την κακώς εννοούμενη άσκηση εξουσίας από πλευράς της αστυνομίας Φλώρινας, κάνοντας έκκληση στην κοινή λογική επικαλούμενοι τους θεσμούς της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.
Ζητάμε:
1) Την ηθική αποκατάσταση του συμφοιτητή μας μέσω δημόσιας συγνώμης από πλευράς της διοίκησης της Αστυνομίας της Φλώρινας.
2) Να σταματήσει η ρατσιστική αντιμετώπιση των συμφοιτητών μας από τις αστυνομικές αρχές, που υποθέτουμε ότι στηρίζεται στις ενδυματολογικές, εμφανισιακές και ιδεολογικές τους αντιλήψεις.
3) Από όλους τους αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Δημόσιας Διοίκησης να έχουν τα αντανακλαστικά τους σε ετοιμότητα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

19 σχόλια:

  1. Αφήστε μας ρε παιδιά....τι ρατσιστικες εκδηλώσεις και κουταμάρες είναι αυτά...όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!!!έλεος.... πολύ κουλτουριάριδες την έχετε δει και νομίζετε ΕΣΕΙΣ ότι ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους. προσγειωθείτε λίγο, άλλη όρεξη δεν είχαμε να ασχολούμαστε με το τι φοράτε και κάνετε, υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου ειναι αδιανόητο να πιστεψω οτι καποιος, αποδέκτης παράνομης συμπεριφοράς από αστυνομικούς ή κάποιος που κακοποιήθηκε από τα όργανα της εξουσίας, αναίτια, επιθυμεί την ανωνυμία του και γραφει ανοικτές επιστολές. Η ιστορία εχει δείξει οτι οποιοσδήποτε κατήγγειλε βάσιμα και επώνυμα αστυνομική αυθαιρεσία, βρήκε μεσα στην ιδια την αστυνομία έναν σύμμαχο. Δεκάδες (τουλαχιστον) παραδείγματα υπάρχουν.
    Από την άλλη δεν νομίζω να κοπτεται κανείς αν κάποιος ντύνεται ή συμπεριφέρεται σαν φλώρος ή σαν κάγκουρας. Εκατοντάδες (τουλαχιστον) παιδιά κυκλοφορούν ντυμένα και χτενισμένα όπως γουστάρουν. Προσάγονται κι αυτά? Οχι βέβαια.
    Εχω την εντύπωση πως όπως διεκδικείτε την πατρότητα της ενδυματολογικής άποψης του ΄΄λέτσου΄΄, το ίδιο πράττετε και διεκδικείτε το σούσουρο που δημιουργήθηκε με αφορμή την παρέλαση. Λες και είστε ο άξονας της γής. Δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω από σας. Και στο φινάλε τα ΄΄μεγάλα στελεχη΄΄ ησασταν άφαντα. Σε κάτι παιδάκια μικρά δώσατε τα πανώ να τα σηκώσουν. Και εν πάσει περιπτώσει η σχολή σας δεν ανήκει σε δεκαπέντε(το πολύ) άτομα.
    Οπως θα διαπιστώσατε και οι ίδιοι, το περσινό καρναβάλι (αυτό με το συμβολό σας που κουβαλούσατε στους ώμους) που ξάφνιασε τους κατοικους της πόλης, αυτή την φορά δεν επιασε. Γιαυτο αράξτε πιειτε καμια μπιριτσα, καντε τα γουστα σας και ως εκεί. Είναι εμβολιασμένος αυτός ο τόπος και έχει αντισώματα σε μικρόβια και ιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περσινό καρναβάλι?Ειμαι ενας απλος πολίτης αυτης της πόλης και δεν με ενόχλησε καθόλου το 'καρναβάλι' στο οποιο αναφέρεστε ...τα παιδιά δεν πρόσβαλλαν κανέναν...αντιθέτως με ενοχλουν οι χαρακτηρισμοι σας περι μικροβιων...δηλαδή οποιος έχει αντίθετη άποψη και εχει το θάρρος να την έκφρασει θεωρείται ΄μικρόβιο΄?

      Διαγραφή
  3. οι 19 προσαγωγες θα πει κανεις γιατι εγιναν? με ποια κριτηρια? εδω ειναι αυτο που λεμε και δαρμενος και μ......ς. ενταξει προφανως εχετε την εξουσια να το κανετε....μην διαμαρτυρεστε ομως οταν ολος ο κοσμος σας βριζει........αντε μπραβο που βγηκατε στο ιντερνετ και υπερασπιζεσται το δικαιωμα στον τσαμπουκα επειδη καποιον τον βαφτισατε ''λετσο''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕΤ (70%) ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 5 ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΟΕΙΔΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ...ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΠΛΑ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΜΠΥΡΕΣ ΡΕΤΣΙΝΕΣ ΚΑΙ...ΚΑΠΝΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΩΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ:ΓΙΑ ΗΣΥΧΙΑ (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΤΙΚΑ ΔΙΤΑΡΑΞΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ), ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ" ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...) Η ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ...
    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ...ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΈ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ
    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ....
    ΣΕΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ "ΡΑΤΣΙΣΜΟ" ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα εισαι βλαμμενος ρε;;;και οι "αστυνομικοι" περασαν στην σχολη τους με 10 πως μπορουν(με αυτην την λογικη,την δικη σου) να "αστυνομευουν" τους γιατρους και τους δικηγορους που περασαν με 20;;;ειναι λογικη τωρα αυτη;;;μηπως εχεις περασει λογιστης;;;


      *ενας απο αυτους που προσαγαγανε οι "αστυνομικοι"*

      Διαγραφή
  5. συνονοματε 01:36. Μπορώ να μην διαφωνήσω μαζίσου ως προς την αναγκαιότητα ή την διαδικασία (νόμομη ή όχι) των προσαγωγών. Ομως επειδή ολοι ειμαστε ισοι απέναντι στο νόμο, αν στους προσαγόμενους ήμουν εγώ, ή κάποιο δικό μου άτομο και παραβιάζονταν θεμελιώδη αγαθά μου, δεν θα σταμάταγα πουθενά, μέχρι να βρω το δίκιο μου. Αυτό είπα και παραπάνω, αλλα μάλλον πρέπει να εξηγήσω ο΄ όλη την διαδικασία για να καταλάβετε.
    Πάντως το να γεμίσετε την πόλη με δακρύβρεχτες ασπρόμαυρες αφίσες και να συγκεντρωθείτε για άλλη μια φορά στην πλατεία (για να μετρηθείτε μόνο), δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα απολύτως. Και κυρίως ο παθών ανώνυμος σύντροφός σας. Ως προς την ανωνυμία μου, αν σου πω οτι με λενε Παπαργυρόπουλο Λεωνίδα θα με ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας Φλωρινιώτης πολίτης2 Απριλίου 2012 στις 1:44 π.μ.

    ΚΟΝΑΝ ειλικρινα ΣΙΧΑΘΗΚΑ που ζώ και γεννήθηκα στην Φλώρινα των σπιούνων των ρουφιάνων και των ΚΑΛΏΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ . Ντρέπομαι απο τον τρόπο αντιμετώπισης των φοιτητών . Μήπως πρέπει ώς Φλωρινιώτες να το ξανασκεφτούμε σοβαρά εάν ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ να υπάρχουν φοιτητές στην πόλη γενικά και ειδικά ?Σκέφτομαι όμως ..Εάν όμως αυτά τα παιδιά είχαν την παπαρηγα για σημαία όλοι σας ΚΟΤΕΣ θα τα επΕφυμούσατε που κάμναν παρέλαση με τα σφυροδρέπανα και τις κόκκινες κουρελούδες στον πεζόδρομο της καφενούπολης των πεζοδρομίων που κυκλοφορούν ΧΑΦΙΕΤΖΟΥΔΕΣ γραβατωμένες επι χρήμασι.Απλά τα παιδιά αυτά δέν εκπροσωπούν καμιά ιδεολογία κανένα κόμμα καμία παπαρήγα χρυσοχοίδη ή σαμαρά. Είναι οι εύκολοι στόχοι για να δικαιολογήσουν τήν αστυνομοκρατία ΔΗΛ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ τους κάποιοι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΕΣ . οΙ ΦΟΙΤΗΤΈς ΑΥΤΟΊ Εκπροσωπούν την Τέχνη και την Κουλτούρα τους. Φυλακίστε λοιπόν καφενόβιοι και ρουφιάνοι την Τέχνη και εν κατακλείδι κλείστε όλες τις σχολές με την αστυνομία σας Θα ησυχάστε και θα πίνετε τον αιώνιο φραπέ στο καφενείο ή θα βλεπετε μπαλα τηλεόραση στα γραφεία σας. Φραπεδόμυαλοι αναπαυθήτε εύχομαι κάποτε να την βρείτε απο τα παιδιά σας. Αυτήν είναι η περιβόητη Φλώρινα των καλλιτεχνών - αστυνομοκρατών ? Εάν ζούσε ο ...Βιζάντης ή ο Στερίκας Κούλης θα σας "καλλιτεχνούσε" αναλόγως...Ντροπή όχι στους φοιτητές της ΑΣΤΕΓΗΣ καλών τεχνών αλλα ντροπή σε όλη την τοπική κοινωνία.βΡΈΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΣ εναντιον του ΧΑΦΙΕΔΟΚΟΤΕΣ ΦΡΑΠΕΔΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΙΣΘΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ...

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ...ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΕΞΗΛΙΘΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΚ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΕΧΘΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΩΜΕΝΟΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ !

    που κατάντησε η Φλωρινα των καλλιτεχνών! να συλαμβάνει φοιτητες χωρίς αφορμή και αιτία....Η Φλώρινα του Βυζάντη του Κούλη του Καλαμάρα !..και η Φλώρινα των πρασινογαλάζιων ΚΟΜΜΑΤΟφρουρών του κάθε Χρυσοχοίδη ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ... κοπριές

    ΚΟΝΑΝ ...στο πλευρό σας είναι όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Φλωρινιώτες....οι λοιποί άς απολαμβάνουν το καπουτσίνο και τον αιώνιο ύπνο τους..καληνύχτα φλώρινα. σβήνεις κάθε μέρα ..ΜΕ ΤΑ "ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οταν δεν εκπροσωπεις τιποτα εισαι ενα τιποτα, νεος που δε εχει ιδεολογια και αποψη ειναι το ευκολο θυμα.... και μην το παρουσιαζεις σαν προσον...οι αδικες προσαγωγες των φοιτητων θα ηταν πιο δυσκολες αν ηταν οργανωμενοι και με αποψη. την αυταρχικοποιηση της κοινωνιας την τρωει στη μαπα ολη η κοινωνια, δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο ουτε εργασιακο ουτε αλλο δικαιωμα και η μονη απαντηση ειναι η οργανωμενη ταξικη παλη, αλλιως θα μαζεψουν οχι μονο τους φοιτητες αλλα και τους καθηγητες τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενας Φλωρινιώτης πολίτης ..2 Απριλίου 2012 στις 6:54 μ.μ.

    το ήξερα ότι τους την είχατε στημένη * με παρακολουθήσεις με συλλήξεις με δήθεν θεατρινίστικες επιχειρ. σκούπα παρελάσεων* στους ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ φοιτητές αυτούς που δέν προσκυνάν το ΑΣΥΛΟ στο νομιμοφανές κομματόσκυλου.Βρέστε σκοτεινές δυνάμεις κτήριο να στεγαστούν κόψτε απο τις σπατάλες για την συντήρηση των "παραχωρηθέντων κτηρίων της τράπεζας ελλάδος και του κτηρίου Αγία Όλγα " και μετά βάλτε χειροπέδες σε αυτούς που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αλλα απεναντίας ήταν "συμπαραστάτες στα παχιά λόγια " πρός άγραν ψήφων. Όταν τιμωρείς τους αδυνάτους αποκαλύπτεις πόσο γυμνός είσαι.


    Στεγάστε τους σε ένα κτήριο της προκοπής και τσιμουδιά πλέον .Αποκαλυφθήκατε όλοι σας και κάτι τελευταίο...αρκετά κράτησε το κυνήγι αποδιοπομπαίων φοιτητών. Βάλτε χειροπέδες σε αυτούς που έχουν αφήσει άστεγη την σχολή επι χρόνια και αυτοδιαφημίζονται ώς πόλη των καλιτεχνών του Αγγελόπουλου των ζωγράφων των γλυπτών ΦΡΑΠΕΔΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΕΣ ΓΛΥΦΤΕΣ

    ΚΟΝΑΝ
    ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΉ ΑΝΑΘΕΣΕΤΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΤΣΟΥΣ ΘΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ..ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι να πει κανεις για τα αριστεριστικα αυτα λαμογια.Πιστευουν οτι ειναι καλλιτεχνες και αυτο ειναι το τραγικο.Απλωνουν μπουγαδες στους δρομους βαφουν δεντρα κυκλοφορουν με κρανια αγελαδων στα χερια δεν πανε ποτε στον μπαρμπερη μπανιο δεν εχουν κανει απο τοτε που τους βαφτισαν και ολα αυτα ειναι τεχνη και υψηλη διανοηση.Δεν μας παρατατε ρε Νταλαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εσυ εδω υποκρινεσαι οτι ζεις σε πειραξε που εμεις υποκρινομαστε τους καλλιτεχνες;;;και λεω υποκρινεσαι γιατι δεν ζεις...σερνεσαι απο δω και απο κει τους γλυφεις και τους ψηφιζεις...και ζηλευεις που καποιοι εχουν το κουραγιο τουλαχιστον να μην κανουν αυτο το πραμα...εχωντας την επιγνωση οτι αυτο που ζουνε δεν ειναι ζωη...α και το καλυτερο ξες ποιο ειναι...καθε χρονο τρεις φορες το χρονο κανεις παρελαση για καποιους που δεν εχεις καμια σχεση...αυτοι υψωσαν το αναστημα τους απεναντι σε εχθρους...απεναντι σε φασιστες...αντε πηγαινε να τους ψηφισεις τωρα...μιζερε...

    *ενας απο αυτους που προσαγαγανε οι "αστυνομικοι"*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μιζερος δεν ειμαι εγω αλλα εσυ ΄'φανταστικε' καλλιτεχνη.Απλα δεν το εχεις καταλαβει η χειροτερα δεν θελεις να το παραδεχτεις, οχι σε μενα αλλα στον ιδιο σου τον εαυτο.Σε βαλαν να πιστεψεις σε μια ερμαφροδιτη αριστεριστικη ιδεολογια κι εσυ απλα εφαγες το παραμυθι. Ολη αυτη η υποκουλτουρα που σε διδασκουν ειναι τεχνη κατ'επεκταση δημιουργια αυτο σε εκαναν να πιστευεις.Ποσο κακομοιρης εισαι.

      Διαγραφή
  11. κοιτα προφανως για να μην αντιδρας σε τιποτα απο αλλο απο το κομμεντ μου παρα μονο στο οτι σε ειπα μιζερο...θεωρω οτι τα αλλα ισχυουν...(οτι δεν ζεις σερνεσαι κτλ)
    και επειδη εγω δεν αφηνω να πεσει κατω τιποτα...σου λεω λοιπον οτι ουτε θεωρω τον εαυτο μου καλλιτεχνη μια και δεν σπουδαζω καλων τεχνων...αλλα θεσσαλονικη(κατι ασχετο με το θεμα)και ειμαι απο φλωρινα...πωωω!καλα δεν σου ειπαν οτι πιασαν και φλωρινιωτες;;;προφανως στην ζωη σου θες να το παιζεις και λιγο ξερολας...αλλα εδω φιλε μου βγηκες λαθος...τωρα ενταξει εσυ τι να πεις ολα αυτα τα κανεις μεσα απο την "κουκουλα" της ανωνυμια σου...ενω εμεις τουλαχιστον ειχαμε το θρασσος αυτο που πιστευουμε να το δειξουμε στο δρομο επωνυμα...

    ΥΓ1 κανεις ενα λαθακι πρωτα ερχεται η δημιουργια και μετα γινεται τεχνη(δεν πειραζει θα μαθεις)
    ΥΓ2 στην τρυπα σου γρηγορα


    ααα!και αντε πηγαινε ψηφισε τους...(ξανα)

    *ο ιδιος με πριν*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουκουλα λεβεντη δεν εβαλα ποτε και ουτε προκειται να βαλω.Αντιθετα με εσενα και την ιδεολογικη σου παρεα που η κουκουλα ειναι σημαια...Τωρα αν η δημιουργια ερχεται πρωτη και μετεξελλισεται σε τεχνη θα πρεπει να ξερεις οτι η ΑΛΗΘΙΝΗ τεχνη ειναι μια μονιμη δημιουργια.Η υποκουλτουρα σου ομως δεν λειτουργει ετσι και πως θα μπορουσε αλλωστε.ΤΟ Ποιος φοβαται και κρυβεται το ξερεις πολυ καλα γιατι εχεις εμπειρια απο την κουκουλα που φορας στον δρομο και σιγουρα στην ζωη σου.

      Διαγραφή
  12. Διαβάζω με ενδιαφέρον, αλλά και ολοένα μεγαλύτερη απογοήτευση τις μέχρι τώρα (ανώνυμες) τοποθετήσεις, που όσο περνούν οι μέρες τόσο πολώνονται και φτωχαίνουν σε περιεχόμενο. Τα δύο ποστ copy-paste δε είναι άξια περαιτέρω σχολιασμού, έχω πάρει θέση στη florine@.
    Δυστυχώς έχουμε καταντήσει όλοι κριτικοί τέχνης, λες και όλα τα άλλα προβλήματά μας τα έχουμε λυμένα. Η πραγματική μιζέρια είναι το ότι δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε το πως φτάσαμε ως εδώ. Ή, ακόμα χειρότερα, δεν έχουμε καν πάρει πρέφα το που βρισκόμαστε, όχι μόνον ως "Έλληνες" (ο καθένας ας δώσει την ερμηνεία που θέλει στη λέξη), αλλά ως "άνθρωποι" και εδώ η λέξη μόνον σαρκαστική χροιά μπορεί να έχει.
    Αγαπητοί Φλωρινιώτες, όταν ήρθα εδώ πάνω πριν από 3μιση χρόνια, είχα σχηματίσει μία εντελώς διαφορετική ιδέα για την πόλη σας και για τους κατοίκους της. Διέδιδα παντού το πόσο όμορφη είναι αυτή η πόλη, κάτω από το βουνό, μία ανάσα από το δάσος και πόσο ευγενικοί και φιλόξενοι είναι οι κάτοικοί της, άμεσοι και εξυπηρετικοί στην πλειοψηφία τους.
    Δυστυχώς, η πραγματικότητα όπως τη βιώνω σήμερα είναι πολύ διαφορετική και φαίνεται ότι, τελικά, ίσως όσα έβλεπα και τότε, να ήταν προσχηματικά.
    Στην πράξη είστε περίπου 10.000 ψυχές όλοι κι όλοι, και, ως επί των πλείστων, ζείτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τους περίπου 2.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου (αν αρνείστε το γεγονός αυτό, απλά βαυκαλίζεστε, δε θέλετε να έχετε σχέση με την πραγματικότητα και δεν έχει νόημα να διαβάσετε παρακάτω). Να επισημάνω εδώ πέρα ότι δεν μας φιλοξενείτε, μισθώνουμε τις κατοικίες στις οποίες στεγαζόμαστε.
    Το Πανεπιστήμιο δε φαίνεται να σας αφορά σε κάποιο άλλο επίπεδο, πέραν ίσως από το να βγάλει μέσω της παιδαγωγικής σχολής, μερικά από τα παιδιά σας δασκάλους και νηπιαγωγούς, έτοιμους προς διορισμό (αλλά αυτά ξεχάστε τα τώρα πια), αλλιώς θα είχατε σκύψει με κάποιον τρόπο από πάνω του και θα είχατε βοηθήσει σε κάποια θεμελιώδη προβλήματά του, όπως αυτό της στέγασης.
    Αντ' αυτού, οι πολιτικές σας επιλογές στο Δήμο αλλά και στη βουλή, μας δουλεύουν πατόκορφα, τάσσοντάς μας λαγούς και πετραχήλια από τη μία και χαρίζοντας πράγματα που είτε δεν τους ανήκουν, είτε είναι άχρηστα (στρατόπεδο, κατασκήνωση Κλαδοράχης).
    Εσείς από την άλλη μας χαρακτηρίζετε (ίσως και δικαίως, αλλά αυτό δεν σας νομιμοποιεί να μας καταλογίζετε τίποτα περισσότερο, ούτε να μας στερείτε το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης) αμόρφωτους, λέτσους και τα βάζετε μαζί μας, αντί για να κοιτάξετε το ότι είστε ένα χωριό δίχως τραίνο(!), με όλους τους δρόμους απερίγραπτα κατεστραμμένους, ενώ έχετε ξοδέψει μία μικρή περιουσία σε πετρέλαιο αυτόν τον βαρύ χειμώνα, δίχως να έχετε λάβει καμία βοήθεια από τους εκπροσώπους σας στις καρέκλες, πέραν από δυο-τρεις πανέμορφους κύκλους, που στο μόνο που εξυπηρετούν είναι να δυσκολεύουν το ΚΤΕΛ και τα ΙΧ.
    Τα παιδιά αυτά, που πέρασαν με 5 και κινούνται "αριστεριστικά" (what ever), παίρνουν κάθε μέρα το λεωφορείο, τα ταξί και το ποδήλατο και τρέχουν σαν μαλάκες στα γύρω χωριά για να σπουδάσουν και ίσως αν είχατε την στοιχειώδη ευαισθησία να σκεφτείτε τους λόγους στους οποίους ευθύνονται οι χαμηλοί τους βαθμοί, ή η υποκουλτούρα που τους καταλογίζετε, ίσως λέω να κατηγορούσατε όχι τα παιδιά, αλλά το σκατένιο εκπαιδευτικό σύστημα που υπηρετούν τόσα χρόνια οι πολιτικές σας επιλογές. Και παρεμπιπτόντως, τα ίδια αυτά παιδιά, όταν σας έκοψαν πέρυσι το τραίνο, ήταν τα πρώτα και τα μόνα που κινητοποιήθηκαν, τα λουλούδια που θαυμάζετε της παιδαγωγικής σχολής, δεν είχαν ακολουθήσει, προφανώς λόγω κομματικής δυσκοιλιότητας των ΔΣ τους.
    (συνεχίζεται παρακάτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είστε ακόμα μαζί μου?

    Τα βάζετε λοιπόν με τα παιδιά αυτά, αντί για να τα βάλετε με αυτούς που στην πράξη έχουν πουλήσει τη γη κάτω από τα πόδια σας. Και δεν μιλάω μεταφορικά ανόητοι. Κυριολεκτώ! Αυτό το χώμα που έχει βαφτεί τόσες φορές με αίμα, αυτό το έδαφος για το οποίο έχει γραφτεί τόση αμπελοφιλοσοφία ως προς το σε ποιον ανήκει και το πως ονομάζονται οι κάτοικοί του (κάτι σαν το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του), αυτός ο τόπος λοιπόν, μαζί με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και τους περιπατούμενους σε αυτήν, έχει υποθηκευτεί με υπογραφές και βούλες, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ σε κάποιους "δανειστές", λαμόγια υπερ-τραπεζίτες, από αυτούς που εδώ και τόσα χρόνια ψηφίζετε! Και εσείς ενοχλήστε από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά (αλλά και οι υπόλοιποι ελαφρώς πιο σιτεμένοι), εκφράζουν την αγανάκτησή τους απέναντι σε αυτήν την ξεφτίλα. Η ίδια ξεφτίλα που υποχρεώνει ένα όργανο της τάξης, όταν λάβει εντολή από πάνω, να διαλύσει μία πορεία, να συλλάβει έναν αθώο και να κάνει τα στραβά μάτια όταν ένας "συνάδελφος" βασανίζει άστεγους ή διακινεί κόκα. Γιατί όσοι κατηγορείτε φοιτητές για τα ναρκωτικά, είστε υποκριτές ή εγκληματικά ανεύθυνοι, από αυτούς που δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τα μνημόνια και κάνουν τον σταυρό τους δίχως να έχουν διαβάσει ποτέ τη Βίβλο. Και προτού ψευτο-παρεξηγηθείτε, τυχαίνει να έχω φίλους κάνα-δυο μπάτσους και μου έχουν εξηγήσει παλιότερα πως παίζεται το παιχνίδι.
    Σαν χθες μου φαίνεται ότι δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος και τώρα, περισσότερο από ποτέ, καταλαβαίνω τι μπορεί να σκέφτονταν ο Κορκονέας: Τίποτα. Τον παρακίνησε μάλλον μία αλαζονεία που στηρίζονταν στο σίγουρό του μισθό και στην "εξουσία" που του έδινε το όπλο του. Στο πρόσωπο του Αλέξη θα έβλεπε ένα τέρας, σαν και αυτό που λίγο-λίγο αρχίζει να σκιαγραφείται με τέχνη μέσα από τα ποστ σας, αγαπητοί συμπατριώτες Φλωρινιώτες, σαν και εσάς Ανώνυμε Apr 3, 2012 10:27 AM, που μιας και φαίνεται ότι είστε γνώστης της ΑΛΗΘΙΝΗΣ Τέχνης, θα σας παρακαλούσα να έρθετε στο Τμήμα για να μας διδάξετε μερικά πράγματα γύρω από την Τέχνη, βάζοντας τα γυαλιά στους καθηγητές μας, αλλά και γιατί όχι, να μας τεκμηριώσετε ακαδημαϊκά γιατί το βάψιμο των δένδρων δεν μπορεί παρά να μην είναι Τέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ποια κουκουλα εχω σαν σημαια εγω και η ιδεολογικη μου παρεα...εδω σου μιλαω σαν ενα ατομο απο τα 20 που προσαγαγανε και συ μου μιλας ως ενας απο τους ποσους χιλιαδες φλωρινιωτες...τωρα ποιος φοβαται και κρυβετε;;;τωρα για τα υπολοιπα σου ειπα και πανω σαρεσει να το παιζεις λιγο ξερολας...αλλα δυστυχως καθε φορα βγαινεις και λαθος...εγω δυστυχως δεν πιστευω σε "αληθινα" "καθαροαιμα" ή οτιδηποτε αλλα διανοητικα παρπαρτου...που πιστευεις εσυ...πατριδες παρτιδες κτλ...στο ειπα και πανω πιστευω στην ζωη και στους ανθρωπους σαν ανθρωπους...οπως και να ειναι...μαυροι,ασπροι φλωρινιωτες ελληνες ξενοι η οτιδηποτε αλλο...και ως τετοιος απεχω πολυ απο τον δικο σου "μικροκοσμο"...


    *αλλα επειδη το θελεις βλεπω και τριτη φορα για να το καταλαβαεις...αντε πηγαινε ψηφισε τους...μπεεε!*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.